Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 2 van de 3 [ 54 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende
Plaats een nieuw onderwerp

.

 

.


Laatst bijgewerkt door Anoniem op 23-02-23 13:53, in het totaal 1 keer bewerkt
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-05-17 17:18 



 
Profiel   

Dit was lekker!

https://chickslovefood.com/recept/lente ... 5-or-less/

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-05-17 17:20 



 

.


Laatst bijgewerkt door Anoniem op 23-02-23 13:53, in het totaal 1 keer bewerkt

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-05-17 17:35 



 
Profiel   

Ik heb een super lekker eigen recept voor Spaanse pasta. Zal ik 'm hier even droppen?

Wat hem zo lekker Spaans maakt, is het gehakt van Spaanse worst chorizo, het gebruik van veel knoflook en oregano, pittige ui en voldoende olijfolie. :j Mocht je niet zo van chorizo houden, vervang dan de chorizo voor salami: iets minder pittig, wel lekker hartig.

Ingrediënten voor de pasta:

De pasta:
-Pasta (Penne, bij voorkeur)

De saus:
-Rode pesto (Niet van Grand'Italia, is te zoetig)
-Pakje tomatenblokjes
-Blikje tomatenpuree

Het vlees:
-Twee chorizo worsten (https://www.ah.nl/producten/product/wi3 ... ge-chorizo) Ik hou van rijkgevulde pasta's, dus kies voor twee worsten. Anders kun je ook voor één kiezen.
-Of als je salami kiest: bij de slager of de slagersafdeling van de supermarkt moet je even vragen om twee plakken salami, zo dik als je duim.
-Gebakken spekjes

De groenten:
-Rode paprika
-Rode ui
-Cherrytomaatjes
-Bosui
-Knoflook
-Citroen

Kruiden:
-Peper
-Zout
-Oregano
-Peterselie

Bereidingswijze:

De pasta koken in kokend water met een scheutje olijfolie en zout.

Verwarm de pakjes tomatenblokjes in een steelpan, doe de rode pesto erbij met wat oregano en peterselie, een klein beetje sap van een halve uitgeknepen citroen (1tl), peper en zout. Roer goed door en laat het een tijdje zachtjes pruttelen. Wanneer de saus niet meer 'zuur' ruikt, is ze goed. Hou haar op een klein vuurtje warm.

Bak de spekjes en daarna de in stukjes gesneden chorizo. (Zorg ervoor dat je het vel van de chorizo pelt.) Chorizo hoeft niet te lang. Laat het vlees uitlekken en stop het in de keukenmachine, dan wordt het een fijn gehakt.

Bak de gesneden ui en paprika in een pan met olie en 3/4 teentjes geperste/gehakte knoflook. Daarna de cherrytomaatjes: stop die in een pan met olijfolie en wat kruiden, laat even staan met de deksel erop tot het cherrytomaatje openspringt (gaar).

Gooi alles nu bij elkaar en roer een tijdje goed door. Aan het einde doe je er wat gesneden bosui bij en eventueel nog wat peterselie. Maak af door wat goede olijfolie over de pasta te sprenkelen. Zelf vind ik wat Parmezaanse kaas eroverheen ook heerlijk.

Wat ik zelf ook heerlijk vind bij een pastagerecht, is een goede, rijkgevulde groene salade. Hiervoor ook een recept:

Recept Salade:

-Krulsla/Rucola/Eikensla, een gemengde sla in ieder geval. Rucola en Eikensla is wat pittiger en krachtiger van smaak. Aanrader! :j
-Cherrytomaatjes
-Zongedroogde tomaatjes
-Feta kaas (Apetina op olie, bijvoorbeeld)
-Parmezaanse kaas, geraspt (heel klein beetje, hoeft niet persé)
-Rode ui, gesnipperd
-Pijnboompitjes, gebakken
-Zwarte olijfjes in hele kleine stukjes
-Spekjes, gebakken
-Kappertjes, lekker pittig
-Dressing is eigenlijk geheel naar eigen smaak. Ik meng het liefst citroen of mango-olie met een beetje honingmosterddressing. Dit maakt dat de salade een lekker frisse tegenhanger heeft van al het hartige wat je erin doet. Echter kun je ook kiezen voor lekker zoet: honingmosterddressing zelf. Of wat balsamico-azijn, niet te scheutig, want ze is krachtig. ;)

Een lekkere frisse witte wijn is bij dit gerecht bijna onmisbaar! :D

Good luck!

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-05-17 17:44 



 
Profiel   

Annet_Dottie schreef
Wat vinden jullie kwa groente goed bij kip en gekruide aardappels passen? Wil kippenblokjes dan marineren, aardappel blokjes dan zelf kruiden met rozemarijn, tijm, peper, zout knoflook etc. alleen dan nog iets van een groente, dacht toch iets van gegrilde groente maar denk dat ik groente dan makkelijk hou..


Winterpenen met rode

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-05-17 17:56 



 
Profiel   

Salade, wortels of sperziebonen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-05-17 17:57 



 
Profiel   

wat denk je van spaghetti parmigiana ?
dat is snitzel met mozzarella en tomatensaus uit de oven en dan geserveerd met spaghetti.. super simpel en erg lekker

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-05-17 18:08 



 
Profiel   

Wat dacht je van tajine als hoofdgerecht? Is supermakkelijk klaar te maken en je kan er zelf zo creatief mee zijn als je wilt ;)

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-05-17 18:16 



 

.


Laatst bijgewerkt door Anoniem op 23-02-23 13:53, in het totaal 1 keer bewerkt

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-05-17 21:01 



 
Profiel   

Je kan het ook gewoon in een Cruesetpan maken hoor, daar heb je niet per se een tajine voor nodig :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-05-17 21:03 



 

.


Laatst bijgewerkt door Anoniem op 23-02-23 13:53, in het totaal 1 keer bewerkt

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-05-17 21:04 



 

Ik zou een lekkere grote pan risotto maken. Een pak risottorijst kost je amper wat en je kan er echt lekker van eten en vooral eindeloos mee variëren. Ik ben zelf dol op citroenrisotto (basisrisotto met daar doorheen de sap van 2 citroenen en de schil van 1), maar ook risotto met paddenstoelen is erg lekker. Zelf heb ik een tijdje geleden een beetje een gekke combi gemaakt, per ongeluk want verkeerde kruiden, die erg lekker was. Was risotto met chorizo en currykruiden, een flinke scheut cayennepeper en wat kerrie. Klinkt heel gek en is het ook wel, maar qua smaak was het echt fantastisch.

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-05-17 21:05 



 

.


Laatst bijgewerkt door Anoniem op 23-02-23 13:53, in het totaal 1 keer bewerkt

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-05-17 21:09 



 

Annet_Dottie schreef
Emmaa_ schreef
Ik zou een lekkere grote pan risotto maken. Een pak risottorijst kost je amper wat en je kan er echt lekker van eten en vooral eindeloos mee variëren. Ik ben zelf dol op citroenrisotto (basisrisotto met daar doorheen de sap van 2 citroenen en de schil van 1), maar ook risotto met paddenstoelen is erg lekker. Zelf heb ik een tijdje geleden een beetje een gekke combi gemaakt, per ongeluk want verkeerde kruiden, die erg lekker was. Was risotto met chorizo en currykruiden, een flinke scheut cayennepeper en wat kerrie. Klinkt heel gek en is het ook wel, maar qua smaak was het echt fantastisch.


Ik zal heel eerlijk bekennen dat ik nog nooit risotto heb gehad of gemaakt haha :+ maar zal me er eens in verdiepen :D Thanks voor de tip!

Risotto is op zich niet zo heel moeilijk om te maken maar het is wel vrij arbeidsintensief. Je moet constant blijven roeren, anders wordt het heel melerig, en als je er te veel bouillon bij gooit wordt het net rijstepap en als je er te weinig bij doet zit je op harde rijst te kauwen.

Als ik het maak is het zo:

Uitje fruiten in een scheut olijfolie, als het uitje mooi glazig wordt knoflook erbij. Als ook die lekker zacht is gooi je de risottorijst eerst even droog in de pan, goed omroeren en zorgen dat er een klein laagje olijfolie op alle korrels zit. Als de korrels wat glazig worden blus je het af met een goede scheut wijn (ik gok hem altijd op ongeveer een groot wijnglas). Dat laat je inkoken. Dan is het een kwestie van scheutje voor scheutje bouillon erbij en constant blijven roeren tot het is opgenomen, een nieuw scheutje erbij en weer roeren. Het werkt in principe ook wel om er een wat grotere hoeveelheid water in een keer bij te gooien en een bouillonblokje in de pan te flikkeren, maar dan is het wel lastiger te controleren of hij al gaar is. Als hij op een gegeven moment mooi romig wordt en de korrels voelen minder als ongekookte rijst aan altijd even een paar keer proeven. Proef je echt nog harde stukjes? Dan nog even doorkoken. Ik stop meestal als de korrels nog net 'al dente' zijn maar niet meer echt hard. Dan een scheut kookroom erdoor, een flinke hand parmezaan en dat allemaal nog even goed doorroeren. Dan heb je basisrisotto en daar kan je in principe eindeloos mee variëren.

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-05-17 22:31 



 
Profiel   

Lekkere salade is altijd goed.
Als je een oven hebt kun je de kip en groenten (courgettes aubergine paprika champignons etc) gelijk in de oven doen op 180.

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-05-17 23:11 



 
Profiel   

https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... met-gehakt

Ik vind daarbij een frisse salade lekker en een niet te groot toetje.

Of:

https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... met-gehakt

allemaal heel erg budget vriendelijk. :)

Laatste doe ik trouwens met een zakje kruiden en dan stukjes tomaat uit blik erbij met knoflook en basilicum. Maak dan zelf guacamole en als je dit allemaal bij bijvoorbeeld een Lidl haalt is het echt niet duur. Beide ook simpel te bereiden en ook snel klaar. Het laatste valt bij ons echt wel zwaar op de maag dus daar zou ik niet zoveel bij nemen. Maar is hier wel favoriet met name bij onze dochter.

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-05-17 23:23 



 
Profiel   

Italiaans :)*

www.bertolli.nl en dan zoeken op cannelloni

Zalig! Makkelijk te maken (wat prutswerk van te voren maar rauw in elkaar te zetten) en bij ons altijd een succes als we eters krijgen.

Daarbij kan je er in doen wat je hebt en is het dus ook erg budget vriendelijk.

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-05-17 09:49 



 
Profiel   

http://www.smulweb.nl/recepten/1449273/ ... it-de-oven

Dit is echt het meest lekkere en makkelijke wat ik in tijden gemaakt heb, heeeerlijk!!

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-05-17 11:35 



 
Profiel   

Ik zag veel courgette in de aanbieding bij de supermarkten. Een hartige taart met courgette, kip, kaas, uitje, paprika bijvoorbeeld? Kan je vooraf maken, in de oven schuiven en terwijl gezellig kletsen als de taart in de oven staat!

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-05-17 12:03 



 

.


Laatst bijgewerkt door Anoniem op 23-02-23 13:53, in het totaal 1 keer bewerkt

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-05-17 12:41 



 
Profiel   

Wat is het geworden? :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-05-17 12:44 



 

.


Laatst bijgewerkt door Anoniem op 23-02-23 13:53, in het totaal 1 keer bewerkt

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-05-17 13:15 



 
Profiel   

lekker, misschien kaassaus voor bij de brocolli? :) Ja veel mensen doen dat bij bloemkool, maar kan het bij brocolli ook enorm waarderen <3

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-05-17 13:19 



 
Profiel   

Ik zie dat je de gerechten al compleet hebt maar ik wilde toch even delen wat het bij ons thuis goed deed: kip met kersen in bladerdeeg.
Receptje:
Uitje fruiten, daarna knoflook erbij..
Kipfilet in blokjes meebakken
Kruiden met kerrie, zout en peper.
Als de kip gaar is dan kersen uit pot erbij.
Dit mengsel even lekker roerbakken.

Dan een springvorm bekleden met bladerdeeg, het mengsel erin en kaas erover (GEEN bladerdeeg bovenop)
En dan in de oven, volgens bakvoorschrift van het bladerdeeg (misschien ietsje langer).
Heerlijk. Echt waar.

Edit: ook al zijn de kersen ontpit; let op pitjes. Ik wil niet dat iemand naar de tandarts moet door mijn gerecht ;)

Link naar dit berichtGeplaatst: 16-05-17 22:49 



 
Profiel   

Alvast voor de volgende keer. :P Wat ik hier zoal gedaan heb:

- Spinaziesoep
- Kip in een tomaten-balsamicosaus met hasselback potatoes (aardappels zien er zo ook nog heel indrukwekkend uit ook)
- Kinderbueno-toetje met aardbeien

- Geroosterde tomatensoep
- Toscaans konijn met aardappelbolletjes
- Tiramisu

- Gevulde portobello
- Spaghetti met tomatensaus en gehaktballetjes (met basilicum en Parmigiano door de gehaktballetjes, heerlijk!)
- Tiramisu

Laatste keer heb ik een tweegangendiner gedaan, toen hebben we kaasfondue op met Nutella semifreddo na. Zeker het toetje viel enorm in de smaak. :)
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 17-05-17 00:01 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 2 van de 3 [ 54 berichten ]
Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3  Volgende
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp




Zoek naar
Inloggen