Koken met wat er nog in de koelkast ligt - tips & inspiratie

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Connie

Berichten: 1828
Geregistreerd: 02-05-10
Woonplaats: Zuid-oost Brabant

Koken met wat er nog in de koelkast ligt - tips & inspiratie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 11-10-17 16:25

Ik merk het heel erg nu ik op mezelf woon en voor één persoon kook; ik heb áltijd ingrediënten over, en dan vooral groenten. Zo heb ik van de week wortels gehaald voor een stamppotje, en heb dat twee dagen achter elkaar gegeten. Nu hoef ik niet meer zo nodig gekookte/gestampte wortel, maar heb ik nog wel de wortels liggen.
Ook heb ik nog een hoopje overige groenten en dingetjes in de koelkast liggen die op moeten..
Wat kan ik er nu mee?

Dit topic is vooral bedoeld om elkaar van inspiratie te voorzien om de restjes op te maken, we hebben namelijk denk ik allemaal wel eens iets liggen waarvan je even niet weet wat je ermee moet :D

Dus voor nu; wat kan ik met de volgende dingen in één of meerdere gerechten?:

    - vijf wortels
    - driekwart bloemkool
    - anderhalve tomaat
    - twee appels
    - een halve venkel
    - en een half potje pesto

Pandora2
Berichten: 19855
Geregistreerd: 04-01-13
Woonplaats: Belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-17 16:27

Een lekker soepje maken !
En de pesto op een geroosterd broodje voor bij de soep.

De appeltjes bakken met een geitenkaasje en spekjes. Of gewoon bij in de soep :D

Bloemetje75
Berichten: 1987
Geregistreerd: 19-07-11

Re: Koken met wat er nog in de koelkast ligt - tips & inspiratie

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-17 16:35

Met de appel en venkel samen een salade maken (met wat citroensap en eventueel olijfolie en vers gemalen peper).

loeloemoekie

Berichten: 363
Geregistreerd: 05-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-17 16:36

Soep is idd echt een life saver.
Als je niet van soep houdt dan kan je die groentes ook heel makkelijk verwerken in een bolognese saus.

Zelf vind ik appel door een salade ook altijd lekker, zelfs als de appels al een beetje gerimpeld zijn.

Samo

Berichten: 2114
Geregistreerd: 31-03-04
Woonplaats: Dtc

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-17 16:36

Wat een leuk idee!

Laatst een wortel/bloemkoolsoep gemaakt, erg lekker en makkelijk (recept van internet, zal eens zoeken).
En van de pesto en tomaten, een lekker broodje (uit de oven) met pesto, tomaat en mozzarella :9
Zit je alleen nog met de venkel en appels... een salade?

malih

Berichten: 4668
Geregistreerd: 04-11-07
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-17 16:42

Ik gebruik vaak de app van albertheijn dan gooi ik wat groentes op de ingredienten lijst en dan komt er vaak een recept uit rollen.

Als ik bijv wortel venkel bloemkool intik dan komt er een recept uit rollen wat lekker klinkt.

Maik79

Berichten: 1257
Geregistreerd: 27-04-06
Woonplaats: Baarn

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-17 17:01

De bloemkool en de wortel (en de tomaat) kun je in een curry verwerken, met de venkel en de appel maak je een lekkere salade (bijvoorbeeld met geitenkaas en walnoot :9 ).

Arianne_94

Berichten: 307
Geregistreerd: 02-01-17
Woonplaats: Naast de stal van mijn paardjes.

Re: Koken met wat er nog in de koelkast ligt - tips & inspiratie

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-17 17:37

Kijk eens op Voedingscentrum.nl dan kan je een ingrediënt in de zoekbalk typen. En dan komen er gerechten naar boven ;)

Yentaah

Berichten: 1136
Geregistreerd: 03-03-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-17 17:42


Unseen

Berichten: 7297
Geregistreerd: 22-04-05
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-17 18:20

Alles wat je daar noemt bij elkaar gooien, kort opbakken of wokken en een lekkere pasta (penne of fusilli) van maken! Hoeft geen extra saus bij, pesto en de tomaten maken het smeuïg genoeg. Lekker met wat walnoten of pijnboompitjes. Eventueel zonder de appeltjes, die kan je fijn stampen voor een appelcompote toetje.

Anoniem

Re: Koken met wat er nog in de koelkast ligt - tips & inspiratie

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-17 18:43

Tipje: maak van 1 portie (bijvoorbeeld hutspot) direct alles op en vries per portie in. Zo eet jij niet de hele week wortels, en heb je direct eten voot een andere avond.

Van groenten kun je heerlijke wokmaaltijden, sausvulling of ovenschotels maken! Met de pesto een saus, soep of dressing voor pasta.

limilou

Berichten: 801
Geregistreerd: 09-09-10

Re: Koken met wat er nog in de koelkast ligt - tips & inspiratie

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-17 18:51

Ik gooi alle groenteresten in een zak in de vriezer en vul dat na elke maaltijd aan met resten. Als ie vol zit maak in er groentebouillon van voor soep, risotto of een omelet

Shadow0

Berichten: 43505
Geregistreerd: 04-06-04
Woonplaats: Utrecht

Re: Koken met wat er nog in de koelkast ligt - tips & inspiratie

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-17 19:04

Venkel, wortel en bloemkool lijken me goed te passen in een vispakketje. (En misschien de tomaat ook wel eigenlijk.)

Anoniem

Re: Koken met wat er nog in de koelkast ligt - tips & inspiratie

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-17 19:06

Tomaat kun je kruiden en in de ogen drogen! Door de pasta of idd bij de vis. Heerlijk ook als snackje!