Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Antics schreef:Ik ben zelf al vegetariër sinds mijn derde, dus ik heb eigenlijk geen idee hoe echt vlees smaakt. Ik hoor wel vaak van mensen die vlees eten dat vleesvervangers ècht niet als vlees smaken. Het wordt dan soms ook meteen vies genoemd. Ik zeg dan altijd dat ze het eens moeten proeven zonder het met echt vlees te vergelijken, en dan is het opeens prima te doen. Dus misschien werkt op die manier ernaar kijken voor jou ook wel.
Je kunt bijvoorbeeld ook beginnen met 4 dagen vlees, 3 dagen vegetarisch en dan steeds iets opbouwen richting vegetarisch eten. Minderen is altijd goed!
Overigens hoor ik van veel mensen dat ze de vleesvervangers van de AH het lekkerst vinden, dus gewoon proberen!
Je hoeft ook niet cold-turkey ( ) te stoppen met vlees eten, uiteindelijk kun je ook uitkomen op biologisch vlees/vegetarisch vlees bijvoorbeeld. Dat helpt ook al een beetje bij het 'slechte' gevoel wat je overhoudt aan vlees eten, maar zo heb je toch nog iets zeg maar.
secricible schreef:Een gerecht vergelijkbaar met wat jij nu post is shakshuka. In heel veel verschillende versies te vinden, google maar eens!
Resistance schreef:Het hangt vooral af van welke vleesvervanger je eet. Ik heb een keer een hele goedkope op die eerder naar kippenvoer smaakte, maar dat van de vegetarische slager smaakt prima!
mariekerocky schreef:Ik vind lang niet alle vleesvervangers lekker, maar die van AH en de vegetarische slager vind ik echt héérlijk! Vooral de kipstuckjes van de vegetarische slager, krijg er spontaan honger van! Trouwens ook heel lekker om daar kip kerrie salade van te maken voor op brood
tamary schreef:Niet 100% vega, want boemboe heeft iets schelpdieren/vis er in. Ik neem echter deze curry omdat die pittig genoeg is tegenover de zoetigheid van de bieten. Is het toch heet kan je er wat stukken komkommer naast serveren.
rode curry boemboe (ah eigen merk)