Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
anjali schreef:Van de prionen in vlees kun je de gekke-koeien-ziekte krijgen.De symptomen zijn die van zware dementie. In Engeland was een vrouw die al heel lang vegetarier was,die at 1 keer een hamburger en toen was het meteen raak.
Aight schreef:anjali schreef:Van de prionen in vlees kun je de gekke-koeien-ziekte krijgen.De symptomen zijn die van zware dementie. In Engeland was een vrouw die al heel lang vegetarier was,die at 1 keer een hamburger en toen was het meteen raak.
Ik snap niet zo goed wat je met deze post wil zeggen, is dat als mensen heel lang geen vlees eten dat ze dan daar meer kans op hebben?
Want alleen als dieren besmet zijn met BSE (en het ook in het vlees zit) kunnen mensen die het vlees eten VCJ krijgen. Maar dieren worden zeer goed gecontroleerd op deze ziekte.
Tevens kan het ook niet ''meteen raak zijn'', want VCJ ontwikkelt zich pas na 10 jaar.
anjali schreef:Aight schreef:
Van de prionen in vlees kun je de gekke-koeien-ziekte krijgen.De symptomen zijn die van zware dementie. In Engeland was een vrouw die al heel lang vegetarier was,die at 1 keer een hamburger en toen was het meteen raak.
Ik snap niet zo goed wat je met deze post wil zeggen, is dat als mensen heel lang geen vlees eten dat ze dan daar meer kans op hebben?
Want alleen als dieren besmet zijn met BSE (en het ook in het vlees zit) kunnen mensen die het vlees eten VCJ krijgen. Maar dieren worden zeer goed gecontroleerd op deze ziekte.
Tevens kan het ook niet ''meteen raak zijn'', want VCJ ontwikkelt zich pas na 10 jaar.
De gekkekoeienziekte werd oorspronkelijk verspreid doordat men vegetarische dieren (koeien) brokken te eten gaf waarin slachtafval zat. Naar ik gehoord heb,vermalen schapenhersens,waarin die prionen veel zitten.Die koeien vertoonden de ziekte symptomen wel sneller dan 10 jaar.Helaas worden de meeste koeien niet eens zo oud.
anjali schreef:Indertijd maakte ik me er behoorlijk druk om dat er ook slachtafval in paardenbrokken verwerkt zou zitten.Ik vind het ook schandalig om zoiets te voeren aan dieren die van zichzelf pure vegetariers zijn.
Nikass schreef:Hallo ik heb een vraagje: ik moet voor de kerst een gerecht maken voor zestien personen. Ik ben geen heel goede kok en ik moet het gerecht met de auto meenemen en ter plekke hooguit nog even opwarmen.
Ik wil graag een vegetarisch gerecht maken dat gezond is, dat wil zeggen: zonder suiker en weinig zout.
Heeft iemand een idee?
NB: geen soep of nagerecht, dit wordt al door anderen gemaakt.