Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73 |
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp | |
Pagina 2 van de 3 [ 67 berichten ]
Ga naar pagina Vorige 1, 2, 3 Volgende |
|
Plaats een nieuw onderwerp |
Koken voor 1 persoon, lastig!! |
---|
Eline_S_S | |
Inderdaad zoals hierboven de maaltijdsalades. Die heb je kant en klaar maar zijn ook makkelijk te maken. Zakje ijsbergsla, komkommer, appel, saladeblokjes en gekookte stukjes kip (en eventueel pijnboompitten). Dit is echt mijn favo gerecht voor als ik alleen eet
Wat ook heel makkelijk is zijn de pakjes kip madras of kip tandori. Is geloof ik voor 2 a 3 personen. Ik kan er altijd twee dagen van eten Is ook zo klaar! |
Laatste bericht |
Geplaatst: 24-07-17 23:22 |
Ladyingreen | |
Als ik voor mezelf moet koken mag het vooral niet teveel tijd kosten. Maar ik hou ook niet van (teveel) kant en klaar, of ongezonde sausjes/zakjes.
Wat ik dan in huis haal zijn handige dingen als voorgekookte rijst, voorgesneden aardappels/friet/groenten, vis in blik, houdbare room. En ik eet natuurlijk gerechten die mijn partner niet graag lust. - Risotto met véél champignons - Zoete aardappelfriet met een (vega) burger - rijstsalade met voorgekookte rijst, stukjes komkommer, 2 roereieren, wat ketjap en gebakken uitjes - verse ravioli met courgette in blokjes, Bertolli-pastasaus in zak (knoflook!) en rucola - spaghetti met knoflook, rode peper, ansjovis, peterselie, tonijn uit blik, tomatenpassata en kaneel! - geroosterde groenten (vers zoals paprika, wortel en vriezer zoals pompoen/zoete aardappel - mac & cheese met bloemkool - snel wat aardappelpartjes uit de vriezer in de pan, vissticks en spinazie á la crème. |
Geplaatst: 24-07-17 23:52 |
amber15 | |
- lekkere salade
- spaghetti carbonara - pot groente, krieltjes en een schnitzel - wraps - pizza - nasi Wat ik doe, is koken voor twee dagen. Eet je wel twee dagen hetzelfde, maar je hoeft niet iedere avond te koken |
Geplaatst: 24-07-17 23:58 |
Zuchini | |
Je kan op maandag 2 keer eten maken, en dan afwisselen. Want inderdaad, de hoeveelheden om in te kopen is wat lastiger voor 1 persoon, en invriezen vind ik persoonlijk echt niks. Ik kook bv pastasaus met gehakt en grote pan soep. Die wissel ik dan af tot het op is. Succes !!
Btw Een halve zak verse spinazie en bv verse boerenkool enzo kan je invriezen en later weer gebruiken. |
Geplaatst: 25-07-17 01:31 |
MMIDV | |
Diepvries spinazie is er ook in hele kleine verpakkingen maar ook de kleinere zak met verse spinazie is goed te doen in je uppie. Wat je daarvan overhoudt kan je de volgende dag in een salade gebruiken bijvoorbeeld.
Ik heb van de week, bij gebrek aan zin en tijd, wat pasta gekookt en daar vervolgens veel tomaatjes en komkommer doorheen gegooid + nog wat mozzarella. Erg simpele maar toch lekkere salade. |
Geplaatst: 25-07-17 06:35 |
mvdbijl | |
Mijn vriend is niet alle dagen thuis maar loop bij ah gewoon langs het vak, genoeg zakjes brocolli etc voor 1 persoon..
|
Geplaatst: 25-07-17 07:02 |
Cowgirl | |
FleurSandro schreef Jeetje wat veel simpele gerechtjes al! Zitten ook zeker een paar bij die ik ga maken! Nadeel van bijvoorbeeld spinazie is dat je meteen zo'n hele zak hebt... Dus ik moet idd gerechtjes vinden waar je ook de groentjes als klein portie kan inkopen maar er zitten al zeker een paar gerechtjes bij die ik ga testen! Ik haal ook vaak een zak en maak er een salade van. paprika, tomaat, komkommer, blauw kaasje/fetakaas, rode ui, beetje peper, beetje zout, olijfolie. Maar hier kun je natuurlijk alle kanten mee op. Omelet ook lekker met spinazie of een wrap. Boursin, kipfilet(of zalm), dot spinazie en rollen maar. Jammie en zo klaar. Die zakken van Iglo zijn mij veel te duur. Collega van mij had laatst ook zo'n zak en er zaten maar liefst 2 stukjes kip in . |
Geplaatst: 25-07-17 07:06 |
Winged | |
FleurSandro schreef Jeetje wat veel simpele gerechtjes al! Zitten ook zeker een paar bij die ik ga maken! Nadeel van bijvoorbeeld spinazie is dat je meteen zo'n hele zak hebt... Dus ik moet idd gerechtjes vinden waar je ook de groentjes als klein portie kan inkopen maar er zitten al zeker een paar gerechtjes bij die ik ga testen! En van zo'n hele zak... Blijft vaak heel weinig over |
Geplaatst: 25-07-17 07:28 |
Lisan89 | |
Thanks Yv_ Ik ga aan de slag deze week
|
Geplaatst: 25-07-17 12:17 |
taartjee | |
Macaroni met een tomatensaus met gehakt en wat groenten. wanneer wij dit thuis over hebben, maak ik er de volgende dag een maaltijdsalade van.
De macaroni met saus koud samen, nog wat kleine augurkjes, beetje slasaus of fritesaus erdoor heen en dan heb je al twee dagen te eten |
Geplaatst: 25-07-17 12:39 |
Denise_Storm | |
Pasta pesto met kip! In de avond lekker warm, en de volgende dag als salade voor de lunch. Hmmmm!
|
Geplaatst: 25-07-17 12:43 |
kohtje | |
daantjuhhh schreef Je hebt van diepvries dingen van iglo [ [url=m/YzLdqO.jpg]Afbeelding[/url] ] Ideaal voor de langere werkdag. Je hebt veel verschillende soorten. Ff 8 minuten in de koekenpan opbakken met een paar eetlepels water... Ik heb vandaag zelf shoarma gemaakt met groente vind die zakken zo smaakloos |
Geplaatst: 25-07-17 12:45 |
Wispeltuur | |
Hier is macaroni met tonijn erg populair en het is snel klaar.
Macaroni voor 1 persoon 1 klein blikje mais 1 blikje tonijn (in olijfolie) Kaas (wij gebruiken grano padano) En als saus een fles ketchup er naast. |
Geplaatst: 25-07-17 13:00 |
Anoniem | |
Ik snap nooit zo goed wat er lastig aan is, want je kunt best veel dingen maken voor 1 persoon. Loop de groenteafdeling op en pak groente voor 1 persoon. Kijk op de vleesafdeling voor 1 stuks vlees, of gooi de rest in de vriezer. Rijst, pasta, aardappels kun je allemaal voor 1 persoon maken.
|
Geplaatst: 25-07-17 13:10 |
Marloes_92 | |
Ik woon alleen, dus kook best vaak voor 1 persoon. Inspiratie haal ik vaak van lekkerensimpel.nl. Staan hele lekkere recepten (oa risotto met paddenstoelen) en vaak allemaal zonder pakjes. Meeste recepten zijn allemaal snel en makkelijk te maken!
|
Geplaatst: 25-07-17 13:18 |
Anoniem | |
Ik hou van heel simpel gekookte aardappelen en groente, of een uitje en paprika snijden, diepvries boontjes en prei uit de diepvries in een pan roerbakken, beetje soja saus erbij en dan bami/rijst koken en erdoor gooien.
|
Geplaatst: 25-07-17 13:59 |
daantjuhhh | |
Joolien schreef Ik snap nooit zo goed wat er lastig aan is, want je kunt best veel dingen maken voor 1 persoon. Loop de groenteafdeling op en pak groente voor 1 persoon. Kijk op de vleesafdeling voor 1 stuks vlees, of gooi de rest in de vriezer. Rijst, pasta, aardappels kun je allemaal voor 1 persoon maken. Dat klopt. Maar ik verkijk mij er altijd gewoon heel erg op. Dan pak ik wat pasta.. wat groente.. wat vlees. En dan doe ik het samen op 1 bord. En dan zijn het ineens 3 borden |
Geplaatst: 25-07-17 16:44 |
Many | |
daantjuhhh schreef Joolien schreef Ik snap nooit zo goed wat er lastig aan is, want je kunt best veel dingen maken voor 1 persoon. Loop de groenteafdeling op en pak groente voor 1 persoon. Kijk op de vleesafdeling voor 1 stuks vlees, of gooi de rest in de vriezer. Rijst, pasta, aardappels kun je allemaal voor 1 persoon maken. Dat klopt. Maar ik verkijk mij er altijd gewoon heel erg op. Dan pak ik wat pasta.. wat groente.. wat vlees. En dan doe ik het samen op 1 bord. En dan zijn het ineens 3 borden Dat is toch gewoon een kwestie van een beetje de hoeveelheden in de gaten houden? Voor 1 persoon houd ik altijd 60 - 70 gram pasta aan, 250 - 300 gram groente en 80 - 100 gram vlees. Rijst is 50 - 60 gram per persoon, aardappels 150 - 250 gram. Met die richtlijn kook je eigenlijk nooit veel te veel of juist te weinig. |
Geplaatst: 25-07-17 18:04 |
MelanieB | |
FleurSandro schreef Jeetje wat veel simpele gerechtjes al! Zitten ook zeker een paar bij die ik ga maken! Nadeel van bijvoorbeeld spinazie is dat je meteen zo'n hele zak hebt... Dus ik moet idd gerechtjes vinden waar je ook de groentjes als klein portie kan inkopen maar er zitten al zeker een paar gerechtjes bij die ik ga testen! Je hebt ook van die kleine 1 persoonspakjes van Iglo, fijngehakte diepvries spinazie. Die diepvries zakjes van iglo met boursin en kip Zelf nog ff bosuitje toevoegen. Heerlijk. Macaroni/spaghetti is ook makkelijk voor 1 persoon te maken. Soep zelf maken is ook heerlijk, de rest invriezen. |
Geplaatst: 25-07-17 18:34 |
Exitium | |
Many schreef daantjuhhh schreef Dat klopt. Maar ik verkijk mij er altijd gewoon heel erg op. Dan pak ik wat pasta.. wat groente.. wat vlees. En dan doe ik het samen op 1 bord. En dan zijn het ineens 3 borden Dat is toch gewoon een kwestie van een beetje de hoeveelheden in de gaten houden? Voor 1 persoon houd ik altijd 60 - 70 gram pasta aan, 250 - 300 gram groente en 80 - 100 gram vlees. Rijst is 50 - 60 gram per persoon, aardappels 150 - 250 gram. Met die richtlijn kook je eigenlijk nooit veel te veel of juist te weinig. Hangt van de persoon af, ik zou daar te weinig aan hebben. Ik reken voor mezelf zo'n 100 gram pasta per persoon (125 als het verse van de AH is), 250-350 gram groente en 150-200 gram vlees. MelanieB schreef Macaroni/spaghetti is ook makkelijk voor 1 persoon te maken. Niet echt, tenzij je de rest van de saus invriest. Anders kom je met een kwart tot een halve ui en dat soort hoeveelheden, niet praktisch. Ik kook daarom ook meestal voor twee dagen. |
Geplaatst: 25-07-17 19:11 |
purny | |
50 gram pasta of rijst ongekookt is genoeg voor 1 persoon per dag
|
Geplaatst: 25-07-17 19:40 |
kohtje | |
Vind voor 1 persoon koken niet lastig maar vaak denk ik waarom zou ik voor mezelf koken.
|
Geplaatst: 25-07-17 19:54 |
MMIDV | |
De hoeveelheden verschillen natuurlijk per persoon, fanatieke sporter of bankhanger, verbranding enz.
Daarnaast heb ik altijd, hoe hard ik het ook probeer, teveel eten. Omdat ik toch een hele ui gebruik en dan toch een beetje extra hier en oeps ik schoot uit daar. Maar goed, daar heb ik dan mijn vriezer voor. |
Geplaatst: 25-07-17 20:14 |
Cowgirl | |
Pasta en rijst maak ik altijd in een grote wokpan.
Dan heb ik gelijk 3 porties. 1 voor nu en 2 om in te vriezen. |
Geplaatst: 26-07-17 07:40 |
asjemenou | |
purny schreef 50 gram pasta of rijst ongekookt is genoeg voor 1 persoon per dag Dan zou ik er wel heeel veel groente enzo bij moeten eten. Ik gebruik altijd 125 gram pasta, ongekookt. Is echt per persoon verschillend, gewoon even uitproberen. |
Omhoog |
Geplaatst: 26-07-17 08:06 |
Plaats een nieuw onderwerp | Plaats een reactie |
Pagina 2 van de 3 [ 67 berichten ]
Ga naar pagina Vorige 1, 2, 3 Volgende |
|
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp |
Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Inloggen |