Volgende week hebben we onze laatste les op de taalschool. De afgelopen weken stonden in het teken van ons examen, en vandaag zijn we allemaal geslaagd. (Ik woon in Denemarken). We gaan dus lekker met elkaar eten, en ik had voorgesteld om allemaal een gerechtje/hapje van ons thuisland te maken. Vond ik best leuk bedacht van mezelf, totdat ik me afvroeg wat nu typisch Nederlands is...
Niet dat ik dat vergeten ben hoor, ik maak nog regelmatig lekkere stamppot, vorige week een grote pan erwtensoep en in Nederland wil ik steevast kroketten en kaassouflé's. Maar dat is alleen te nassen als je het warm kan eten. En dat kan dus niet...
Ik zoek dus typisch Nederlandse gerechten en hapjes, maar wel die lekker zijn om koud gegeten te worden. Ik dacht zelf aan blokjes kaas, en ik wilde wat worstenbroodjes maken. Maar hebben jullie nog meer ideën? Qua zoetigheid kan ik genoeg bedenken, en onze leraar neemt ook een typisch Deens dessert mee. Dus ik wil graag ook wat hartigs meenemen.
En zoiets als kaas met een zilveruitjes of een augurk gerold in ham/rookvlees? Kleine hapjes, hartig en kan prima koud. Een pan boerenkool is trouwens niet zo lastig warm te houden in bijv een slaapzak oid.
Zoete dingen kan ik er genoeg van bedenken! Wil juist voor hartige hapjes gaan... En ik moet er ook hier aan zien te komen.
De kaas met zilveruitjes zat ik ook te denken, dat is heel typisch inderdaad. Haring kennen ze hier in Denemarken ook, maar dat wordt wel anders gegeten. En doordat het proces anders is, kan ik hier waarschijnlijk niet aan 'Nederlandse' haring komen.