Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Lielle schreef:twee vragen om tips:
- mss maak ik zelf amsterdamse uitjes, heeft een iemand een goed recept?
- ik heb een lekker recept voro een droge sherry saus gevonden; origineel was bij coquilles of kreeft, of eventueel makreel; geen van alle echt iets waar ik thuis punten mee scoor. Nog andere ideeen? Ik zag aan iets met kip te denken, mss gebruik ik het wel als basis voor een kip- of garnalencocktail.
Rian_t schreef:Ik heb zelf laatst bij een wild-diner zuurkoolbitterballen gehad en dat was echt mijn favoriet! Heb daarna dit recept gevonden (http://nostrapassione.com/recept-zuurkool-bitterbal-met-mostarda-di-oliva/) en deze staat zeker op de lijst voor borrelhap/amuse met kerst
Szan schreef:Wat komen er heerlijke dingen voorbij
Hier blijft het redelijk simpel:
- vooraf: flammkuchen en bruschetta
- voorgerecht: doperwten-munt-soep
- hoofdgerecht: varkenshaas met parmaham in salieboter, met allerlei bijgerechten (aardappelrosetjes, zoete aardappelfrietjes, aardappelgratin, stoofpeertjes, gewokte groenten, salade, ...)
- nagerecht: ??
- tenslotte: koffie, thee of wat sterks met bonbons
Maar ik kom niet uit dat nagerecht... ik dacht aan panna cota van rode vruchten, maar ik ben nog niet overtuigd. Wat zouden jullie maken?