Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Laura82 schreef:Ohhhh kaasfondue.... Ik ga echt even hele domme vragen stellen Wij hebben dat thuis dus nooit gedaan, dus de enige ervaring die ik er mee heb is 2x in een restaurant.
Maaaar, ik ben wel gek op kaas, dus ik wil het thuis ook eens maken.
Maar houd je de kaasfondue tijdens het eten ook warm? En hoe dan?
En hoe eten jullie het, direct uit de pan met zo'n vorkje, zoals bij een fondue in olie?
En wat voor pan kan je ervoor gebruiken? Zie fonduepan staan, maar ken alleen de elektrische variant en dat lijkt me niet de bedoeling?
Laura82 schreef:Ohhhh kaasfondue.... Ik ga echt even hele domme vragen stellen Wij hebben dat thuis dus nooit gedaan, dus de enige ervaring die ik er mee heb is 2x in een restaurant.
Maaaar, ik ben wel gek op kaas, dus ik wil het thuis ook eens maken.
Maar houd je de kaasfondue tijdens het eten ook warm? En hoe dan?
En hoe eten jullie het, direct uit de pan met zo'n vorkje, zoals bij een fondue in olie?
En wat voor pan kan je ervoor gebruiken? Zie fonduepan staan, maar ken alleen de elektrische variant en dat lijkt me niet de bedoeling?
MelanieB schreef:Nou ik helemaal enthousiast door dit topic. Vanavond geprobeerd. Die van emmi. Maar we vonden het beide toch niet zo'n succes ondanks kaas eters.
Dus heb nu allemaal hapjes over haha. Idee was leuk, uitvoering beviel minder.
A3a1 schreef:MelanieB schreef:Nou ik helemaal enthousiast door dit topic. Vanavond geprobeerd. Die van emmi. Maar we vonden het beide toch niet zo'n succes ondanks kaas eters.
Dus heb nu allemaal hapjes over haha. Idee was leuk, uitvoering beviel minder.
Dan zou ik je toch aanraden het eens vers te maken
Vele malen lekkerder.
Je kunt ook wat variëren met kazen, bv wat minder emmenthaler, die heeft vrij uitgesproken smaak.
Met witte wijn of appelsap.
Hilli schreef:Miran schreef:Wij gebruiken ook een pakje, mijn schoonouders maken het zelf. Is wel iets lekkerder, maar behoorlijk wat werk! En ook duurder denk ik.
Zelf maken is supersimpel en ook niet tijdrovend.
Voor 2 personen:
- 400 ml droge witte wijn
- 200 g geraspte gruyère
- 200 g geraspte emmenthaler
- maizena
- knoflook
Wijn in pan, teentje knoflook erin uitpersen. Wijn tegen de kook aanbrengen. Handje voor handje de geraspte kaas toevoegen, zorg dat ee kaas goed smelt. Roeren met een houten (!) lepel. Als alle kaas toegevoegd is, 2-3 eetlepels maizena loskloppen met water en door het kaas/wijnmengsel roeren. Het bindt dan tot een lobbige substantie. Overgieten in een fonduepan. Eetsmakelijk