Mochten jullie een beetje van de paddestoelen en van het speurneuzen in het bos zijn, dan is het nu tijd voor boskip aka zwavelzwam! Echt heerlijk ''Mijn'' vaste boom is bij ons heel erg in de buurt, dus voor nu een paar weken kan ik er heerlijk van snoepen. Heeft een beetje de structuur van kip en je kunt er heerlijk veel mee. Afgelopen week maakte ik dit impro gerecht als pastasaus:
Voor 4 personen:
1 zwavelzwam (relatief grote) in blokjes van ca. 1cm bij 2cm / kipstuckjes oid 5 flinke handen handen zevenblad, alléén de blaadjes / spinazie, gewassen en grof gehakt 2 uien, gesnipperd 5 tenen knoflook (of minder, maar ik hou van knoflook), grof gehakt bosje bieslook, gehakt 5 handen geweekte cashewnoten 3 eetlepels edelgist peper, zout, evt. Italiaanse kruiden
Als de boskip al wat groter is, kun je 'm heel even kort in heet water gooien. Bijkomend voordeel is dat meteen het zand er zéker af is. In een brede pan (met deksel) flink boter / olie / margarine (echt niet zuinig zijn!) de stukjes boskip opbakken, ca. 5 minuten. Als ze krokant worden mik je de ui en knoflook erbij en bak je dit geheel nog ca. 5 minuten. Voeg extra boter toe wanneer nodig. Als ze lekker krokant zijn gooi je het zevenblad erbij, draai je het vuur laag en zet je er een deksel op zodat het kan garen en slinken. Blender de cashewnoten tot een dunne room en meng de room, edelgist en bieslook toe. Roer door en laat nog even rustig sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
Vorige week was de verjaardag van mijn moeder. Ik vind het dan altijd een uitdaging om die geheel te veganiseren (onder protest van mams ). Het is altijd flink wat werk, maar het resultaat mag er dan ook zijn.
drie taarten: worteltaart, appelkruimel en chocolade/vanille taart.
Mijn neef was net terug uit Taiwan en bood aan zelf typische hapjes mee te nemen. Het leek me leuk om het Taiwanthema aan te houden. Dit was toch best wel lastig, aangezien alle typische recepten met vlees zijn. De toko heeft me gered Bij het avondeten : -Taiwanese noedelsoep - fried rice - vegetarische dumplings en loempia's - 3 pot checken ( kip in saus --> sojabrokjes en een stuk vega pork van de toko) - gebakken groente
Ik kreeg heel veel complimentjes. Volgensmij hadden ze niet eens door dat het veganistisch was.
Helaas hadden mijn oma en neef ook wat niet-veganistsich meegenomen, maar die vielen toch minder in de smaak.
Wauw, ziet er heerlijk uit Marinke! En die Gyros hierboven ook.. Seitan verkopen ze niet bij een gewone supermarkt of wel?
Magrathea
Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht
Geplaatst: 13-05-18 18:21
BarbaLala schreef:
Wauw, ziet er heerlijk uit Marinke! En die Gyros hierboven ook.. Seitan verkopen ze niet bij een gewone supermarkt of wel?
Ligt eraan, om zelf te maken vaak niet. Maar je kunt het vaak wel krijgen bij bijv een molen of bij de bakker. (De tarwegluten worden gebruikt als broodverbeteraar.) Ik doe er wel altijd lang mee dus het is de zoektocht waard!
Hier in de omgeving zijn tarwegluten niet te krijgen, maar wij hebben het dit keer meegenomen uit Duitsland bij een natuurwinkel. En je kan natuurlijk ook online bestellen.
Wat je hierboven ziet zijn twee van de zes hompen seitan die we van 500 gram tarwegluten hebben gemaakt. Dus er komt echt enorm veel seitan uit
NatasjavE
Berichten: 30864
Geregistreerd: 21-04-04
Woonplaats: De Bilt
Geplaatst: 14-05-18 07:26
BarbaLala schreef:
Wauw, ziet er heerlijk uit Marinke! En die Gyros hierboven ook.. Seitan verkopen ze niet bij een gewone supermarkt of wel?
Ik weet niet of er een Ekoplaza bij jullie in de buurt zit.