Italiaans toetje met ei vanille suiker en kaneel. Welke?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
corientjuhh

Berichten: 9820
Geregistreerd: 19-11-07
Woonplaats: In een hunebed

Italiaans toetje met ei vanille suiker en kaneel. Welke?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-12-16 21:00

Gisteren heb ik bij een italiaanse kookworkshop een heel lekker toetje gemaakt/gegeten
Ik ben de naam van dit toetje vergeten en ben opzoek naar een recept van dit toetje
Heb ook niet echt de verhoudingen gehoord. Ze hadden t al klaar gezet.
Ik weet dat er eerst eidooiers met suiker geklopt moesten worden. Samen met vanille (1 stokje?) En wat kaneel
Vervolgens moest er eiwit opgeklopt worden en dat moest er in
Het mengsel moest vervolgens in een glaasje gedaan worden
Nu wil ik dit toetje dit weekend graag maken, maar kan t recept nergens vinden.
Wat ik nog wel heb onthouden was dat er volgens mij 6 eidooiers ingingen.
had al zabaglione gevonden, maar dat is met wijn enzo en weer zonder kaneel
T lijkt er wel t meeste op

Wie o wie weet welk toetje ik bedoel :D

Magrathea

Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Re: Italiaans toetje met ei vanille suiker en kaneel. Welke?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-16 21:08

Meringue misschien?

corientjuhh

Berichten: 9820
Geregistreerd: 19-11-07
Woonplaats: In een hunebed

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-12-16 21:10

Magrathea schreef:
Meringue misschien?


Nee t hoefde niet afgebakken te worden
Was kwestie van mixen en dan was t klaar

Wispeltuur
Berichten: 1600
Geregistreerd: 06-09-09
Woonplaats: Helmond

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-16 21:10

crema Catalana misschien? Lijkt een beetje op crème brûlée

Michelle77

Berichten: 7632
Geregistreerd: 10-02-04
Woonplaats: Brielle

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-16 21:12

Sabayon zou het kunnen zijn. Al is dat wel met wijn, maar misschien een aangepaste versie.
Laatst bijgewerkt door Michelle77 op 09-12-16 21:14, in het totaal 1 keer bewerkt

Eloya

Berichten: 5188
Geregistreerd: 27-12-14
Woonplaats: Deventer

Re: Italiaans toetje met ei vanille suiker en kaneel. Welke?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-16 21:13

pannacotta?

Iris82

Berichten: 39848
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Tilburg

Re: Italiaans toetje met ei vanille suiker en kaneel. Welke?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-16 21:14

Salmonella?

Eef_Bam

Berichten: 4091
Geregistreerd: 19-08-09
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-16 21:15

Iris82 schreef:
Salmonella?

Raap me op :') _/-\o_ .

Michelle77

Berichten: 7632
Geregistreerd: 10-02-04
Woonplaats: Brielle

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-16 21:15

Eloya schreef:
pannacotta?

Dat is met room.

Exitium

Berichten: 7138
Geregistreerd: 03-04-13
Woonplaats: Zuilichem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-16 21:25

Het klinkt toch het meest als Zabaglione. De wijn wordt daarin soms weggelaten, bijvoorbeeld als er kinderen mee-eten. Alleen de kaneel is daarin een beetje apart.

Wispeltuur schreef:
crema Catalana misschien? Lijkt een beetje op crème brûlée

Ik hoop wel dat ze dan naar een Spaanse kookcursus geweest is in plaats van een Italiaanse. :')

corientjuhh

Berichten: 9820
Geregistreerd: 19-11-07
Woonplaats: In een hunebed

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-12-16 21:44

Eef_Bam schreef:
Iris82 schreef:
Salmonella?

Raap me op :') _/-\o_ .

Mm lekker hapje salmonella :Y)
Ben nog nooit ziek geworden van voedsel met rauw ei :)

corientjuhh

Berichten: 9820
Geregistreerd: 19-11-07
Woonplaats: In een hunebed

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-12-16 21:44

Michelle77 schreef:
Sabayon zou het kunnen zijn. Al is dat wel met wijn, maar misschien een aangepaste versie.


Dit is zabaglione, alleen dan een andere benaming :)

corientjuhh

Berichten: 9820
Geregistreerd: 19-11-07
Woonplaats: In een hunebed

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-12-16 21:45

Exitium schreef:
Het klinkt toch het meest als Zabaglione. De wijn wordt daarin soms weggelaten, bijvoorbeeld als er kinderen mee-eten. Alleen de kaneel is daarin een beetje apart.

Wispeltuur schreef:
crema Catalana misschien? Lijkt een beetje op crème brûlée

Ik hoop wel dat ze dan naar een Spaanse kookcursus geweest is in plaats van een Italiaanse. :')


T was echt italiaans :D

Storm

Berichten: 20830
Geregistreerd: 05-06-02
Woonplaats: Brabant

Re: Italiaans toetje met ei vanille suiker en kaneel. Welke?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-16 21:46

Als je het echt niet kunt achterhalen, kun je altijd de kookschool bellen :D

IMJ

Berichten: 14685
Geregistreerd: 29-07-05
Woonplaats: Ergens in het midden!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-16 21:49

Stuur de cursusleider een mail!

salmonella was ook mijn gedachte :D

JoyCiej007

Berichten: 17415
Geregistreerd: 27-02-06
Woonplaats: omg. Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-16 21:50

Klinkt igg niet als de klassieke tiramisu

ik zou de kookschool eens contacten.
oh en vooral hier ook plaatsen wat het is en uiteraard het recept he!

corientjuhh

Berichten: 9820
Geregistreerd: 19-11-07
Woonplaats: In een hunebed

Re: Italiaans toetje met ei vanille suiker en kaneel. Welke?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-12-16 21:57

Zal dan tot maandag moeten wachten :(
Ga morgen wel ff wat knutselen. Ik weet ongeveer wat erin ging.
Dus nou gewoon maar wat proberen :D
Als ik t orginele recept heb zal ik t uiteraard weten!

Hannanas
Berichten: 13008
Geregistreerd: 21-01-06
Woonplaats: Gelderland

Re: Italiaans toetje met ei vanille suiker en kaneel. Welke?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-16 22:04

Nou wil ik t weten ook dat bakje salmonella!

JoyCiej007

Berichten: 17415
Geregistreerd: 27-02-06
Woonplaats: omg. Deventer

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-16 22:05

Er zat geen deeg/koek of iets bij?
Geen variatie op Cannoli?

Soms wordt iets ook "echt Italiaans/Frans/Chinees/you-name-it" genoemd puur omdat er gebruik wordt gemaakt van een of meer bepaalde ingredienten.
Terwijl het dan gaat om een verbastering van of een variatie op....

Niet alles waar bijv. Oregano in of op zit is echt Italiaans, maar de Italianen gebruiken wel vaak Oregano.

Anoniem

Re: Italiaans toetje met ei vanille suiker en kaneel. Welke?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-16 22:20

Pavlova? :-)

UMayDream

Berichten: 8959
Geregistreerd: 31-03-10
Woonplaats: Leeuwarden

Re: Italiaans toetje met ei vanille suiker en kaneel. Welke?

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-16 22:22

Ik zal het mijn Italiaanse klasgenoot even vragen, misschien dat die je kan helpen :P

Exitium

Berichten: 7138
Geregistreerd: 03-04-13
Woonplaats: Zuilichem

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-16 22:25

JoyCiej007 schreef:
Klinkt igg niet als de klassieke tiramisu

ik zou de kookschool eens contacten.
oh en vooral hier ook plaatsen wat het is en uiteraard het recept he!

Nee, dan missen de savoiardi en mascarpone, en daar zit ook geen kaneel in. Dacht ook al aan budino, maar daarbij klop je de eieren als geheel en er gaat melk door. In veel Italiaanse desserts gaat ofwel een vorm van (slag)room of melk, of er zitten baksels bij. Daarom kwam ik niet verder dan zabaglione.

pimaude schreef:
Pavlova? :-)

Nee, het hoefde niet gebakken te worden zei ze. (meringue was al genoemd)

kiwiwitje

Berichten: 20105
Geregistreerd: 22-08-09
Woonplaats: Vught

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-16 22:27

Weet je zeker dat je geen melk of slagroom hebt toegevoegd?

Anders kan het eigenlijk alleen Sabayon/Zabaglione zijn.

corientjuhh

Berichten: 9820
Geregistreerd: 19-11-07
Woonplaats: In een hunebed

Re: Italiaans toetje met ei vanille suiker en kaneel. Welke?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 09-12-16 23:43

Moest wel slagroom kloppen, maar die was voor de taart :D

Denk ook steeds meer dat t de zabaglione was.
Maar dan de wijn weggelaten en kaneel toegevoegd (was apart maar wel lekker)
En volgens mij gebruikten ze poedersuiker ipv kristalsuiker
ga vant weekend even knutselen

En tsjah salmonella... daar maak ik me niet druk om ;)

Wispeltuur
Berichten: 1600
Geregistreerd: 06-09-09
Woonplaats: Helmond

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-16 23:45

Exitium schreef:
Het klinkt toch het meest als Zabaglione. De wijn wordt daarin soms weggelaten, bijvoorbeeld als er kinderen mee-eten. Alleen de kaneel is daarin een beetje apart.

Wispeltuur schreef:
crema Catalana misschien? Lijkt een beetje op crème brûlée

Ik hoop wel dat ze dan naar een Spaanse kookcursus geweest is in plaats van een Italiaanse. :')


Oh my veel te snel gelezen ik dacht dat er Spaans stond :')