Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Emmaa_ schreef:Ik reageerde op het feit dat er staat 'e-nummer vrije recepten', wat dus onmogelijk is. Ik snap wat je bedoelt maar een hele hoop mensen weten niet dat lang niet alle e-nummers gewoon prima gezonde onderdelen zijn en dat het nergens voor nodig is om daar huiverig voor te zijn.
Waar ik dan wel benieuwd naar ben is wat je bedoelt met de 'wereld van verschil' en waar je dat in merkt? Gewoon uit nieuwsgierigheid
phormicola schreef:Nou, gevaarlijk zijn ze niet hoor. Dat is uitvoerig getest. Maar ze zijn zeker suboptimaal vergeleken met echte voeding en er zijn ook mensen die extremer reageren op een voedingspatroon dat niet optimaal is.
phormicola schreef:Ik eet zonder zakjes sinds ik op mezelf woon; 13 jaar dus Eigenlijk weet ik niet beter.
Mijn favoriet is misschien wel groentesoep van zelfgetrokken bottenbouillon. Zo'n hemelsbreed verschil met tabletten of, godbetert, soep uit blik! Terwijl je het eet vraag je je af of wonderen gewoon nog bestaan.
Ik heb sinds kort een slowcooker en dat maakt alles nog 10x beter!
Kimley schreef:phormicola schreef:Nou, gevaarlijk zijn ze niet hoor. Dat is uitvoerig getest. Maar ze zijn zeker suboptimaal vergeleken met echte voeding en er zijn ook mensen die extremer reageren op een voedingspatroon dat niet optimaal is.
Nou dr zitten toch echt stoffen bij waar je echt de kriebels van krijgt als je leest wat daarvan de bijwerkingen kunnen zijn En ja die zijn gevaarlijk en zelfs giftig, zeker niet allemaal en er zijn gelukkig ook goede. En gelukkig is dat ook bewezen
Maar ik vind het prima, dacht dat de boeken misschien wat voor jullie.. maar niet dus en ik ga uit dit topic
CurlyCoat schreef:Ik ben even inspiratieloos voor het eten van vanavond.
Iemand nog lekkere recepten?
Cabelona schreef:Rode curry met kip:
fruit een uitje aan en 4 geplette tenen knoflook. Bak de kipblokjes. Twee flinke eetlepels kerrypoeder en twee rode pepers toevoegen, eventueel een beetje kurkuma en gedroogde koriander toevoegen. Goed doorbakken. Kokosmelk en gepelde tomaten toevoegen (kun je ook makkelijk zelf doen). Boeltje goed doorkoken tot een mooie saus, vissaus en suiker naar smaak toevoegen. Op het laatst nog wat diepvrieserwtjes toevoegen voor de extra groenten. Serveren met rijst of noodles.
Emmaa_ schreef:CurlyCoat schreef:Ik ben even inspiratieloos voor het eten van vanavond.
Iemand nog lekkere recepten?
Wraps met zelfgemaakte falafel!
400g kikkererwten gewassen en gedroogd
1 theelepel gemalen komijn (djintan)
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
4 theelepels bloem
Een kleine rode ui, gesnipperd
Een teentje knoflook
Een halve chilipeper zonder zaadlijsten (anders worden ze heel pittig, moet je smaak zijn)
50g panko of paneermeel (ik gebruik gekruid paneermeel, stuk lekkerder)
1. Gooi de ui, knoflook en chili in relatief kleine stukjes in een keukenmachine en zet hem aan tot de boel echt fijngesneden is
2. Gooi de kikkererwten, kruiden, bloem en paneermeel erbij en laat de keukenmachine weer even een tijdje aanstaan
3. Test even of het mengsel korrelig is, maar wel blijft plakken als je er een balletje van kneedt. Het moet een beetje voelen als deeg voor zandkoekjes. Als het echt te kruimelig is en de balletjes blijven niet heel moet je het nog even door de keukenmachine halen met een scheutje zonnebloemolie
4. Draai er balletjes ter grootte van golfballen van en maak ze een beetje plat
5. Zet een uur in de koelkast om op te stijven
6. Bak in een flinke laag zonnebloemolie (minstens 1 cm, ze moeten echt een beetje frituren) in een non-stick pan (echt belangrijk want anders vallen ze uit elkaar)
7. Verwarm wat wraps (volkoren wraps zijn er het lekkerst bij imo) en vul de wraps buiten de falafel nog met dingen die je lekker vindt. Mais is goed, stukjes paprika, sla, misschien een zelfgemaakt knoflook-yoghurtsausje.
Het klinkt als super veel werk maar het is echt met 5 min klaar, en dan dus een uurtje in de koelkast. Uit dit recept haal je ongeveer 12 balletjes falafel, dat is wel genoeg om met z'n tweeen flink van te eten. Anders gewoon het recept verdubbelen.
Groot voordeel (voor mij) is dat er maar 60 kcal per stukje falafel in zit en dat het dus ook nog eens best dieet-proof is.
Kimley schreef:phormicola schreef:Nou, gevaarlijk zijn ze niet hoor. Dat is uitvoerig getest. Maar ze zijn zeker suboptimaal vergeleken met echte voeding en er zijn ook mensen die extremer reageren op een voedingspatroon dat niet optimaal is.
Nou dr zitten toch echt stoffen bij waar je echt de kriebels van krijgt als je leest wat daarvan de bijwerkingen kunnen zijn En ja die zijn gevaarlijk en zelfs giftig, zeker niet allemaal en er zijn gelukkig ook goede. En gelukkig is dat ook bewezen
Maar ik vind het prima, dacht dat de boeken misschien wat voor jullie.. maar niet dus en ik ga uit dit topic
Emmaa_ schreef:CurlyCoat schreef:Ik ben even inspiratieloos voor het eten van vanavond.
Iemand nog lekkere recepten?
Wraps met zelfgemaakte falafel!
400g kikkererwten gewassen en gedroogd
1 theelepel gemalen komijn (djintan)
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
4 theelepels bloem
Een kleine rode ui, gesnipperd
Een teentje knoflook
Een halve chilipeper zonder zaadlijsten (anders worden ze heel pittig, moet je smaak zijn)
50g panko of paneermeel (ik gebruik gekruid paneermeel, stuk lekkerder)
1. Gooi de ui, knoflook en chili in relatief kleine stukjes in een keukenmachine en zet hem aan tot de boel echt fijngesneden is
2. Gooi de kikkererwten, kruiden, bloem en paneermeel erbij en laat de keukenmachine weer even een tijdje aanstaan
3. Test even of het mengsel korrelig is, maar wel blijft plakken als je er een balletje van kneedt. Het moet een beetje voelen als deeg voor zandkoekjes. Als het echt te kruimelig is en de balletjes blijven niet heel moet je het nog even door de keukenmachine halen met een scheutje zonnebloemolie
4. Draai er balletjes ter grootte van golfballen van en maak ze een beetje plat
5. Zet een uur in de koelkast om op te stijven
6. Bak in een flinke laag zonnebloemolie (minstens 1 cm, ze moeten echt een beetje frituren) in een non-stick pan (echt belangrijk want anders vallen ze uit elkaar)
7. Verwarm wat wraps (volkoren wraps zijn er het lekkerst bij imo) en vul de wraps buiten de falafel nog met dingen die je lekker vindt. Mais is goed, stukjes paprika, sla, misschien een zelfgemaakt knoflook-yoghurtsausje.
Het klinkt als super veel werk maar het is echt met 5 min klaar, en dan dus een uurtje in de koelkast. Uit dit recept haal je ongeveer 12 balletjes falafel, dat is wel genoeg om met z'n tweeen flink van te eten. Anders gewoon het recept verdubbelen.
Groot voordeel (voor mij) is dat er maar 60 kcal per stukje falafel in zit en dat het dus ook nog eens best dieet-proof is.