Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 8 [ 178 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Volgende
Plaats een nieuw onderwerp

zelf sushi maken, wat voor vulling?

 
Profiel   

Hoihoi (sushi-liefhebbende) bokkers :wave:

Ik heb even rond gekeken en er is een topic over waar je lekkere sushi kunt eten, maar ik kon ze snel niks vinden over het zelf maken van sushi. Vandaar dit topic :j

Ik ben al langere tijd gek op sushi en ga dan ook regelmatig met vriendinnetjes gezellig sushi eten.
Maar nu was ik dit weekend bij een vriendin die zelf sushi had gemaakt, en dit was toch zo onwijs lekker :9
Nou heeft zij mij een beetje besmet en wil ik binnenkort ook graag zelf sushi maken, want zó vers is wel erg lekker!

Dus ik heb wat gegoogeld en ik weet wat ik nodig heb en ik ga dit deze week kopen, alleen loop ik een beetje vast met de vulling. Wat is nou eigenlijk allemaal lekker en past goed bij elkaar?

Vandaar dit topic om een beetje inspiratie op te doen :j
Wat zijn jullie favoriete recepten?

Allerlei soorten vulling zijn welkom, ik ga met meerdere personen sushi maken dus dan is er voor ieder wat wils. Vis, vlees, vegetarisch....kom maar door!

Wat ik zelf al heb mogen proeven:
-omelet met roomkaas
-kip met cheddar (écht een aanrader!)
-komkommer met gebakken uitjes

brand los, ik ben heel benieuwd *\o/*
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-16 01:14 



 
Profiel   

Zelf vind ik de traditionele avocado met zalm echt heerlijk. Eigenlijk alles met avocado is goed :+ . Of gewoon los avocado. Ook goed. :')

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-16 01:17 



 
Profiel   

Ik maak denk ik altijd een beetje standaard sushi's omdat ik die het lekkerst vindt;

Surimi met avocado en komkommer
Zalm/tonijn met avocado en komkommer
Tonijnsalade met komkommer

Ik maak ze vaak inside out en dan met (zwarte) sesam zaadjes aan de buitenkant eroverheen :love:

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-16 01:52 



 
Profiel   

Ah, die hierboven maak ik ook altijd! Super lekker! Ook een rol met een stukje gerookte forel en komkommer is lekker! Ik maak ook vaak wasabi-mayo, in verhouding weinig wasabi en héél goed roeren, dat dan op de rijst onder de vulling smeren.. :P Eigenlijk alles wat lekker is met rijst, kan je erin doen (als je googled op "sushi menukaart" kom je héél veel voorbeelden tegen!)
Maki (rollen) maken, nigiri's (die "eilandjes" van rijst met een noribandje erom), Temaki's (hoorntjes met vulling, staat leuk :D , is wel veel nori)

Ook leuk (en lekker) om van de resterende rijst wat onigiri's te maken met bv. tonijnsalade erin :j
*edit, zoveel typo's :')


Laatst bijgewerkt door _l_amanda_l_ op 23-11-16 02:21, in het totaal 3 keer bewerkt

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-16 02:16 



 
Profiel   

Ik maak eigenlijk alleen maki haha
Ik maak maki met zalm en maki met komkommer vaak als lunch

Dus gewoon zeewier <3 rijst en zalm of komkommer

Verder weleens nigiri zalm en garnaal

Ik lees dus zeker mee

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-16 02:19 



 
Profiel   

Met meloen en aardbei erin <3

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-16 02:21 



 
Profiel   

Ik maak ze meestal lekker standaard met komkommer, courgette, wortel, paprika, rode peper, zoete aardappel.. Rucola kan ook prima :j

Wel een tip: gebruik bij het maken van de rijst wel ook azijn, zout en suiker. Er zijn ook recepten zonder azijn enzo te vinden, maar dan smaakt de rijst niet lekker en plakt ook minder goed.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-16 09:40 



 
Profiel   

http://www.ah.nl/allerhande/recepten/R- ... hirecepten


Staan er heel veel,zelf maak ik vaak met tonijn of avocado en zalm.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-16 09:44 



 
Profiel   

Ik wil zelf ook graag een keer sushi met tonijn maken. Hebben jullie hier ervaring mee? En zo ja: waar halen jullie de tonijn, hoeveel, en hoe wordt die gesneden?

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-16 10:12 



 
Profiel   

Super leuk om het eens zelf te maken! Maak het zo gek als je wil, ideaal ook voor mensen die niet zo van vis houden, of als je eens wat anders wil proberen dan er standaard geserveerd wordt ;-). Er komen al een heleboel lekkere ideeën voorbij - veel plezier en eet smakelijk alvast!

Ook lekker: mango, reepjes wortel en stamgember, komkommer met sesamzaadjes in teriyakisaus, omelet met verse bosui, en hier is avocado echt favoriet!

Dippen in sojasaus/ketjap, wasabi, gembersaus (van de toko) of teriyaki met sesamzaadjes (eerst kort roosteren in een droge pan tot ze lekker ruiken).

Tip voor het snijden: natuurlijk een scherp mes (keramisch schijnt het best te zijn) en die steeds even nat maken met de (rijstwijn-) azijn, tegen het plakken.

Edit: als je traditioneel rauwe vis wil gebruiken, vraag dan specifiek naar verse vis (van het seizoen) die geschikt is om rauw te eten. De hygiëne-eisen zijn daar wat strenger voor dan wanneer je het gaar zou eten - met reden.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-16 10:33 



 
Profiel   

Super bedankt al voor alle tips! Zitten al lekkere dingen bij :j

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-16 11:07 



 
Profiel   

Ik doe tonijn uit een blikje! Beetje mayo en wasabi er door heen en klaar :j

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-16 11:08 



 
Profiel   

Zalm + mango <3 echt te goddelijk is dat!

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-16 11:08 



 
Profiel   

Ierpier schreef
Zelf vind ik de traditionele avocado met zalm echt heerlijk. Eigenlijk alles met avocado is goed :+ . Of gewoon los avocado. Ook goed. :')


hahaha dit had mijn antwoord kunnen zijn.

vergeet niet overal een reepje Japanse mayonaise aan toe te voegen, dat maakt het lekker smeuiig

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-16 12:14 



 
Profiel   

Ja die japanse mayo, is dat gewoon bij een supermarkt (zoals de AH of jumbo) tekoop of moet je dat echt bij een toko halen?
Welke hebben jullie daar altijd van?

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-16 13:06 



 
Profiel   

ellepel schreef
Ik doe tonijn uit een blikje! Beetje mayo en wasabi er door heen en klaar :j


Ja ik vind die rauwe tonijn echt het lekkerst. Maar hoe kom je er aan? Bij de visboer moeten ze speciaal voor mij een ontzettend grote moot bestellen, die ik dus nooit op zou krijgen.
Ik zag laatst bij de AH ook een mootje tonijn liggen, deze was lang niet zo rood als de ''sushi variant'' (zal wel met het gedeelte van de tonijn te maken hebben). Maar eerlijk gezegd vertrouw ik het niet echt om tonijn die god weet hoe lang in een plastic pakje heeft gezeten, rauw te eten.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-16 14:14 



 
Profiel   

pradadaan schreef
Ja die japanse mayo, is dat gewoon bij een supermarkt (zoals de AH of jumbo) tekoop of moet je dat echt bij een toko halen?
Welke hebben jullie daar altijd van?


Jumbo heeft t zeker

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-16 14:59 



 
Profiel   

ik maak het heel vaak, en vaak hetzelfde :))
bij elk rolletje doe ik er (zwarte) peperbolletjes inleggen.
ik doe:
-creme frache met avocado en tonijn (uit blik)
-creme fraiche met avocado, reepje puntpaprika en zalm <--- zeker een aanrader om te proberen
- avocado en tonijn of zalm.

erg eentonig misschien maar ik vind het heel lekker en heb de smaken gevonden die ik lekker vind na veel experimenteren :))



edit: wasabi mayo vind ik echt niet te eten := ik eet het altijd met de wasabi-twist van calvé. helaas alleen nog te koop bij de jumbo

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-16 15:06 



 
Profiel   

Wasabi mayo is anders dan Japanse mayo

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-16 17:28 



 
Profiel   

borstnoot schreef
Bij de visboer moeten ze speciaal voor mij een ontzettend grote moot bestellen, die ik dus nooit op zou krijgen.
Ik zag laatst bij de AH ook een mootje tonijn liggen, deze was lang niet zo rood als de ''sushi variant'' (zal wel met het gedeelte van de tonijn te maken hebben).


Onze visboer heeft altijd tonijn en zalm in de vitrine liggen. Misschien een andere visboer proberen? Bij ons in de stad hebben ook alle viswinkels gewoon tonijn.

Ik ga ook echt geen supermarktzalm of tonijn gebruiken in de sushi.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-16 17:34 



 
Profiel   

Ik koop wel eens zalm in de supermarkt (let erop dat hij nog even mee kan) en maak er plakjes van die ik (rauw) op eet. Heerlijk! Ben niet zo heel bang voor problemen met het rauw eten, in het algemeen zijn de eisen in NL mbt voedsel best streng.
Het zal allicht beter/lekkerder zijn bij de visboer langs te gaan :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-16 17:41 



 
Profiel   

Ik maak het vaak met mijn moeder (die heeft vroeger een sushi workshop bedrijfje gehad).

De standaard ingrediënten die wij gebruiken:
- Avocado
- Surimi
- Zalm
- Tonijn (rauw)
- Spicey Tuna (deze wel uit blik)
- Komkommer
- Daikon (gele japanse wortel. Als je het opzoekt, zoek dan naar Sushi Daikon)

Daarnaast maakt mijn moeder weleens Tamago, speciale manier van het bakken van ei.
En hebben we ook wel eens Inari's (die tofu envelopjes). Maar je kan zoveel in sushi doen. Tegenwoordig zie je ook in veel all-you-can-eat restaurants sushi met vlees of kip.

Zalm en Tonijn halen we vaak bij de hanos (kopen dan gelijk een groot stuk en doen dat in de vriezer).

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-16 17:43 



 
Profiel   

ik had laatst iemand de geen vis lust plakjes rosbief meegerold met wat peper en zout erbij was eigenlijk ook heel lekker

dus als je apart wil.. met bacon of blauwe kaas

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-16 17:53 



 
Profiel   

future_vet schreef
Zalm + mango <3 echt te goddelijk is dat!


Dit, en dan met komkommer of avocado erbij. Heerlijk!

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-16 17:53 



 
Profiel   

Gerookte kip met mango is ook lekker :)

Ik vind zelf altijd de 'Dragon Roll' altijd heel lekker (hoewel die mss wat lastiger zelf te maken is) (Klik).
[ img ]

En gebakken uitjes erin/op geeft idd ook altijd wel een mooie toevoeging aan sushi :)
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-11-16 18:03 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 8 [ 178 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Volgende
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp




Zoek naar
Inloggen