Kerstdesserts ideeën topic

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Nadir

Berichten: 12713
Geregistreerd: 12-02-04

Kerstdesserts ideeën topic

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-11-17 20:12

Wie heeft leuke originele ideeën voor een Kerstdessert? Niet te moeilijk, maar wel iets meer dan 'aardbeien met een bolletje ijs' ofzo.

Kom maar op! :D

Anne_GTI

Berichten: 18200
Geregistreerd: 26-09-02
Woonplaats: Kan de rand van Zwollywood zien uit mijn keukenraam, daarom kijk ik liever in de kamer naar buiten

Re: Kerstdesserts ideeën topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-17 20:20

Coupe siberienne.

Jolandaa_

Berichten: 6421
Geregistreerd: 08-03-06

Re: Kerstdesserts ideeën topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-17 20:22

Wij hebben met kerst ooit sinasapel teramisu gemaakt. Was lekker. Eten we nu vaker.

Het lekkerste blijft voor mij een standaard vinetta ijstaart

verootjoo
Berichten: 35639
Geregistreerd: 19-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-17 20:29

Zelfgemaakte tiramisu
Pavlova

Allebei supersimpel en heel lekker :9

Lau

Berichten: 16669
Geregistreerd: 03-11-09
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-17 20:30

Ik had vorig jaar bladerdeeg aardbeien hapjes gemaakt.

Afbeelding

Benodigdheden:
Kleine taartvormpjes
Spuitzak
Uitstekers (ik had sterren gebruikt in 2 maten)


Ingrediënten:
Aardbeien
Smeltchocola
Suiker
Bladerdeeg

Rol het bladerdeeg dun uit en bekleed de taartvorm.
Steek de gekozen vorm uit en bekleed er een met suiker. Stop deze in de oven voor ong een kwartiertje op 180 graden. Haal de bakjes en de uitgestoken vormpjes uit de oven. Smelt de chocolade en dip hier de andere vorm in. Snij de aardbeien in 4 en stop deze in de bakjes. Doe chocola in de spuitzak en Swirll dit eroverheen. Leg hier de uitgekozen vorm op en maak af met poedersuiker.

Tucktuck

Berichten: 1288
Geregistreerd: 28-02-11
Woonplaats: Wognum

Re: Kerstdesserts ideeën topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-17 20:41

Mijn favoriet om te maken en eten is creme brulee. Een stuk makkelijker te maken dan je denkt.

Nadir

Berichten: 12713
Geregistreerd: 12-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-11-17 20:49


Lau

Berichten: 16669
Geregistreerd: 03-11-09
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-17 20:52

Nadir schreef:
Dat ziet er lekker en leuk uit met die sterren Lau!

Ik heb een beetje rondgekeken en kwam deze tegen, lijkt mij ook lekker met noten erin :9

Deze simpele chocoladetaart kan iedereen maken


Oeh die taart ziet er ook goed uit!
Mijn “taartjes” zou je natuurlijk helemaal zelf kunnen vullen met andere dingen.
Dit jaar ga ik de sterren vullen met room. En de taartjes vullen met meerdere soorten fruit en een caramel saus maken.

Koper

Berichten: 30234
Geregistreerd: 12-10-07
Woonplaats: In een mooi dorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-17 20:52

Trifle! :9 Zooooo lekker :~ En niet moeilijk om te maken (al ben ik zo'n zeikerd die zelf de custard maakt, dan vervolgens eiwitten over heeft en besluit om ook nog maar schuimpjes te maken enz.)

Die bladerdeeg aardbeiendingetjes zien er ook goed uit zeg.

Granoek
Blogger

Berichten: 10470
Geregistreerd: 26-11-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-17 20:53

Tucktuck schreef:
Mijn favoriet om te maken en eten is creme brulee. Een stuk makkelijker te maken dan je denkt.

Nou hier moet ik het eerste idiot-proof recept nog van vinden dan :7 hahaha


Ik vind tarte tatin altijd lekker, of chocolade moelleux
Zelfgemaakte chocomousse is mijn favoriet allertijde, voor elke gelegenheid trouwens.

Dan maak ik soms panna cotta, JUMMIE! Of appelcrumble met vanille ijs (ben sowieso fan van alles warm met appel en ijs)
Je kunt ook een kerststronk maken, die zijn ook niet zo moeilijk

Ik denk nog even na :+

Tucktuck

Berichten: 1288
Geregistreerd: 28-02-11
Woonplaats: Wognum

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-17 20:55

Koper ik maakte altijd zelf schuimpjes met de eiwitten. Ben op een gegeven moment gaan uitzoeken wat ik met de eidooiers kon doen. En dat wers creme brulee. Dus die twee gaan hand in hand hier. Favoriet van de familie.


Granoek, ik zal straks het recepr opzoeken en plaatsen. Ik vind hem behoorlijk simpel.

secricible

Berichten: 25694
Geregistreerd: 07-07-04
Woonplaats: Maasbommel

Re: Kerstdesserts ideeën topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-17 20:57


Granoek
Blogger

Berichten: 10470
Geregistreerd: 26-11-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-17 20:58

Tucktuck schreef:
Koper ik maakte altijd zelf schuimpjes met de eiwitten. Ben op een gegeven moment gaan uitzoeken wat ik met de eidooiers kon doen. En dat wers creme brulee. Dus die twee gaan hand in hand hier. Favoriet van de familie.


Granoek, ik zal straks het recepr opzoeken en plaatsen. Ik vind hem behoorlijk simpel.

Dat zou super zijn! Ik ben best handig in de keuken en toch wilt deze altijd mislukken.
Net als cheesecake trouwens (die wat in de oven moet dan), die 2 dingen ga ik echt uit de weg :P

Koper

Berichten: 30234
Geregistreerd: 12-10-07
Woonplaats: In een mooi dorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-17 21:01

Tucktuck schreef:
Koper ik maakte altijd zelf schuimpjes met de eiwitten. Ben op een gegeven moment gaan uitzoeken wat ik met de eidooiers kon doen. En dat wers creme brulee. Dus die twee gaan hand in hand hier. Favoriet van de familie.


Granoek, ik zal straks het recepr opzoeken en plaatsen. Ik vind hem behoorlijk simpel.

Het idee is het zelfde :D Zonde om goede spullen weg te mikken.

Aangezien ik voor kerstmis ook altijd een taart maak is 24 december ieder jaar mijn culinair drukste dag van het jaar :D <|-

Tucktuck

Berichten: 1288
Geregistreerd: 28-02-11
Woonplaats: Wognum

Re: Kerstdesserts ideeën topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-17 21:03

Inderdaad zonde om weg te gooien. Helaas maken wij met de hele familie ( lees alle ooms, tantes en neven met aanhang) een menu. Dus iedereen maakt wat. Is heel makkelijk maar ik kan heel lastig groots uitpakken :(

Kaygee

Berichten: 2275
Geregistreerd: 30-10-06

Re: Kerstdesserts ideeën topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-17 21:28

Crème brûlée valt echt heel erg mee hoor! Ik kreeg voor mijn verjaardag een crème brûlée set van mijn schoonzusje met de opdracht om dit jaar met kerstdiner het dessert te maken. De standaard versie was goed gelukt. Het klinkt allemaal ingewikkeld omdat het langzaam au bain Marie moet garen in de oven. Maar je kan het al een dag vantevoren klaarmaken en dat vind ik zelf wel ideaal. Zo min mogelijk kookstress op de dag zelf. Morgen ga ik een versie met licor43 maken en daarna nog de witte chocolade variant <3 Het mag duidelijk zijn dat dit een van mijn favoriete desserts is :=

Tucktuck

Berichten: 1288
Geregistreerd: 28-02-11
Woonplaats: Wognum

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-17 22:24

Ik heb het volgende recept voor creme brulee:

Ingrediënten:
1 vanille stokje
250 ml slagroom ( on geklopt)
250 ml melk
5 eidooiers
100 gram suiker ( ik gebruik fijne kristal suiker)

de oven verwarm je voor op 125 graden breng de slagroom, melk en het merg van de vanille stokje aan de kook. Laat vervolgens dit op een laag vuur 5 minuten intrekken. Mix ondertussen de eidooiers in een kom samen met de suiker. Dat moet een bleke romige creme worden. Schenk de room er voorzichtig bij en mix tot het wat dikker wordt. Het wordt niet altijd heel veel dikker maar dat maakt niet uit. Verdeel het mengsel over de schaaltjes en zet deze in de oven voor 45 minuten. Na de 45 minuten laat je ze eerst afkoelen tot kamer temperatuur en daarna nog minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast.

Vlak voor het eten bestrooien met wat basterdsuiker en dit laten smelten.

Ik zelf doe ze niet eens au bain Marie garen maar zet ze gewoon in de oven. En ik moet bekennen dat iedereen die mijn Creme brulee heeft gegeten dit erg lekker vond. Soms lekkerder dan in verschillende restaurants.

Warboel
Berichten: 14678
Geregistreerd: 04-11-08
Woonplaats: Leiden

Re: Kerstdesserts ideeën topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-17 22:27

Ik heb vorige week voor eerste kerstdag deze gemaakt:

Afbeelding
Gewoon meringue bakjes met rood fruit en room

En voor tweede deze:

Afbeelding
Cheesecake bodem en gember koekjes huizen :))

Tucktuck

Berichten: 1288
Geregistreerd: 28-02-11
Woonplaats: Wognum

Re: Kerstdesserts ideeën topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-17 22:29

Dat ziet er erg leuk en vooral lekker uit! <3

Kaygee

Berichten: 2275
Geregistreerd: 30-10-06

Re: Kerstdesserts ideeën topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-11-17 22:43

Oh dat ga ik dan ook maar eens proberen! Want dan kunnen er 3 in mijn oven in plaats van 2.

Oh wat leuk ook dat dessert met dat huisje!

Nadir

Berichten: 12713
Geregistreerd: 12-02-04

Re: Kerstdesserts ideeën topic

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 12-11-17 23:17

Ohhh wat ziet dat er leuk uit Warboel <3

petitparis

Berichten: 15982
Geregistreerd: 19-01-09
Woonplaats: Hulshout (België)

Re: Kerstdesserts ideeën topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-17 12:47

wauw warboel: ziet er te mooi uit om op te eten :P

vorig jaar hadden wij moelleux met zelfgemaakt ijs, heerlijke chocolade bom als afsluiter :+
Maar dit jaar wordt een biscuit denk ik, is wat praktischer om mee te nemen naar het rusthuis waar m'n oma verblijft.

SayaJones

Berichten: 11925
Geregistreerd: 12-03-09
Woonplaats: Almere

Re: Kerstdesserts ideeën topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-11-17 14:18

Omdat voedselgerelateerde topics, ondanks de kerstsfeer op [VT]Voedertijd thuishoren, verplaats ik deze hierheen :)

egnie

Berichten: 2369
Geregistreerd: 26-03-05
Woonplaats: oet ut Oosten

Re: Kerstdesserts ideeën topic

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-17 08:58

De brownie taart uit de allerhande van vorig jaar. Ik heb de topping gemaakt van caramel en noten. Heb hem dit jaar al meerdere malen gemaakt.

Granoek
Blogger

Berichten: 10470
Geregistreerd: 26-11-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-17 10:36

Ik duik even terug in het archief van bij ons in de zaak.
Wij doen ook wel vaker dessertpaletjes.
3 verschillende dingen die gemakkelijk klaar te maken zijn en dan mooi presenteren geeft al snel een veel leuker zicht dan de 3 desserts apart in een bokaal kiepen.
Bijvoorbeeld:
Een klein stukje rumcake, een toefje chocomousse en een bolletje ijs.
En zo zijn er weer 100 andere mogelijkheden en combinaties.

Gebakken ijs is ook heel lekker, wel wat zwaar maar daar kun je je porties op aanpassen.
Gewoon bolletje ijs scheppen en invriezen, bierbeslag maken (of zonder bier) en dan de diepgevroren bol ijs in het beslag wikkelen en kort frituren. Zijn vast nog duidelijkere recepten van te vinden.

En dan is zo een bol van chocolade waar je warme saus over moet gieten zodat hij open gaat ook heel populair de laatste tijd maar dat heb ik nooit gemaakt :=