Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
karuna schreef:Een typisch kersttoetje dat al heel lang in de familie van mijn moeder zit wat voor die tijd een luxe toetje was. Helaas ben ik aan die kant de laatste die het nog maakt. En dan niet met kerst maar zo tussendoor.
Heel simpel wat je nodig hebt zijn lange vingers of koekjes die er op lijken, abrikozen, vers, droog en geweld of ingewekt. Abrikozenjam, gelatine en voor de melkmogers onder ons slagroom (voor mij helaas niet toegestaan, jammer maakt het zo veel lekkerder).
De lange vingers doop je in de iets dunner gemaakte abrikozenjam, daarvan leg je een laagje in een schaal. Daarop een laagje abrikozen, weer een laagje lange vingers in jam enz. Eindig met een laagje lange vingers. Daarover heen doe je de aangemaakte gelatine.
Dit alles laat je minstens een paar uur opstijven buiten de koelkast. Kan tot 2 dagen goed blijven. Serveen eventueel met geslagen slagroom die de hele bovenkant bedekt.
Kan eventueel ook met andere zachte vruchten of met cake die je bestrijkt met jam. Zelf vind ik het orgineel met abrikozen het lekkerste.
Lielle schreef:Probleem met bv de satehsaus is dat dat ook vooral op gevoel is.