Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Toverbal schreef:300 ml melk
200 ml (slag- of kook)room
35 gr bloem
35 gr boter
peper en zout
Als het te dun is kan je extra bloem erbij doen.
Is het te dik scheutje water of wijn erbij.
xPabloBokt schreef:Toverbal schreef:300 ml melk
200 ml (slag- of kook)room
35 gr bloem
35 gr boter
peper en zout
Als het te dun is kan je extra bloem erbij doen.
Is het te dik scheutje water of wijn erbij.
Wel dus eerst de bloem garen in de gesmolten boter, anders gaat je saus bloemig smaken en bindt het niet. Weet niet of de TS dit al wist maar zet er even een klein voetnootje bij.
Iris82 schreef:xPabloBokt schreef:
Wel dus eerst de bloem garen in de gesmolten boter, anders gaat je saus bloemig smaken en bindt het niet. Weet niet of de TS dit al wist maar zet er even een klein voetnootje bij.
Das een roux he, ik ken het, mijn moeder heeft het me vroeger geleerd, maar ik was bang dat het inderdaad te melig zou smaken als ik zou maken. Misschien toch maar weer eens een poging wagen.