Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 1 [ 9 berichten ]
Plaats een nieuw onderwerp

Hoe bewaar ik deze bonen?

 
Profiel   

Hallo,

We hebben een zak vol bonen gehad.

Met 2 volwassenen kunnen we hier een week of langer van eten.
Dat is niet de bedoeling :D

Hoe kan ik dit het beste bewaren of moet het nog ingevroren worden?

We gaan ook wat weggeven maar hoelang kan het zo in het zakje blijven?
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-07-17 10:09 



 
Profiel   

Verse bonen? Ik zou ze blancheren en invriezen :j

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-07-17 10:10 



 
Profiel   

Wat voor bonen bedoel je?
Spercieboontjes?

Die even kort koken en als ze afgekoeld zijn kun je ze invriezen :j

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-07-17 10:10 



 
Profiel   

Kort bewaren (maandje of 2) in de vriezer kan je gewoon door schoonmaken en invriezen, langer in de vriezer (4 maanden) na blancheren = in kokend heet water 1-2 min. meteen afkoelen in ijswater (dus met flink ijsblokjes er in) goed uitlekken en invriezen. Met blancheren is het makkelijker als je niet meer boontjes doet per keer dan er in je vergiet passen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-07-17 10:27 



 
Profiel   

Ik heb geen idee wat voor bonen het zijn.
Ik denk geen sperziebonen.
In de winkel zien sperziebonen er smaller uit.

Ik ga eens googlen op blancheren.
Heb ik nog nooit gedaan.
Anders gaan ze zo de vriezer in.
Moet je ze dan wel doppen?

Bedankt voor alle tips!

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-07-17 10:42 



 
Profiel   

Ga anders even zoeken op google afbeeldingen,dan weet je wat voor bonen je hebt .
en vervolgens kun je ook via google opzoeken wat je er het beste mee kunt doen :j

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-07-17 11:07 



 
Profiel   

Bonen kun je ook goed rauw invriezen, eerst even doppen (beide kanten de puntjes eraf en eventueel het draadje in het midden overlang) als ze er lang zijn even over midden. In zakken doen met de porties die je wilt eten, doe ze in een ruime zak dan kan je ze mooi plat maken en makkelijker invriezen, neemt het ook minder ruimte in. Vervolgens als je ze wilt eten kan je ze bevroren in het kokende water gooien en normaal koken als of ze niet bevroren waren.

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-07-17 11:09 



 
Profiel   

Spekbonen? Dat zijn veel dikkere soort sperziebonen.

Idd, blancheren en dan invriezen :j

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-07-17 11:30 



 
Profiel   

Inderdaad wel doppen voor het koken, dan kun je ze later direct uit de vriezer in de pan gooien.
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-07-17 11:38 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 1 [ 9 berichten ]
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp




Zoek naar
Inloggen