Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
sanso schreef:Ik loop stage in de zorg en heb een bijbaan in de zorg, maar die is passiever. Ben een hele slechte brood-eter, maar wel een grootverbruiker, dus moet vrij veel brood eten om dat in balans te brengen. Het maakt alleen echt helemaal niks uit of ik nou 4 broodjes met vlees eet of 4 broodjes met bijvoorbeeld hummus.
Wel direct een goede tip voor op brood: hummus. Is ontzettend lekker en in vrij veel varianten verkrijgbaar. Tot nu toe is die van de Aldi met zongedroogde tomaat (of paprika, geen idee eigenlijk. Het is oranje en het is lekker) mijn absolute favoriet.PeerAppel schreef:Ik loop stage in de zorg en heb een bijbaan in de zorg, maar die is passiever. Ben een hele slechte brood-eter, maar wel een grootverbruiker, dus moet vrij veel brood eten om dat in balans te brengen. Het maakt alleen echt helemaal niks uit of ik nou 4 broodjes met vlees eet of 4 broodjes met bijvoorbeeld hummus.
Wel direct een goede tip voor op brood: hummus. Is ontzettend lekker en in vrij veel varianten verkrijgbaar. Tot nu toe is die van de Aldi met zongedroogde tomaat (of paprika, geen idee eigenlijk. Het is oranje en het is lekker) mijn absolute favoriet.
Ik weet precies welke je bedoeld en die is echt heerlijk ja!
Vind die met kerrie (uit de jumbo, weet zo even niet welk merk) ook heel lekker.
En hummus op je broodje doen met een beetje groene pesto en komkommerschijfjes
poes schreef:Heeft iemand info over een bijenhotel plaatsen of bijvriendelijke tuin? Kan ik mss bij mijn schoonouders wel verkopen.
Drunksheep schreef:Ik vind zelfgemaakte hummus het allerlekkerst! Vooral een beetje pittig
Voor de veganisten onder ons, een vriendin van me liet me wat tofs zien in de Lidl folder:
[ [url=m/CEdX2D.jpg]Afbeelding[/url] ]
Als dit echt zo is, dan spring ik een gat in de lucht want cheese onion chips!
Magrathea schreef:De zaden zijn erg goed gaan groeien, maar er zijn dus zoals ik al zei een aantal stukken echt extreem overwoekerd met distels enzo. Dus daar waren wij vandaag mee bezig. Maar: er waren ook behoorlijk veel bijen en hommels te zien Dus dat is super tof!
Eelmo schreef:Magrathea schreef:De zaden zijn erg goed gaan groeien, maar er zijn dus zoals ik al zei een aantal stukken echt extreem overwoekerd met distels enzo. Dus daar waren wij vandaag mee bezig. Maar: er waren ook behoorlijk veel bijen en hommels te zien Dus dat is super tof!
Heel mooi initiatief van Rotterdam! Ondanks jullie goedbedoelde "ontwoekerings actie" een kleine kanttekening: distels zijn voor een hoop bestuivers en insecten waardplanten. Daarnaast zijn distels ook gewoon composieten, en zijn de bloemen ook gewoon belangrijk voor hommels en bijen Ik zou dus toch een paar distels laten staan
Nu we het toch over insect vriendelijke kruiden hebben: wat is lekker om mee te koken, wordt niet al te groot en heeft insectvriendelijke bloemen? Ik heb nog ruimte over in mijn plantenbak
xSwanHeart schreef:Drunksheep schreef:Ik vind zelfgemaakte hummus het allerlekkerst! Vooral een beetje pittig
Voor de veganisten onder ons, een vriendin van me liet me wat tofs zien in de Lidl folder:
[ [url=m/CEdX2D.jpg]Afbeelding[/url] ]
Als dit echt zo is, dan spring ik een gat in de lucht want cheese onion chips!
Ik zou heeeeel goed kijken naar de verpakking, want Lidl heeft nog wel eens problemen met het begrip '100% plantaardig'... Soms zeggen ze dat ook over producten waar honing etc in zit. Denk dat ze wel eens kunnen bedoelen dat het in plantaardige olie is gebakken...