Havermout van Brinta, kan dat zonder koken?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
magda_90
Berichten: 32277
Geregistreerd: 24-09-06

Havermout van Brinta, kan dat zonder koken?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 23-10-16 18:56

Een zondagavond vraag, via Google heb ik het niet gevonden namelijk. :+

Normaal eet ik havermout van de AH die ik meng met Griekse yoghurt, noten en fruit. Zonder te koken en verwarmen. :9

Nu heb ik per ongeluk die van Brinta gekocht waar op staat dat ie gekookt moet worden. Ik ga niet om 5:00 uur in de ochtend koken naar bovendien lijkt hij zoveel op die van de AH dat ik mij afvraag of het überhaupt nodig is? Weet iemand dat toevallig? Kan ik anders ipv koken het ook een nacht laten weken?

Sjolvir

Berichten: 25271
Geregistreerd: 26-03-05

Re: Havermout van Brinta, kan dat zonder koken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-16 18:57

Gewoon de Brinta van de Brinta?
Die kookte ik ook niet echt gooi ik gewoon hete melk over of gooide hem in de yoghurt.

magda_90
Berichten: 32277
Geregistreerd: 24-09-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 23-10-16 18:58

Nee de havermout van het merk Brinta. :+

Afbeelding

Rex_Rolfo

Berichten: 5379
Geregistreerd: 27-07-13

Re: Havermout van Brinta, kan dat zonder koken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-16 19:09

Gewoon ongekookt eten. Als je na een paar dagen gaat hinniken had je het toch moeten koken :+


Anders schaaltje melk in de magnetron opwarmen of er wat heet water uit de waterkoker overheen gieten. Eet smakelijk alvast :Y)

magda_90
Berichten: 32277
Geregistreerd: 24-09-06

Re: Havermout van Brinta, kan dat zonder koken?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 23-10-16 19:11

Gelukkig hahaha, mooi antwoord. :')
Ik vind het met warme melk best vies en uiteraard had ik ook geen amandelmelk. Maar ik vertrouw je en eet het lekker op mijn favoriete manier. :9

Elisa2

Berichten: 37116
Geregistreerd: 31-08-04

Re: Havermout van Brinta, kan dat zonder koken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-16 10:16

Twee minute koken staat er op...dat moet lukken toch s"morgens?

djodjodjo

Berichten: 2331
Geregistreerd: 14-08-05
Woonplaats: World

Re: Havermout van Brinta, kan dat zonder koken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-16 10:22

Als het 100% havermout is zal er weinig anders aan zijn dan de havermout die je normaal hebt. Voor de zekerheid nog even op de ingredientenlijst kijken, maar ik zie geen reden waarom je dit anders moet bereiden dan wat je normaal hebt.

Remy

Berichten: 2722
Geregistreerd: 02-06-04
Woonplaats: Sint Anthonis

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-16 10:32

Kun je gewoon eten hoor! Is hetzelfde als in de muesli. Alleen als je er pap van wil maken moet het even gekookt zijn.

verootjoo
Berichten: 35641
Geregistreerd: 19-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-16 10:33

Ik kook nooit havermout, daar wordt het vies en papperig van, en ik denk dat dat ook eigenlijk de bedoeling is van Brinta :+
Ik laat het altijd weken in water (want melk vind ik ook vies) dat gaat heel prima. Ongeweekt kan ook, maar dat is wel taai vind ik. Maar het is niet dat je er ziek van wordt ofzo ;)

Rex_Rolfo

Berichten: 5379
Geregistreerd: 27-07-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-16 11:05

magda_90 schreef:
Ik vind het met warme melk best vies en uiteraard had ik ook geen amandelmelk.
Ik gebruik een scheut heet water, heel klein beetje suiker en even laten weken. Kan ook melk gebruiken maar proef eerlijk gezegd niet zo heel veel verschil. Wij hebben havermout van Quaker staan.
Citaat:
Maar ik vertrouw je

Jij durft :P

magda_90
Berichten: 32277
Geregistreerd: 24-09-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 24-10-16 14:43

Elisa2 schreef:
Twee minute koken staat er op...dat moet lukken toch s"morgens?


Niet om 5:00 uur op de ochtend. ;)

Dank allen, ik hinnik nog niet en het smaakte als vanouds. :)

TurdusMerula

Berichten: 23903
Geregistreerd: 09-04-05

Re: Havermout van Brinta, kan dat zonder koken?

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-10-16 23:00

Havermout = havermout, de verpakking is enkel anders. Zal wel iets genuanceerder liggen (kwaliteit, afkomst, enz.) maar voor de bereiding maakt dat niet uit.
Volgens mij hoor je alle havermout eerst te koken (ivm bepaald zuur/gif iets - of voor langere tijd weken), maar ik doe dat nooit, blegh. Dus ik snap je. :+

CoonArt

Berichten: 23292
Geregistreerd: 20-05-07
Woonplaats: Harderwijk, Oh yes baby!

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-16 22:11

Rex_Rolfo schreef:
Gewoon ongekookt eten. Als je na een paar dagen gaat hinniken had je het toch moeten koken :+


Anders schaaltje melk in de magnetron opwarmen of er wat heet water uit de waterkoker overheen gieten. Eet smakelijk alvast :Y)

:') Je hebt mijn avond weer gemaakt hoor!