Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Azmay schreef:Coop hebben we hier in de buurt niet
Suliko schreef:Hier zitten zeker wel coops in de buurt, maar ik mijd ze strikt omdat het een vegan hel is. Ze hebben nooit iets.
Soms vind ik mezelf er per ongeluk, laatst nog, toen hadden ze nergens hummus?! En dit was in een coop in Arnhem centrum in een bekende winkelstraat...
8nnemiek schreef:Vandaag voor het eerst Chili Con Sojabrokken gemaakt, met de brokken van de Aldi, en die was echt héérlijk
Weer een recept in mijn favorieten erbij
[ [url=m/sTQZNo.jpg]Afbeelding[/url] ]
Weet iemand toevallig of de sojabrokken bij de Aldi blijvend in het assortiment zitten, of was dat een tijdelijke aanbieding?
Yentaah schreef:Sorry Magrathea, ik dender er even tussendoor met mijn vraag
Heeft een van jullie misschien een tip voor een vegan boter die redelijk à goed te vergelijken is met echte boter? Ik vind de smaak zo lekker, maar zuivelproducten wil ik echt in minderen.
8nnemiek schreef:Yentaah schreef:Sorry Magrathea, ik dender er even tussendoor met mijn vraag
Heeft een van jullie misschien een tip voor een vegan boter die redelijk à goed te vergelijken is met echte boter? Ik vind de smaak zo lekker, maar zuivelproducten wil ik echt in minderen.
En je wil wel echt gewone smeerboter blijven gebruiken? Plantaardige margarine schijnt wel een van de grootste veroorzakers van hart- en vaatziektes te zijn, mijn vriend is daarom juist een tijdje over gestapt op roomboter, en daarna helemaal gestopt met boter op brood.
Tegenwoordig smeren we vaak avocado op brood. Als ze goed rijp zijn kun je ze heel goed smeren, en ze zijn een beetje hartig, erg lekker met hartig beleg of zelfs met alleen een beetje peper en zout en een plakje tomaat
Maar je schijnt ook lekkere kruidenboter te kunnen maken van zijdetofu. Dat is misschien ook een idee?