Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Mona81 schreef:Ik heb dat met kaas, dat ik het echt mis. Als ik alleen maar een plantaardig blokje had dat precies naar feta smaakte, dan zou ik zielsgelukkig zijn. Er komt gewoon niks in de buurt. En al die nepkazen vind ik echt vieze meuk.
Thuis eten we 100% vegan, maar als we uit eten gaan, of bij anderen eten, dan eet ik toch mee als er kaas of melk inzit. Vooral met uit eten gaan...als ik dan ook geen kaas meer zou eten, dan is de lol van eem etentje er voor mij echt af. Ik eet gemiddeld 2x per maand dus iets met kaas of melk. Mijn vriend zegt steeds dat dit al heel goed is, dat het verschil maakt, maar toch voel ik me er dan schuldig over, alsof ik hypocriet ben. Thuis komt er niks over de drempel waar een druppel melk inzit, maar in een restaurant schuif ik, bij wijze van, zo een kaaskroketje naar binnen.
Herkent iemand deze "struggles"? En hoe gaan jullie daarmee om?
Lien_ schreef:Even een aanrader, ik heb een chocoladetaart gemaakt van een pak silken tofu wat bijna over de datum was, het is echt yummy. Het is echt gewoon de tofu en gesmolten (donkere/veganistische) chocolade geblenderd, en dat op een bodem van verkruimelde veganistische koekjes gemengd met gesmolten plantaardige boter.
Sheran schreef:Ik probeerde vandaag falafel te maken, wat natuurlijk totaal mislukte omdat ik kikkererwten uit blik wilde gebruiken, maar ik kreeg wel een heerlijke falafelpasta voor op de wraps . Het smaakte precies als falafel, maar dan smeuïger. Ik had de bolletjes wel aangebakken, maar ze waren gewoon nog heel erg zacht.
Al met al toch voor herhaling vatbaar, want de smaak was iig heerlijk!
mar_fay schreef:Ik mis vis-vis, niet per se alleen het zeeïge smaakje. Zeewier is al jaren een vast ingrediënt bij mij, dus dat is voor mij geen vervanging maar normaal. En vissticks heb ik überhaupt nooit op, dus dat is het bij mij ook niet echt
Maar echte stokvis gerechten, of gebakken zalm oid. Of mijn favo gerecht uit Ecuador: garnalen in verse kokossaus met rijst en platanos. Dat soort dingen zíjn gewoon niet te vervangen en dat vind ik lastig. Vis heb ik altijd lekkerder gevonden dan vlees, dat helpt ook niet. Plus dat ik vlees al veel langer niet eet dan dat ik vis specifiek probeer te vermijden. Vooralsnog blijft het bij enkele keren per jaar en dat vind ik wel in orde.
En verder vind ik mijn missie om meer vegan te koken vooral een hele leuke uitdaging. Zodra ik het als 'moeten' ga zien heb ik er meteen geen lol meer in. Maar nieuwe smaken en technieken ontdekken, dát is leuk!
Magrathea schreef:Mocht iemand trouwens deze week nog snel moeten avondeten: de kant en klaar maaltijden van de AH zijn in de bonus, en de spaghetti met DVS gehackt is vegan en prima te doen! Pasta uit de magnetron gaat nooit 100% fantastisch zijn maar de saus is erg lekker gekruid En het is een vullende maaltijd, dat heb ik niet snel bij magnetronmaaltijden. Hij kost nu 3 euro 15 ofzo dus als je hem al een keer wilde proberen dit is je kans. (Er zijn nog meer maaltijden met DVS-dingen geloof ik, oa rode kool stamppot met gehacktbal maar die zijn niet vegan)
YellowLeaf schreef:Magrathea schreef:Mocht iemand trouwens deze week nog snel moeten avondeten: de kant en klaar maaltijden van de AH zijn in de bonus, en de spaghetti met DVS gehackt is vegan en prima te doen! Pasta uit de magnetron gaat nooit 100% fantastisch zijn maar de saus is erg lekker gekruid En het is een vullende maaltijd, dat heb ik niet snel bij magnetronmaaltijden. Hij kost nu 3 euro 15 ofzo dus als je hem al een keer wilde proberen dit is je kans. (Er zijn nog meer maaltijden met DVS-dingen geloof ik, oa rode kool stamppot met gehacktbal maar die zijn niet vegan)
Weet jij of deze in te vriezen valt? Er staat op de verpakking van niet, dat weet ik. Maar dat staat wel vaker ergens op.