Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Femek2902 schreef:Mijn ervaring is dat sauzen ontzettend lang houdbaar zijn.
De chilisaus in mijn koelkast staat daar al zeker een jaar en daar eet ik nog geregeld van
Jennyj01 schreef:Alleen het feit al dat het niet binnen een paar dagen bederft zou al reden moeten zijn om het niet te eten. Ik vind het raar hoor dat je zulke dingen kunt openen en daarn nog tijden in de koelkast kan laten staan.
Yessy schreef:Goede vraag! Ik twijfel ook vaak, bijvoorbeeld pesto geeft aan 'enkele dagen houdbaar' maar sommige merken/soorten schimmelen na 3 dagen en sommige na een maand nog niet. Rode lijkt hier vele malen langer houdbaar te zijn dan groene.
Hier gaat alles weg wat over de houdbaarheidsdatum is (dus dan staat het al veeeeel te lang open), waarvan ik ben vergeten hoe lang het er al staat (te lang vermoedelijk), waar pluis op groeit of er om een andere reden niet meer goed uit ziet of goed ruikt. Bij twijfel mik ik het weg, maar ik ben er ook weleens te laat achter gekomen dat de ketchup al een half jaar over de datum was en dus vermoedelijk al minimaal dubbel zo lang open. Niets aan overgehouden trouwens, sterke maag en veel conserveringsmiddelen zijn een goede combi klaarblijkelijk
Qimm schreef:Femek2902 schreef:Mijn ervaring is dat sauzen ontzettend lang houdbaar zijn.
De chilisaus in mijn koelkast staat daar al zeker een jaar en daar eet ik nog geregeld van
Wij hebben nog BBQ-sausjes staan die al... geruime tijd over datum zijn maar er nog prime uitzien en prima ruiken en smaken. Nog nooit beroerd van geweest.
Exitium schreef:Dit is dan ook precies de rede waarom ik al jaren mijn eigen sausjes maak/breng wanneer ik ga bbq-en bij vriendenQimm schreef:Wij hebben nog BBQ-sausjes staan die al... geruime tijd over datum zijn maar er nog prime uitzien en prima ruiken en smaken. Nog nooit beroerd van geweest.
Hier nog een, en die dingen staan ook nooit in de koelkast hier. Gewoon in het keukenkastje, niks mee aan de hand.