Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95
Schemerdier schreef:Ik vind die speciale gourmetbakjes meestal niet te vreten... Dan nog liever gewoon een vleesvervanger die ik sowieso lekker vind en geen 3 verschillende dingetjes.
Dit jaar hou ik het heel simpel met kerst, we dineren met ons 2 en mijn vriend wou als hoofdgerecht graag vlees dus dan ga ik niet uitpakken met een vegetarisch gerecht voor mijzelf. Hij gaat biefstuk maken, en ik ga denk ik gewoon plakken aubergine kruiden en in de oven doen als vlees. (daarnaast aardappelgratin, wortels uit de oven en spruitjes met parmezaanse kaas uit te oven). Alle andere gerechten zijn wel volledig vegetarisch.
Ik zat te denken aan een soort jus voor over de biefstuk en aubergine, iemand tips om dit vegetarisch te maken?
Op tv zag ik net nog een receptje met aanbaksel van vlees, boter, sjalot, bruin bier en daarna 'fond'.
Ik zou dan misschien wat rode ui en champignons aanbakken, maar dan zit ik enkel nog met hoe ik die fond het best zou vervangen. Misschien gewoon champignonbouillon, of trekt dat op niets? (Ik heb geen idee meer hoe jus smaakt haha).
Kookaburra schreef:Hai!
Mag ik hier eens rondvragen?
Ik ben van plan om minder vlees te eten. Normaal eet ik regelmatig vleeswaren op brood, omdat ik geen fan ben van kaas en stiekem dol ben op vlees. (Gevaarlijk om hier te zeggen ) Daarnaast gaan de zoetere dingen zoals chocoladehagelslag vervelen, en al die suiker is niet persée gezond.
Wat zijn fijne vegetarische (of vegan) alternatieven?
- geen kaas;
- liefst met weinig melk (dat zit immers ook in kaas ) ;
- geen hummus, of producten die qua structuur ontzettend op hummus lijken;
- geen avocado, omdat dit ook behoorlijk wat impact heeft op milieu;
- het liefst niet al te duur. Ik woon net op mijzelf dus kan alles wat ik kan sparen ook gebruiken.
poes schreef:Ja klopt. Ik vind ook veel vleesvervangers nu lekkerder dan in het begin. Het meeste blijft karton maar ik kan ze wel steeds meer waarderen haha