Wij hebben afgelopen zomer een Kamado barbeque gekocht, we hebben hem alleen nog niet gebruikt. Het concept van zo'n keramische barbecue leek ons ontzettend goed. Voor degenen die hier niet bekend mee zijn een paar foto's:
Alleen hoe gaat het koken op een keramische bbq nu pecies in zijn werk? Zijn er ook keramische-bbq-bokkers? Hebben jullie geschikte recepten? Hebben jullie tips & tricks?
Alvast bedankt!
secricible
Berichten: 25696
Geregistreerd: 07-07-04
Woonplaats: Maasbommel
Geplaatst: 08-12-17 00:11
Jeetje ik zie dit topic nu pas Mijn man en ik zijn fervent barbecuers, ding staat 2-3x per week aan. We doen er alles op, van stoofpot tot steaks. Hebben ook een blog, misschien heb je daar wat aan. Www.barbecuemeneer.nl
Het idee is hetzelfde als een normale bbq, je hebt alleen grote stukken houtskool nodig zodat hij niet verstopt. Dan steek je hem aan door aan de bovenkant wat houtkrullen te steken. Houtskool brand naar onderen dus geduld en voldoende zuurstof doen het werk. Op onze site staan ook meer tips en tricks. Temperaturbeheersing is vrij makkelijk met een kamadok dus ideaal voor low en slow. Wij hebben overigens een primo grill.
Dank je Secricible, ik ga naar jullie blog kijken!
_lautje_
Berichten: 9257
Geregistreerd: 23-03-05
Geplaatst: 14-02-18 09:25
Hier ook een Green Egg! Wij maken er van alles op. Pizza, met kerst een reebout, bak er taart in. Pof er langzaam de aardappels in. Zelf de zalm roken is ook echt heerlijk. Eigenlijk alles wat je kan bedenken kan je maken op je Ei.