Panang moo blijft heerlijk.
Weet niet of dit potje lekker is (haal 'm zelf altijd bij de Sligro), maar dit soort currypasta heb je er voor nodig: https://www.ah.nl/producten/product/wi2 ... urry-paste
Nodig voor twee personen:
- Currypasta
- 250-300 gr varkenshaas
- 250 ml kokosmelk
- Spaanse peper
- Limoen
- Verse dragon of munt
- Suiker
- Vissaus
Bereiding:
- Varkenshaas in dunne plakjes snijden. Zouten en peperen en heel kort (half minuutje per kant) aanbakken, dan uit de pan halen en opzij leggen
- Currypasta (hoeveelheid naar smaak, is de eerste keren proberen, meestal zit ik rond 1.5 eetlepel p.p.) even aanbakken in wat olie. Als de geuren vrijkomen een derde van de kokosmelk toevoegen en door elkaar roeren
- Blijven roeren tot de mix droog begint te worden, dan het vlees er weer bij doen en zorgen dat de pasta je vlees goed coat.
- Rest van de kokosmelk erbij, doorroeren en verwarmen tot je vlees naar wens is (let op: het is dungesneden varkenshaas, dus dat gaat heel snel). Voeg terwijl je hierop wacht wat limoenrasp toe en suiker en vissaus naar smaak. Snij ook je dragon of munt fijn en je Spaanse peper in halve ringen
- Serveren met rijst en sperziebonen. Doe bovenop je curry nog wat limoenrasp, een paar ringetjes Spaanse peper en wat dragon/munt ter garnering.
Het is een wat dikkere curry (weinig saus), maar één van m'n absolute favorieten.