Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
koda schreef:Ik ken het niet als arretjescack maar als kalte schnauze .
Mijn moeder maakte dat vroeger altijd. Alleen is het recept anders we gebruiken geen boter ofzo,maar palmin (Duits recept)
Miefje schreef:Hier ons recept:
-250g suiker
-100g cacaopoeder
-250g boter (roomboter)
-1 ei
-mariabescuitjes
Je smelt de boter in een pan, doet de cacao en suiker erbij.
Je breekt de koekjes alvast.
Je breekt het ei in een kopje, je doet er steeds een schep van het mengsel bij zodat het kan wennen (wel steeds roeren) en dat doe je er ook bij.
Je mengt de koekjes door het mengsel heen, bekleed een bakvorm met bakpapier (laat aan de randen een flink stuk over, dit heb je later nog nodig) en daar stort je het in.
Vouw nu het bakpapier aan de randen er over heen en druk het hard aan (erop leunen werkt het best, met twee handen).
Zet het een nachtje in de kelder/koelkast/ een paar uur in de vriezer en klaar is kees!
Echt de beste arretjesscake/kelderkook ter wereld, jammie
karuna schreef:Nee dat blijft slap of de boter bevat soja. echt lactose vrije melk is amandel of rijstmelk oid en dat bevat geen vet. En dat is nu net nodig om de boel te laten opstijven.