Ik ben de spruitjes en witlof al aan het voor blancheren zodat het vanavond alleen nog ff de oven in hoeft. Verder al tonijnmayonaise gemaakt en de ossenstaartsoep staat ook klaar. Wil eigenlijk nog meer doen maar mijn voorbereiding is zo goed dit keer dat ik echt klaar ben of het moet pas vanavond ff gedaan worden . Heel relax.
Gisterenavond onverwacht kaasfonduen dus was ook heel geslaagd
Ik hoef alleen nog hamburgers en slavinken te maken, de kip en garnalen uit de marinade te halen (ik laat het altijd even een beetje uitlekken), de kruidenboter vtv uit de koelkast te halen en het stokbrood af te bakken. Oh en de ananas in een kom doen en de sausjes, grill etc etc klaarzetten natuurlijk.
Oke, taart staat in de koelkast op te stijven... Rollade is gevuld en gerold, ligt in de koelkast op te stijven... Bloemkool en broccoli zijn gesneden. Stoofpeertjes zijn klaar. Dus mijn taken (hoofd en nagerecht) zijn af voor zover het mogelijk is.
MyWup
Berichten: 2522
Geregistreerd: 24-03-06
Woonplaats: dorpie in Grunn
Geplaatst: 25-12-16 20:42
We hebben het kerstmenu net achter de kiezen, het viel, letterlijk, erg in de smaak
pinto_1
Berichten: 2554
Geregistreerd: 18-05-09
Woonplaats: Nordhorn
Geplaatst: 25-12-16 23:31
Iris82 schreef:
Ik had een creatieve bui tijdens het gourmetten gisteravond. [ [url=m/8S7J6o.jpg]Afbeelding[/url] ]
Wow, hij is echt heel leuk..
kiwiwitje
Berichten: 20109
Geregistreerd: 22-08-09
Woonplaats: Vught
Geplaatst door de TopicStarter: 26-12-16 00:22
De Amuses, Kruiden ricotta met humus en gebakken ham,Bietenpuree met witte kaas en een peccorino koekje(grotekerstboom), en hammouse (kleinkerstboompje)
Carpaccio met een dressing van parmezaan en pijnboompitjes op pappadum
eendenborst met sinaasappelsaus
Rosbief met kruiden creme,gebakken aardappeltjes, stoofpeertjes en boontjes in serranoham
Vanille kaneel cheesecake met dadelnoten bodem, pure chocolade mousse en vanille peertjes met vanille saus
Het was heerlijk, en ik plof uitelkaar
Eefske
Berichten: 4747
Geregistreerd: 26-02-05
Woonplaats: Rotterdam
Geplaatst: 26-12-16 01:10
Ons resultaat:
3 amuses: kaas-champignonkroketje, crostini mosterd, ossenworst en gepocheerd kwartelei en hammousse met komkommer.
Ziet er lekker uit allemaal! Zelf geen foto s gemaakt maar hebben heerlijk gegeten. ( een hoop uit de oven was wel relaxt Haha ) . Er is jog wel het eea over dat is lekker makkelijk voor van de week Voor degene die vandaag nog aan de slag gaan: veel succes en eet smakelijk!
Ik zou tweede kerstdag gaan kaasfonduen maar kreeg een uitnodiging van de vriendin die eerste kerstdag bij mij at om daarheen te komen. Dus nu 2 dagen gegourmet en morgen (vandaag) gaan we weer gourmetten want er was zoveel over. Kan straks geen gourmetschotel meer zien denk ik. En we gaan een verlengde kerst maken, woensdag beenham honing-mosterd uit de oven met gebakken aardappeltjes en nog nader te bepalen groenten, donderdag kipfilet met brie en ontbijtspek, patatjes en nog nader te bepalen groentes, vrijdag weten we nog niet mss kaasfondue en anders ga ik die zaterdag eten. Zaterdag blijven we iig allebei thuis ivm onze huisdieren en dan ga ik of kaasfonduen of ik bepaal vrijdag wat ik oudjaarsdag ga eten, zaterdag trap ik iig de slowcooker aan zodat ik zondag en maandag simpel groentesoep met een (stok)broodje heb.
Lielle
Berichten: 66255
Geregistreerd: 12-01-01
Geplaatst: 05-01-17 14:41
kerstimpressie van onze thanksgiving lunch
met klok mee: gluhwein, pretzels, stoofpeertjes, kaasplateau, turkey salad en roomboter.
candied sweet potatoes (boven), green bean and fennel salad (heerlijk!), bacon / bagel stuffing
Yv_
Berichten: 19115
Geregistreerd: 14-12-03
Woonplaats: Westland
Geplaatst: 05-01-17 14:49
Eefske schreef:
[ [url=m/PdCNgo.jpg]Afbeelding[/url] ]
Eendenborst met rode wijnsaus.
[ [url=m/7MeRDd.jpg]Afbeelding[/url] ]
Uiensoep.
Nu rammelt mn maag ja!! Die twee zien er echt fantastisch uit
Ik hoefde dit jaar alleen een toetje te maken, lekker makkelijk . En viel goed in de smaak. (1 wasmet alleen dun chocoladerandje onder het ei-spul, de ander had ook binnenin chocolade laagjes, vandaar de bordjes)