Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Ik zie het probleem niet. Dan eet je toch niet of minder vega.Citaat:Ben dus ook nog een beetje 'bang' voor mijn gezondheid. Ik weet, ook van jullie, dat dat onzin is, maar het lukt me gewoon nog niet om vegan te eten en níet af te vallen.
pien_2010 schreef:Ik zie het probleem niet. Dan eet je toch niet of minder vega.Citaat:Ben dus ook nog een beetje 'bang' voor mijn gezondheid. Ik weet, ook van jullie, dat dat onzin is, maar het lukt me gewoon nog niet om vegan te eten en níet af te vallen.
Ik voel me heel goed bij vegan en ik vind het lekker. Maar ik krijg dat niet altijd voor elkaar. Maak het niet zo moeilijk en krampachtig voor jezelf.
Geniet van wat je eet, eet bewust, ook als je zelfs vlees of vis eet en doe dat waar je goed bij voelt.
Ik ben pas begin dit jaar begonnen en ik eet meer veganistisch uit eigen vrije wil en keuze als ik ooit had verwacht.
Maar die keren dat ik zelfs wel vlees of vis eet(dus niet eens vegetarisch ben), geniet ik er wel van. Misschien dat dit de reden is dat ik meer en meer veganistisch eet (dus weinig of geen kaas en melk ).
Jij hebt alleen versntwoording af te leggen aan jezelf!
Jessix schreef:Ik vind het op brood ook nog wel een lastig. Kaas was toch altijd wel makkelijk en lekker van smaak.
Er zijn wel een aantal vleesvervangers die je misschien wel lekker vind. Vegetarisch of vegan. Ik vind van Quorn de smokey ham wel lekker of de boterhamworst van de Vegetarische Slager. De file vind ik wel lekker met een beetje vegan mayo en de paté ook wel, mits niet te dik gesmeerd.
https://www.ah.nl/zoeken?query=vegetari ... vleeswaren
Ook heb ik zelf al een keer kipkerrie salade gemaakt van vegan kipstukjes. Een variant op de "tonijnsalade" van kikkererwten. En overal ook lekker sla en komkommer en tomaat op. Dan is de vegan kaas ook best lekker met wat mayo erbij als een broodje gezond.
Humus zou je mee kunnen nemen in een apart bakje en dan smeren voor je het op eet of is dat geen optie? Mes meenemen...
Citaat:Mijn praktische problemen:
- beleg voor onderweg dat niet zoet is. Pindakaas kan ik niet tegen, hummus trekt de broodjes in, net als de meeste andere zachte dingen zoals sandwichspread.
- beleg met veel calorieën dat niet erg zoet is. Pindakaas valt dus af
- veel vervangende producten, zoals sojayoghurt, hebben erg weinig calorieën in vergelijking met volle yoghurt.
Ben dus ook nog een beetje 'bang' voor mijn gezondheid. Ik weet, ook van jullie, dat dat onzin is, maar het lukt me gewoon nog niet om vegan te eten en níet af te vallen.
deksel schreef:Ik ben ook wat aangekomen. Dat heeft meer te maken dat mijn lijf dit eten beter verteerd, en ik dus vrijwel geen diarree meer heb.ik ben als vegan echt heel veel aangekomen
deksel schreef:Ik snap ook niet waarom het zo duur moet zijn. Kost de productie meer? Of is het duurder omdat minder mensen het kopen? Als de prijzen omlaag gaan, is het veel aantrekkelijker voor veel mensen.
Ik heb niet echt economische kennis
8nnemiek schreef:Dat zal een combinatie zijn.. Nieuwe machines die allemaal ontwikkeld en gebouwd moeten worden, nieuwe producten die ontwikkeld moeten worden, er zal heel veel meer getest en geëxperimenteerd moeten worden dan met dierlijke producten, nieuwe bedrijfspanden, en dat allemaal voor producten die in een relatief kleine oplage geproduceerd worden.. Maar de supermarkt wil er ook aan verdienen en als mensen er veel geld voor over hebben dan verhogen ze simpelweg de prijs.
Er zijn regelmatig 1+1 gratis acties en 1 euro acties.. en daar zal een supermarkt niet meer veel aan verdienen maar dat toont wel hoeveel ze er normaal gesproken aan over houden.
Berdien schreef:Het valt nog veel minder onder de massaproductie, die prijzen worden o.a. door grote afname én een flinke lobby kunstmatig laag gehouden. Eigenlijk is veel eten gewoon veel te goedkoop. Kijk naar de kiloknallers.. Ik zucht ook wel eens als ik afreken of kijk wat het allemaal kost, in vergelijking met een paar kilo vlees.
Wel las ik dat de verkoop van vleesvervangers explosief is gestegen, dat biedt wel hoop op een goedkopere toekomst AH heeft bijvoorbeeld een hele lijn eigen vleesvervangers, die zijn volgens mij wel goed betaalbaar
deksel schreef:Ik snap ook niet waarom het zo duur moet zijn. Kost de productie meer? Of is het duurder omdat minder mensen het kopen? Als de prijzen omlaag gaan, is het veel aantrekkelijker voor veel mensen.
Ik heb niet echt economische kennis
_Nelleke_ schreef:Ik vind kaas nu heel zout