Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Yv_ schreef:Pasta met kruiden-citroensaus en gamba's (supersnel klaar en ontiegelijk lekker)
Tagliatelle met zalm en spinazie / hartig taartje met zalm en spinazie / rommeltje op je bord met zalm en spinazie .
Risotto met pompoen (alhoewel dat miss lekkerder is in de herfst)
Gevulde paprika's (gehakt, parelcouscous, champions, geraspte kaas, oestersaus, meer groente naar keuze)
Gebakken aardappels met een lekkere salade
Halve paprika's gevuld met boerenei-mengsel (en echt ideaal voor de vrijdagavond!)
Stokbroodje met brie, pijnboompitjes en honing uit de oven
Koude witlofsalade met appel, rozijntjes en cottage cheese
Tomaten/kippen/groentesoep (vers maken)
Wraps met vulling naar keuze
Vijgen, salade en geitenkaas
Stoofpeertjes met geitenkaas en walnoten uit de oven
Echt, alles is te maken voor 1 persoon. Je moet alleen niet ingrediënten nemen voor 4 personen .
En als je echt niks weet:
Domino's
McDonalds
Aanschuiven bij vrienden
Sushi restaurant (of andere natuurlijk)
daantjuhhh schreef:Yv_ schreef:Pasta met kruiden-citroensaus en gamba's (supersnel klaar en ontiegelijk lekker)
Tagliatelle met zalm en spinazie / hartig taartje met zalm en spinazie / rommeltje op je bord met zalm en spinazie .
Risotto met pompoen (alhoewel dat miss lekkerder is in de herfst)
Gevulde paprika's (gehakt, parelcouscous, champions, geraspte kaas, oestersaus, meer groente naar keuze)
Gebakken aardappels met een lekkere salade
Halve paprika's gevuld met boerenei-mengsel (en echt ideaal voor de vrijdagavond!)
Stokbroodje met brie, pijnboompitjes en honing uit de oven
Koude witlofsalade met appel, rozijntjes en cottage cheese
Tomaten/kippen/groentesoep (vers maken)
Wraps met vulling naar keuze
Vijgen, salade en geitenkaas
Stoofpeertjes met geitenkaas en walnoten uit de oven
Echt, alles is te maken voor 1 persoon. Je moet alleen niet ingrediënten nemen voor 4 personen .
En als je echt niks weet:
Domino's
McDonalds
Aanschuiven bij vrienden
Sushi restaurant (of andere natuurlijk)
Maar dat ingrediënten is lastig.
Bijna alles is groot verpakking. Als ik een bakkie champignons koop eet ik 3 dagen champignons.
FleurSandro schreef:Jeetje wat veel simpele gerechtjes al! Zitten ook zeker een paar bij die ik ga maken! Nadeel van bijvoorbeeld spinazie is dat je meteen zo'n hele zak hebt... Dus ik moet idd gerechtjes vinden waar je ook de groentjes als klein portie kan inkopen maar er zitten al zeker een paar gerechtjes bij die ik ga testen!
Yv_ schreef:Ik durf je geen hoeveelheden te noemen, want ik doe altijd alles een beetje op smaak. Iets met een ex-kok al pa en toch een soort van zijn genen geërfd .
Pasta met gamba's:
(nodig: spaghetti, 1 citroen, handje diepvries-erwtjes, (rode) ui, chili-pepertje (poeder kan ook), gamba's of grote garnalen, kruidenkaas/kruidencreme,knoflook, kookroom en zout)
- 's Ochtends de gamba's uit de vriezer halen en met een zooi knoflook en een fijngesneden chilipepertje in een afgesloten bak in de koelkast laten ontdooien. Trekt de smaak er lekker in.
- 's Avonds: Pasta naar keuze koken (ik vind spaghetti het fijnst, die kun je lekker klein snijden en de saus mengt er zo lekker mee).
- Citroen wassen en de schil raspen, rood uitje fijnsnijden. Dit samen met de inhoud van de bak uit je koelkast bakken in een koekenpan. Als de gamba's mooi roze zijn mik je er een handje diepvries-erwtjes bij. Dan de kruidencreme (of kruidenkaas) met wat kookroom om het wat vloeibaarder te maken en de citroen pers je er ook nog boven uit. Klein beetje zout.
- Pasta afgieten en in de pan/bak alvast wat kleiner snijden, je koekenpan-mix erdoorheen roeren en jum, eten .
Gevulde paprika's met ei:
(Nodig: paprika (oranje of rode zijn het lekkerst, groen vind ik zelf te bitter voor dit gerecht), ei, groenten naar keuze, zout & peper)
- 1 paprika halveren, witte randen en zaden eruit snijden.
- 2 eieren klutsen in een bak en vullen met groenten naar keuze (ik doe vaak een ui, champions en wat er toevallig nog ligt) en geraspte kaas of stukjes mozzarella. Uiteraard nog wat zout en peper erop strooien naar smaak. Dit allemaal goed door elkaar heen roeren.
- Paprika's vullen met het mengsel en op 180 graden (hetelucht, andere over 20 graden warmer doen) zo'n 25-35 minuutjes in de oven. Beetje afhankelijk van de grootte van je paprika's en hoe vol ze gevuld zijn. Je merkt het snel genoeg als het eiervulsel nog niet gaar is. Dan gewoon nog even wat langer erin.
FleurSandro schreef:Jeetje wat veel simpele gerechtjes al! Zitten ook zeker een paar bij die ik ga maken! Nadeel van bijvoorbeeld spinazie is dat je meteen zo'n hele zak hebt... Dus ik moet idd gerechtjes vinden waar je ook de groentjes als klein portie kan inkopen maar er zitten al zeker een paar gerechtjes bij die ik ga testen!
lisa_xxx schreef:Kip wraps,
Kipfilet
Wraps
Gefrituurde uitjes
Honing mosterdsaus
Sla (ijsberg)
Groenten
Ei
Pakje Texas crispy chicken (bij de kruiden in de ah)
Heel simpel, je klutst een eitje, doopt de kip er in en daarna doop je het in de crispy chicken mix. Gooi je dat in de oven voor 15 min en maak je de groente klaar hoe je het zelf lekker vind.
Alles in een wrap en je bent klaar.