Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight |
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp | |
Pagina 1 van de 2 [ 27 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2 Volgende |
|
Plaats een nieuw onderwerp |
Ovengerechten |
---|
_Judith | |
Tsja, heel vaak kom ik recepten tegen die je in de oven kan maken, maar dan moet er nog wel eerst even gehakt rul gebakken worden in een pan
Dus: wie weet er lekkere recepten die je echt alleen met een oven kan maken? |
Laatste bericht |
Geplaatst: 12-02-18 21:08 |
Firefly4 | |
Deze vind ik erg lekker
Zuurkoolschotel met salami en ananas – 2 personen Ingredienten: 500g zuurkool 90g salami 150 g creme fraiche 150 ananasstukjes 270g aardappelschijfjes 90 g 30+ kaas geraspt Bereiden: Verwarm de oven op 200g. Verdeel de zuurkool over de bodem van de ovenschaal. Stop de salami en ananasstukjes ertussen. Verdeeld de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de zuurkool. Meng de creme fraiche met de kaas en schep op de aardappelschijfjes. Bak de zuurkoolschotel in 30 minuten goudbruin en gaar. Tip: ipv salami de gehaktballetjes met sate van de Jumbo is ook erg lekker! Heb je geen fornuis of inductie dat je alleen ovengerechten zoekt?? |
Geplaatst: 12-02-18 21:11 |
VenoSnorlax | |
Witlof met ham en kaas, pizza ((:+) gegrilde groente, kip
Ben erg nieuwschierig naar suggesties van anderen vind die oven zo makkelijk soms |
Geplaatst: 12-02-18 21:11 |
Suuszels | |
En bijvoorbeeld een quiche zoals quiche caprese? Daar hoef je alleen pijnboompitten te roosteren maar dat zou je kunnen overslaan?
Of lasagne met spinazie? Of bijvoorbeeld kip (evt in een braadzak) en aardappeltjes? |
Geplaatst: 12-02-18 22:41 |
lor1_1984 | |
De ovenpasta van Knorr is zonder eerst nog wat in de pan te moeten doen, kwestie van penne rigate (of andere pasta), hamreepjes (ik doe meestal spekreepjes), champignons, ui en evt broccoli oid gesneden in een ovenschaal doen, mix mengen met deel water en deel vloeibare blueband (ik doe slagroom, die boterzooi is baggervet) en dat in de ovenschaal gieten, strooikaas eroverheen strooien en in de (voorverwarmde) oven schuiven.
Er is ook een variant met zalm dacht ik. |
Geplaatst: 13-02-18 03:10 |
Alane | |
tonijn ovenschotel
350 gram pasta (macaroni of schroefjes) mini blikje erwten (uitgelekt) 2 blikken champignonsoep 125 ml melk 250 gram cheddar cheese geraspt 2 blikjes tonijn in water (uitgelekt) zout en peper boter om schotel in te vetten oven voorverwarmen op 180 graden alle ingrediënten in een kom (beetje kaas achterhouden voor de topping als je er van houdt), mixen, en in de ingevette ovenschaal. 20 minuten in de oven tot het 'kookt' super snel, en lekker (ik houd van extra kaas dus gebruik ik meer dan hier aangegeven) variatie: erwtjes en worteltjes ipv alleen erwtjes champignons toevoegen. |
Geplaatst: 13-02-18 03:29 |
_Judith | |
Kijk, dit zijn goede tips Fornuis is wel beschikbaar, maar vaak op de tijden dat ik wil koken is deze al bezet. Maar ik heb wel een oventje op mijn kamer dus vandaar ik recepten zoek die echt alleen in de oven te maken zijn
Bij lasagna denk ik altijd dat er gewoon gehakt in hoort, maar dat kan inderdaad ook vegetarisch gemaakt worden, had ik zelf nog niet eens aan gedacht |
Geplaatst: 13-02-18 16:46 |
s_v | |
_Judith schreef Kijk, dit zijn goede tips Fornuis is wel beschikbaar, maar vaak op de tijden dat ik wil koken is deze al bezet. Maar ik heb wel een oventje op mijn kamer dus vandaar ik recepten zoek die echt alleen in de oven te maken zijn Bij lasagna denk ik altijd dat er gewoon gehakt in hoort, maar dat kan inderdaad ook vegetarisch gemaakt worden, had ik zelf nog niet eens aan gedacht Ik doe lasagne altijd met ham blokjes |
Geplaatst: 13-02-18 16:51 |
Gerdjee | |
Ham kaas oven pasta van knorr! Echt heerlijk
|
Geplaatst: 13-02-18 16:51 |
xdniesje | |
Frittata?
|
Geplaatst: 13-02-18 16:52 |
Morganlefay | |
Ovenschotel voor 2 personen
200 gram gehakt ho of rund 2 vleestomaten 500 gram champignons 1 prei 50 gram ontbijtspek in plakjes 100 gram geraspte kaas jong of jongbelegen. Gehakt kruiden met peper zout en nootmuskaat en op de bodem leggen van een ingevette ovenschaal. Groentes en tomaat in plakjes om en om op het gehakt leggen en afdekken met het ontbijtspek. Als laatste de geraspte kaas. Oven 180 graden en de schaal 45 minuten in het midden van de oven. Lekker met aardappelpuree. |
Geplaatst: 13-02-18 17:16 |
noviceh | |
300 gram ongekookte macaroni in een ovenschaal. Daar overheen hamreepjes en courgette in blokjes. Maak 1/2 liter kippenbouillon en meng dit met 200 ml verse room. Schenk dat ook in de ovenschaal, geraspte kaas er overheen. Dan +/- 45 minuten in de oven op 200-220 graden.
|
Geplaatst: 13-02-18 22:17 |
marjan19 | |
lor1_1984 schreef De ovenpasta van Knorr is zonder eerst nog wat in de pan te moeten doen, kwestie van penne rigate (of andere pasta), hamreepjes (ik doe meestal spekreepjes), champignons, ui en evt broccoli oid gesneden in een ovenschaal doen, mix mengen met deel water en deel vloeibare blueband (ik doe slagroom, die boterzooi is baggervet) en dat in de ovenschaal gieten, strooikaas eroverheen strooien en in de (voorverwarmde) oven schuiven. Er is ook een variant met zalm dacht ik. Deze eten wij ook vaak. Het hoort ook niet met vloeibare blueband maar met kookroom, dat heet Blueband Finesse voor koken.. |
Geplaatst: 13-02-18 22:30 |
_Nicky | |
Deze is lekker: https://kookmevrouwtjes.wordpress.com/2 ... nt-page-1/
Ik laat zelf de kip weg, zodat het vegetarisch is. Natuurlijk kan je er zelf ook iets anders indoen. Of een lekker pita broodje erbij bijvoorbeeld. |
Geplaatst: 13-02-18 22:33 |
KarmaChansy | |
Ik maak altijd kipfilet en dan mozzarella en pesto tussen doen, inwikkelen in bacon daarnaast een bakje met ovenfrietjes of ovenaardappelen dan in de bak bij de kip kun je nog broccolie oid bij doen. Net wat je zelf lekker vind.
edit: op 200 graden de kip voor 45 min en de rest doe ik er in voor 20 min ongeveer |
Geplaatst: 13-02-18 22:36 |
lor1_1984 | |
marjan19 schreef lor1_1984 schreef De ovenpasta van Knorr is zonder eerst nog wat in de pan te moeten doen, kwestie van penne rigate (of andere pasta), hamreepjes (ik doe meestal spekreepjes), champignons, ui en evt broccoli oid gesneden in een ovenschaal doen, mix mengen met deel water en deel vloeibare blueband (ik doe slagroom, die boterzooi is baggervet) en dat in de ovenschaal gieten, strooikaas eroverheen strooien en in de (voorverwarmde) oven schuiven. Er is ook een variant met zalm dacht ik. Deze eten wij ook vaak. Het hoort ook niet met vloeibare blueband maar met kookroom, dat heet Blueband Finesse voor koken.. Zoiets had ik ook te pakken meen ik maar viesbahieljak. Sindsdien dus een bekertje slagroom. |
Geplaatst: 13-02-18 22:39 |
MarliesV | |
Cannalonis. Die kan je vullen met bijvoorbeeld gehakt, paar eetlepels pastasaus, kappertjes, mozzarella gemengd. En dan de rest van de saus er over heen en in de oven.
Hier gegarandeerd een succes. Maak er vaak een simpele groene salade bij. Op de site van Bertolli vind je wel een makkelijk en lekker recept. Of kip of kalkoen met allerlei groenten (wortel, ui, paprika, champignons doe ik meestal) en (zoete) aardappeltjes in een ovenschaal. Overgieten met kruidenolie en dan 40 minuten garen in de oven. |
Geplaatst: 13-02-18 22:41 |
Lukasje | |
Ik doe wel eens kipfilet in reepjes snijden, samen met zoete aardappel en ev nog wat andere groenten, bv wortel, courgette, raap, paprika ... Die snij ik ook in reepjes.
Ik leg aluminiumfolie op de bakplaat, daarop de reepjes, overgieten met olijfolie en bestrooien met rozemarijn. Erg simpel maar wel lekker en het ruikt zálig. De oven voorverwarmen op 180 graden. Baktijd voor de kip en aardappel is toch wel 35 à 40 minuten. Courgette is sneller klaar maar vaak snij ik die dan dikker en laat ik die toch even lang bakken. |
Geplaatst: 13-02-18 22:47 |
kiwiwitje | |
Dit topic ga ik onthouden!
Is het geen optie om gehakt te rullen, in te vriezen en als je weet dat je t die dag nodig hebt gewoon uit de vriezer te halen? |
Geplaatst: 13-02-18 22:49 |
Lukasje | |
Oh, oeps, ik zie dat mijn ovenrecept ongeveer hetzelfde is als dat van MarliesV
|
Geplaatst: 13-02-18 22:49 |
bruintje123 | |
marjan19 schreef lor1_1984 schreef De ovenpasta van Knorr is zonder eerst nog wat in de pan te moeten doen, kwestie van penne rigate (of andere pasta), hamreepjes (ik doe meestal spekreepjes), champignons, ui en evt broccoli oid gesneden in een ovenschaal doen, mix mengen met deel water en deel vloeibare blueband (ik doe slagroom, die boterzooi is baggervet) en dat in de ovenschaal gieten, strooikaas eroverheen strooien en in de (voorverwarmde) oven schuiven. Er is ook een variant met zalm dacht ik. Deze eten wij ook vaak. Het hoort ook niet met vloeibare blueband maar met kookroom, dat heet Blueband Finesse voor koken.. Dit doen wij ook. Penne , bloemkool, hamblokjes of wat je maar lekker vind. Maar dan een pot bechamelsaus er overheen |
Geplaatst: 13-02-18 22:52 |
Love2sk8 | |
Bietenschotel en preitaart vindt iedereen hier erg lekker!
Bietenschotel is onder een laag met ui, daarboven een laag aardappelpuree, dan een laag bieten, en daar bovenop geraspte kaas. Heerlijk! De preitaart heeft als bodem bladerdeeg, dan een laag met een mix van prei, ei, crème fraiche en geraspte kaas. Bovenop weer een laagje kaas. Deze is ook echt heel lekker! |
Geplaatst: 13-02-18 22:57 |
proudmama | |
Spinazieschotel !
1 pak diepvries spinzaie met boursin Aardappelschijfjes Ui Kookroom Geraspte kaas, zout en peper. Giet een laagje kookroom op de bodem van de ovenschaal. Leg daarop de helft van de aardappelschijfjes Ontdooide spinazie er op met wat uiringen. Tweede laag aardappelschijfjes met wat zout en peper en geraspte kaas. Zonodig nog een klein beetje kookroom er over als je denkt dat het te droog is. Dan 40 min in de voorverwarmde oven van 200 gr. Vegatarische schotel . |
Geplaatst: 13-02-18 23:05 |
bruintje123 | |
proudmama schreef Spinazieschotel ! 1 pak diepvries spinzaie met boursin Aardappelschijfjes Ui Kookroom Geraspte kaas, zout en peper. Giet een laagje kookroom op de bodem van de ovenschaal. Leg daarop de helft van de aardappelschijfjes Ontdooide spinazie er op met wat uiringen. Tweede laag aardappelschijfjes met wat zout en peper en geraspte kaas. Zonodig nog een klein beetje kookroom er over als je denkt dat het te droog is. Dan 40 min in de voorverwarmde oven van 200 gr. Vegatarische schotel . Klinkt lekker En voor de niet vegetariër met wat zalm erbij. |
Geplaatst: 13-02-18 23:07 |
Bhodi | |
Goede ideeën staan hier tussen zeg! Het is ook wel erg makkelijk zo
|
Omhoog |
Geplaatst: 13-02-18 23:34 |
Plaats een nieuw onderwerp | Plaats een reactie |
Pagina 1 van de 2 [ 27 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2 Volgende |
|
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp |
Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Inloggen |