Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73 |
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp | |
Pagina 2 van de 3 [ 62 berichten ]
Ga naar pagina Vorige 1, 2, 3 Volgende |
|
Plaats een nieuw onderwerp |
Amuse, glutenvrij en zwanger |
---|
_Nancy | |
Tink, ja dat klinkt leuk om in een glaasje te doen!
|
Laatste bericht |
Geplaatst: 03-11-17 11:04 |
Anoniem | |
Salami is gemaakt van rauw vlees.. helaas al kan ik mij niet herinneren dat ik mijn pizza's aangepast heb tijdens mijn zwangerschap.. maar dan verhit je het natuurlijk weer tot 200 graden.
Salami is wel niet zo gevaarlijk als men denkt, zelfde geldt voor Serranoham trouwens: https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/zw ... alami.html |
Geplaatst: 03-11-17 11:05 |
_Nancy | |
Ik weet niet of ik dat haar wijs gemaakt krijgt
Tot nu toe vind ik de gevulde paprika en het glaasje met kip en ananas en de vijgen en de komkommerrol met zongedroogde tomaat en gerookte kip erg leuk.. Keuzes keuzes.. |
Geplaatst: 03-11-17 11:09 |
YellowLeaf | |
Als het niet een samenhangend geheel moet zijn, bij deze een reeks van mijn favorieten
https://www.shelikesfood.com/roasted-po ... camole-gfv https://www.blissfulbasil.com/sweet-pot ... ado-bites/ |
Geplaatst: 03-11-17 11:15 |
_Nancy | |
Welke aardappelen worden gebruikt bij jouw eerste link, Yellowleaf?
|
Geplaatst: 03-11-17 11:16 |
PineApple | |
http://www.voedingscentrum.nl/nl/mijn-k ... AJEALw_wcB
Link naar het voedingscentrum. Wat een zwangere vrouw allemaal niet mag eten. Misschien handig om te hebben |
Geplaatst: 03-11-17 11:41 |
wiifke | |
De kazen die in de winkels in Nederland verkocht worden zijn allemaal gepastauriseerd, in het buitenland moet je er wel om denken. Salami mag alleen mits goed verwarmd. Gerookte zalm niet, maar wel weer wanneer het goed verwarmd is, net als zalmfilet.
|
Geplaatst: 03-11-17 12:02 |
Anoniem | |
wiifke schreef De kazen die in de winkels in Nederland verkocht worden zijn allemaal gepastauriseerd, in het buitenland moet je er wel om denken. Salami mag alleen mits goed verwarmd. Gerookte zalm niet, maar wel weer wanneer het goed verwarmd is, net als zalmfilet. Niet persé waar, onze AH bijvoorbeeld verkoopt ook rauwmelkse kazen. Net als de kaaswinkel. |
Geplaatst: 03-11-17 12:03 |
Eleionomae | |
Je moet in de super gewoon goed kijken of er niet au lait cru op staat. De meeste voorverpakte brie is gewoon van gepasturiseerde melk mijn kaasboer heeft daarnaast bij elke kaas een labeltje met of het rauwmelks is of niet, ideaal. Vis en schelpdieren mogen, mits verhit en niet vacuüm verpakt te zijn geweest.
|
Geplaatst: 03-11-17 12:07 |
quera | |
wiifke schreef De kazen die in de winkels in Nederland verkocht worden zijn allemaal gepastauriseerd, in het buitenland moet je er wel om denken. Salami mag alleen mits goed verwarmd. Gerookte zalm niet, maar wel weer wanneer het goed verwarmd is, net als zalmfilet. Je kan zat rauwmelkse kazen kopen |
Geplaatst: 03-11-17 12:09 |
M_i_R | |
Qua kazen komt het er vaak op neer dat de grote commerciële (minder lekkere ) kazen gewoon met gepasteuriseerde melk zijn gemaakt en de kazen op de kaasafdeling gewikkeld in cellofaan van wat ondefinieerbare afkomst (de lekkere kazen) rauwmelks zijn. Als het er niet op staat niet doen, maar er is genoeg over waar je wel wat mee kan!
|
Geplaatst: 03-11-17 12:17 |
_Nancy | |
Het probleem met kazen is, is dat ik niet zo goed durf te experimenteren.
Ik vind sommige kazen echt vies en stinken, oa geitenkaas of schimmelkazen. Kazen overheersen al gauw heel erg, ik ben meer van de subtielere kazen, zoals Port Salud (volgens mij is die best subtiel van smaak ) Vriendlief vond de gevulde paprika's er ook heerlijk uit zien. Die zijn gevuld met kaas, geen idee wat voor kaas en of dat geschikt is voor de zwangeren, dat zal ik nog even na moeten gaan. |
Geplaatst: 03-11-17 12:21 |
M_i_R | |
Haha ja wat men lekkere kaas vindt verschilt nogal, ik ben groot fan van allerlei sterkere kazen, (blauw)schimmel, harde kazen, zachte kazen. Port Salut is ook lekker maar idd wel een hele softe kaas (zowel qua smaak als qua textuur) en daardoor sneeuwt hij makkelijk onder in een gerecht. Ik zou zeggen: organiseer binnenkort een kaasavondje coor jezelf en kijk wat je lekker vindt! Druifjes erbij, wat noten, glaasje rode port
Laten we het er op houden dat ik er naar uit kijk dat ik straks weer alles mag eten eten drinken |
Geplaatst: 03-11-17 12:26 |
Anoniem | |
wiifke schreef De kazen die in de winkels in Nederland verkocht worden zijn allemaal gepastauriseerd, in het buitenland moet je er wel om denken. Salami mag alleen mits goed verwarmd. Gerookte zalm niet, maar wel weer wanneer het goed verwarmd is, net als zalmfilet. je hebt de klok horen luiden maar je weet niet waar de klepel hangt. |
Geplaatst: 03-11-17 14:08 |
Froukje_J | |
Ik ben inmiddels niet meer zwanger maar heb Coeliakie dus mocht je nog vragen hebben mag je altijd pben!
|
Geplaatst: 03-11-17 14:25 |
Tink89 | |
Even voor de zekerheid: ook dingen als salami en gerookte kip zijn niet altijd glutenvrij. Lees de verpakking dus even goed voordat je het gerecht maakt.
Edit: en bouillonblokjes al helemaal niet. Goed lezen dus |
Geplaatst: 03-11-17 17:54 |
callum | |
Rosbief rolletjes, carpaccio tonijnsalade in een slabladwrap,
Carpaccioslawrap eiwrap gevuld met iets lekkers |
Geplaatst: 03-11-17 17:57 |
quera | |
callum schreef Rosbief rolletjes, carpaccio tonijnsalade in een slabladwrap, Carpaccioslawrap eiwrap gevuld met iets lekkers Zwanger mag dat allemaal niet |
Geplaatst: 03-11-17 18:05 |
malih | |
Nog een kleine toevoeging.
Indien je een product wil gebruiken gaat het bij zwangere voornamelijk om 1 bacterie. Deze bactiere kun je op 2 manieren doden Of door het goed en lang te verhitten OF minimaal 48 uur bij minimaal -12 in je vriezer. En wat betreft de brie. Als je deze uit het koelschap haalt (bij de voorverpakte) en je neemt bijv president of ah 60+ room brie zit je safe. Deze 2 weet ik toevallig uit mijn hoofd. En anders even de verpakking lezen. |
Geplaatst: 03-11-17 18:20 |
callum | |
quera schreef callum schreef Rosbief rolletjes, carpaccio tonijnsalade in een slabladwrap, Carpaccioslawrap eiwrap gevuld met iets lekkers Zwanger mag dat allemaal niet Oh heb ik allemaal gewoon gegeteb en tonijnsalade ook. Is gegaarde tonijn dus dat is geen probleem Je kan de wrapjes ook met ham maken of met kipfilet. |
Geplaatst: 03-11-17 18:43 |
joyce B | |
Gevulde courgette uit de oven is ook erg lekker. Eventueel in dikke plakken en dan uithollen en vullen met geruld gehakt en diverse roergebakken groenten met bijvoorbeeld Italiaanse kruiden.
Gevulde tomaat (jes) , met roomkaas gevulde dadels... Je hebt brie en brie .... de smaak verschilt van merk tot merk. Ik houd erg van brie maar de goedkoopste van de AH vond ik echt niet lekker... de 60+roombrie weer wel! |
Geplaatst: 03-11-17 18:45 |
quera | |
@callum
Rosbief Cappacio Bedoelde ik |
Geplaatst: 03-11-17 18:46 |
quera | |
Dadels gevuld met monchou
|
Geplaatst: 03-11-17 18:48 |
Set_Elkol | |
Iets met gegrilde pompoen?
Of zoete aardappel uit de oven met een lekkere toevoeging. |
Geplaatst: 03-11-17 18:50 |
kwita | |
je zou iets met bietjes kunnen doen, bevatten veel ijzer goed voor zwangeren:En je kunt het een dag van tevoren maken uitje azijn en feestelijk decoreren met kip.
Als je iets bind doe het met maizena of aardappel zetmeel en schoon (glutenvrij) keukengerij! (de kazen mogen niet van rauwe melk Zijn!) |
Omhoog |
Geplaatst: 03-11-17 18:50 |
Plaats een nieuw onderwerp | Plaats een reactie |
Pagina 2 van de 3 [ 62 berichten ]
Ga naar pagina Vorige 1, 2, 3 Volgende |
|
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp |
Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Inloggen |