Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 21 berichten ]
Plaats een nieuw onderwerp

Simpele Eenpansgerechten

 
Profiel   

Aangezien ik zelf niet zo'n grote keukenprinses ben en meestal meerdere pannen nodig heb voor wat ik kook roep ik hulp in van bokt... :o

Ik ben voor een tijdje in Engeland bij mijn vriend, hij heeft echter maar 1 pannetje (en een plaat voor in de oven) waarmee hij kan koken. Het enige dat hij kan koken is friet met kip uit de oven, waar hij nu al een hele tijd op leeft, dus tijd voor verandering :')
De pan die hij heeft is een hogere pan (officieel sauspan oid) waar hij dus ook in frituurt, pasta koken is hier waarschijnlijk ook wel in mogelijk maar we hebben op dit moment geen vergiet..

Iemand die een aantal simpele een-pans recepten heeft voor mij?
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-08-17 15:29 



 
Profiel   

Hier zijn al verschillende topics over geweest. Deze biijvoorbeeld: [VT] Recept voor alleen een koekenpan en steelpan hier worden ook veel eenpansgerechten in genoemd.

Waar je verder aan kunt denken:
- chili con carne
- couscousgerechten (couscous kun je gewoon in een kommetje doen en overgieten met kokend water; komt geen pan aan te pas)
- wraps (gewoon de vulling klaarmaken in de pan, de wraps kun je prima koud laten: die warmen vanzelf wel op door de warme vulling)
- one pot pasta (Google maar eens)
- salades
- plaattaart (met diepvriesbladerdeeg)
- risotto

Genoeg te verzinnen dus!

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-08-17 15:35 



 
Profiel   

Heb je wel een deksel? Of een bord wat op de pan past? Dan kan je gewoon afgieten

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-08-17 15:36 



 
Profiel   

Ik heb hier wel een deksel ja, super dan zal ik de volgende keer ook gewoon pasta/rijst meenemen.
Ik ben een beetje voorzichtig met couscousgerechten en salades etc. aangezien hij het niet zo op groentes heeft, maar zal het zeker meenemen. Dankjewel voor het linkje naar het topic ook!

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-08-17 15:52 



 
Profiel   

Cervelaat (dikke worst) in plakken, die dan weer in vieren dat je kwartjes overhoudt.
Uitje snipperen
Knoflook persen
Dit even aanbakken samen.
Courgette in kleine blokjes snijden die erbij.
Pot witte bonen in tomatensaus (of 2) die erbij.
Doorwarmen.
Je kan er eventueel nog blokjes ananas bij doen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-08-17 15:56 



 
Profiel   

Roerei ? :+

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-08-17 15:59 



 

Kan je niet ergens een goedkope pan op de kop tikken? Een kookpan hoeft niet duur te zijn natuurlijk. Bij Argos (en zo zullen er vergelijkbare winkels zijn, de grotere tesco's / waitroses gok ik wel) heb je drie simpele rvs pannetjes voor nog geen tientje: http://www.argos.co.uk/search/pan/

Tesco: https://www.tesco.com/groceries/product ... =287755427

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-08-17 15:59 



 
Profiel   

Jans schreef
Kan je niet ergens een goedkope pan op de kop tikken? Een kookpan hoeft niet duur te zijn natuurlijk. Bij Argos (en zo zullen er vergelijkbare winkels zijn, de grotere tesco's / waitroses gok ik wel) heb je drie simpele rvs pannetjes voor nog geen tientje: http://www.argos.co.uk/search/pan/

Tesco: https://www.tesco.com/groceries/product ... =287755427


Oh dit is handig, dankjewel! Zag dat er eentje in Nottingham zat, dan zal ik daar eens even binnen lopen als we daar naartoe gaan! Tot die tijd nog maar eventjes uitzitten met 1 pannetje.

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-08-17 16:03 



 
Profiel   

Linzencurry. Gezond en super lekker.
Uitje en wat groenten zoals wortelplakjes en stukjes boontjes onderin de pan bakken. Dan gepureerde tomaat of tomaat kleimgesneden erbij. Kokosmelk erbij. Potje linzen erin gooien. Dan curriekruiden erbij. (ik gebruik chili en kerrie.)
Nog even doorpruttelen en klaar. Aftoppen op je bord met noten zoals cashew en walnoot!

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-08-17 16:11 



 

Rijst met Kip en Kerrie kan ook goed met 1 pan.

- Rijst koken en uit de pan halen, in een schaaltje apart laten uitstomen
- Uitje fruiten met een paar scheppen bloem en een lekkere hoeveelheid kerriepoeder (madras / hot / gewone / of mengen)
- Aanlengen met bouillon (in deeltjes erbij gieten) en goed roeren tot het een sausje is
- Blikje ananasstukjes open, deel van het vocht erdoor en de stukjes erdoor, lekker opwarmen
- Scheutje room of kokosmelk erdoor
- Rijst erdoor

En intussen doe je de kippenpootjes in de ovenschaal en braad je die in de oven :D


Of zoetzure kip:
- rijst koken en uit de pan halen apart uitstomen
- Uitje en kipblokjes in de pan bakken
- 2 blikjes tomatenpuree erbij, ook even meebakken
- Kopje suiker en kopje azijn erbij (of beiden naar smaak) goed roeren
- Scheut ketchup erbij, gemberpoeder naar smaak toevoegen
- Blijven proeven en naar smaak suiker / azijn toevoegen om het zoeter of zuurder te maken
- Rijst er weer bij

Eet smakelijk!

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-08-17 16:19 



 
Profiel   

x


Laatst bijgewerkt door Yunomi op 18-02-22 23:36, in het totaal 1 keer bewerkt

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-08-17 16:22 



 
Profiel   

https://www.lekkerensimpel.com/mexicaan ... met-rijst/

Dit is echt een aanrader

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-08-17 16:27 



 
Profiel   

Zitten een paar recepten tussen die ik zeker ga proberen, dankjulliewel!

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-08-17 17:55 



 
Profiel   

One pot pasta. Je hoeft pasta niet vooraf eerst te koken, je kan het ook mee laten garen in bv een tomatensaus die je zelf maakt :-)

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-08-17 20:06 



 
Profiel   

HTT->VT

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-08-17 20:23 



 
Profiel   

Frost schreef
De pan die hij heeft is een hogere pan (officieel sauspan oid) waar hij dus ook in frituurt, pasta koken is hier waarschijnlijk ook wel in mogelijk maar we hebben op dit moment geen vergiet..

Even los van recepten, vergiet heb je niet nodig voor pasta. Spaghetti, tagliatelle etc kun je uit het water in je saus doen met een tang, en voor korte pasta's als macaroni en penne werkt een schuimspaan perfect. :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-08-17 01:32 



 
Profiel   

Wilde ik ook net zeggen. Vergiet gebruik ik ook nooit. Ik doe pasta gewoon afgieten (deksel beetje schuin op de pan houden zodat er net geen pasta doorheen glipt) en dan nog even met schuine deksel in de warme pan laten staan zodat het laatste beetje vocht op de bodem verdampt.
Een extra pannetje kost niet zo veel, toch? Engeland is waarschijnlijk iets duurder, maar hier in NL heb je bij de Action al pannen voor een paar euro, minder dan wat die zak aardappelen kost voor de friet.
Maar ik kook ook regelmatig in een enkele pan, en dan maak ik bv pasta (koken in tomatensaus met bouillon, en op het laatst een potje bonen erbij, het zetmeel in dat bonenvocht bindt meteen de saus).. of ik maak risotto (eerst een ui fruiten en paddestoelen erbij bakken, dan de risotto erbij en een scheut wijn en dan blijven aanvullen met scheutjes bouillon, tussendoor vaak even roeren, totdat de risotto lekker zacht is, en uiteindelijk bv wat kaas of kruiden erdoor).. Of gewoon een berg groente met aardappelblokjes en een scheut sojasaus gaarbakken (al is dat makkelijker in een wokpan)
Maar een maaltijdsoep is ook altijd lekker. Bv pompoensoep met blokjes aardappel, of tomatensoep met een flinke hand pasta, of uiensoep met bonen, of een lekker gevulde groentesoep..

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-08-17 09:24 



 
Profiel   

8nnemiek schreef
Wilde ik ook net zeggen. Vergiet gebruik ik ook nooit. Ik doe pasta gewoon afgieten (deksel beetje schuin op de pan houden zodat er net geen pasta doorheen glipt) en dan nog even met schuine deksel in de warme pan laten staan zodat het laatste beetje vocht op de bodem verdampt.

Ook dat niet. Kookvocht van pasta is goud voor je saus, daar wil je in ieder geval een deel van bewaren. Er zit veel zetmeel in wat van je pasta komt. Paar lepels in je saus maakt die veel romiger en zorgt ervoor dat je saus ook beter aan je pasta blijft plakken. Aangezien ik voor twee dagen kook, gebruik ik de tweede dag ook altijd nog een beetje pastawater om de pasta op te warmen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-08-17 10:57 



 
Profiel   

Maar als je maar een pan hebt dan wordt het wel lastig om er een sausje bij te maken natuurlijk. Dan blijft het hooguit bij een Knorr pakje met heet water erover.

Zelf maak ik mijn sausjes eigenlijk altijd met een roux, dan is dat zetmeel uit kookvocht al snel te veel.

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-08-17 11:01 



 

Je kan het kookvocht natuurlijk in een schaaltje apart houden :j

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-08-17 11:08 



 
Profiel   

Eenpanspasta *\o/*

https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... -en-tomaat
http://www.laurasbakery.nl/eenpans-pasta-met-kip/
https://chickslovefood.com/recept/eenpa ... basilicum/

Dit is serieus de beste uitvinding ooit. Bovenstaande recepten maak ik vaak, maar je kan natuurlijk ook zelf iets bij elkaar gooien wat je lekker vindt.
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-08-17 09:06 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 21 berichten ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp




Zoek naar
Inloggen