Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Janine1990 schreef:Ik heb al zoveel gegeten wat niet meer goed was
Ik trek me over het algemeen ook niet veel aan van die THT datums... Ik leef nog
Vorig jaar wilde ik bewijzen dat er zout uitslag op een oude leren singel zat, was geen zout uitslag
purny schreef:Janine1990 schreef:Ik heb al zoveel gegeten wat niet meer goed was
Ik trek me over het algemeen ook niet veel aan van die THT datums... Ik leef nog
Vorig jaar wilde ik bewijzen dat er zout uitslag op een oude leren singel zat, was geen zout uitslag
Ik snap hem niet?
Als het echt niet goed geweest zou zijn had je het geroken.. en als het bedorven zou zijn had je nu de wc geknuffeld
Oedi schreef:Heb het inderdaad rul gebakken, voor in de saus.
Bedankt iedereen, denk dat ik nog maar een bord ga pakken dan!
Purny, soms komt er schimmelaanslag op oud leer. Hoewel ik sowieso eigenlijk nooit aan leer zou likken, ookal was het zout
Kelum ik heb geen idee wat pathogenen zijn, maar je uitleg klinkt heel betrouwbaar!
Oedi schreef:Heb het inderdaad rul gebakken, voor in de saus.
Bedankt iedereen, denk dat ik nog maar een bord ga pakken dan!
Purny, soms komt er schimmelaanslag op oud leer. Hoewel ik sowieso eigenlijk nooit aan leer zou likken, ookal was het zout
Kelum ik heb geen idee wat pathogenen zijn, maar je uitleg klinkt heel betrouwbaar!
kelum schreef:Als er de verpakking bol stond betekend dat dat er gas is gevormd, dat wordt meestal veroorzaakt door melkzuurbacterien of gisten en niet door pathogenen. De smaak kan veranderen maar ziek word je er niet van, niet te veel zorgen maken!
Steeph schreef:kelum schreef:Als er de verpakking bol stond betekend dat dat er gas is gevormd, dat wordt meestal veroorzaakt door melkzuurbacterien of gisten en niet door pathogenen. De smaak kan veranderen maar ziek word je er niet van, niet te veel zorgen maken!
Ik wil niet heel l*llig doen, maar waar heb jij je opleiding gevolgd?
Escherichia coli en de hele groep Entero's (darmbacterie, pathogeen) produceert zeker wel gas. Ook de hele Clostridia groep is zeer pathogeen, groeit anaeroob (dus wanneer er geen zuurstof aanwezig is), produceert gas en zorgt onderandere voor tetanus (wanneer in diepe wonden). Clostridia kunnen ook toxinen (gifstoffen) produceren die actief blijven na verhitting.
TS: wanneer vlees bedorven is en je opent de verpakking dan is dat goed te ruiken, die geur is niet te missen. Niet te veel zorgen maken dus.
Mocht je je misselijk gaan voelen of andere symptomen die duiden op voedselvergiftiging of voedselinfectie (dit zijn twee verschillende dingen), ga dan naar de spoedeisende hulp.