Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight |
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp | |
Pagina 1 van de 1 [ 23 berichten ]
|
|
Plaats een nieuw onderwerp |
Roomsaus voor zalm |
---|
Iris82 | |
Woensdag zalmdag is al enige tijd een dingetje hier. Ondertussen ben ik verwoede pogingen aan het doen om een fatsoenlijke roomsaus erbij te creëren maar het wil nog niet echt vlotten.
Heb al meerdere recepten geprobeerd, maar de ene keer is het veel te dun, de andere keer is het veel te geconcentreerd, de andere keer weer te zuur. Wat zoek ik? * een frisse roomsaus op basis van wellicht crème fraiche of slagroom * toevoeging van witte wijn is ook een optie * evt peterselie/bieslook is een pluspunt Ik heb (jaren geleden ) een keer een hele lekkere gemaakt meen ik me te herinneren met creme fraiche en bieslook maar ik kan het recept niet meer terugvinden. Wil er iemand zn recept delen? |
Laatste bericht |
Geplaatst: 14-03-18 10:45 |
n_love_qwert | |
Zelf geen recept voor een saus, maar ik maak altijd een lekker kruidenkorstje op de zalm!!! Ook echt een aanrader, zelfs de kids eten het hier, zo lekker!!
|
Geplaatst: 14-03-18 10:54 |
miezelke | |
wat gebruik je als crème fraiche of slagroom?
|
Geplaatst: 14-03-18 10:54 |
Nynkster | |
Ik maak nooit zelf saus, kruiden roomkaas (bieslook) en wat water erbij
Niet echt origineel maar wel lekker |
Geplaatst: 14-03-18 10:55 |
Cinnepin | |
Ik heb er altijd de standaard vissaus bij
|
Geplaatst: 14-03-18 10:56 |
Boheme | |
Ik gebruik of kookruimte of Philadelphia .. en dan gooi ik er van alles doorheen van lente-ui tot bieslook en nog veel meer..
|
Geplaatst: 14-03-18 10:56 |
Toverbal | |
300 ml melk
200 ml (slag- of kook)room 35 gr bloem 35 gr boter peper en zout Als het te dun is kan je extra bloem erbij doen. Is het te dik scheutje water of wijn erbij. |
Geplaatst: 14-03-18 11:08 |
xPabloBokt | |
Toverbal schreef 300 ml melk 200 ml (slag- of kook)room 35 gr bloem 35 gr boter peper en zout Als het te dun is kan je extra bloem erbij doen. Is het te dik scheutje water of wijn erbij. Wel dus eerst de bloem garen in de gesmolten boter, anders gaat je saus bloemig smaken en bindt het niet. Weet niet of de TS dit al wist maar zet er even een klein voetnootje bij. |
Geplaatst: 14-03-18 11:10 |
kr1985 | |
crème fraiche
scheutje melk italiaanse kruiden rode ui gesnipperd peper en zout beetje citroensap voor de hele maaltijd kan je dan toevoegen nog: spinazie a la crème erdoor heen snoeptomaatjes door de midden en voor frisse ook door saus heen voor extra bite |
Geplaatst: 14-03-18 11:12 |
Iris82 | |
xPabloBokt schreef Toverbal schreef 300 ml melk 200 ml (slag- of kook)room 35 gr bloem 35 gr boter peper en zout Als het te dun is kan je extra bloem erbij doen. Is het te dik scheutje water of wijn erbij. Wel dus eerst de bloem garen in de gesmolten boter, anders gaat je saus bloemig smaken en bindt het niet. Weet niet of de TS dit al wist maar zet er even een klein voetnootje bij. Das een roux he, ik ken het, mijn moeder heeft het me vroeger geleerd, maar ik was bang dat het inderdaad te melig zou smaken als ik zou maken. Misschien toch maar weer eens een poging wagen. |
Geplaatst: 14-03-18 11:18 |
BenaLaars | |
Geplaatst: 14-03-18 11:19 |
xPabloBokt | |
Iris82 schreef xPabloBokt schreef Wel dus eerst de bloem garen in de gesmolten boter, anders gaat je saus bloemig smaken en bindt het niet. Weet niet of de TS dit al wist maar zet er even een klein voetnootje bij. Das een roux he, ik ken het, mijn moeder heeft het me vroeger geleerd, maar ik was bang dat het inderdaad te melig zou smaken als ik zou maken. Misschien toch maar weer eens een poging wagen. Klopt inderdaad, dat is eigenlijk de basis van elke gebonden saus. De boter echt alleen smelten en de bloem daarin garen (dus op laag vuur). Daarna in scheutjes de melk bijvoegen en de saus telkens tot een bal roeren. Dan komt hij vanzelf op de gewenste dikte en kun je hem kruiden. Zo maak ik altijd zelf kerriesaus voor bij de bloemkool bijvoorbeeld. |
Geplaatst: 14-03-18 11:24 |
Lielle | |
ik zou eens kijken naar een bearnaise of hollandaise saus, gebonden sauzen die niet op basis van bloem zijn en imo beter passen bij vis.
|
Geplaatst: 14-03-18 11:25 |
miezelke | |
Of een beurre blanc, bvb in dit recept van Jeroen Meus: https://dagelijksekost.een.be/gerechten ... urre-blanc
Zéérrrr lekker! |
Geplaatst: 14-03-18 11:26 |
tengeltje11 | |
Ik maak hier altijd saus,maar nooit met room,zo vettig hoeft mijn dagelijks eten niet te zijn.
Mijn man zegt dat hij echt het verschil niet smaakt met roomsaus. Hier altijd de roux van boter,bloem,melk. Soms ervoor een uitje stoven,daar bloem bij en zo de roux maken. Daarna kan je eindeloos gaan variëren. Als het snel moet gaan gewoon een bouillonblokje van vis erbij,en klaar,lekkere saus. Als je meer tijd hebt kan je aan de slag met garnaaltjes,witte wijn,half bouillonblokje,.... Ook currypoeder,pikante kruiden naar eigen smaak,bieslook,stukjes champignon,..... Alles al door die roux gemengd. |
Geplaatst: 14-03-18 11:28 |
Lielle | |
miezelke, dat ziet er lekker uit, die ga ik het weekend eens proberen.
|
Geplaatst: 14-03-18 11:34 |
eva1969 | |
Ik vind altijd waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan, al maak ik het wel altijd in combinatie met pasta dus ik weet niet of dit precies is wat je bedoeld:
Ik fruit een uitje, kieper er nog wat champignons en/of courgette bij, flesje kookroom erbij, eetlepel kruidenbouillonpoeder. Even laten inkoken en klaar. |
Geplaatst: 14-03-18 11:37 |
Granoek | |
Garnaaltjes of prei er in is ook heel lekker
|
Geplaatst: 14-03-18 11:48 |
Babootje | |
Mierikswortel en zalm is ook altijd een goede combi. Door simpelweg aan je basisrecept voor de roomsaus een paar schepjes mierikswortel (potje bij de super) toe te voegen, afhankelijk van hoe pittig je het wil hebben, heb je alweer een lekkere andere bite.
|
Geplaatst: 14-03-18 12:00 |
Roulette_ | |
In combinatie met pasta maak ik vaak deze saus:
- crème fraiche - citroensap (vers) - peterselie - beetje peper/zout En dan dus met pasta, gerookte zalm en een groene groente zoals broccoli. Lekker fris en zomers gerecht en is serieus binnen een kwartier klaar. |
Geplaatst: 14-03-18 12:04 |
ellepel | |
Mascarpone gebruiken , dan word het heerlijk!!
Creme fraicje vind ik sowieso wat zuurder. Mascarpone is vol en romig Hier staat een saus met tomaatjes die heel goed bij zalm kan https://uitpaulineskeuken.nl/2015/05/fa ... esaus.html Zelf maak ik de saus altijd zo: Ui heel fijn snipperen. In pan met olie, kan olijfolie zijn,of juist wat kokosolie... glazig laten worden. 1 of 2 teentjes knoflook, even pletten en dan fijn snijden. Die er ook bij, even mee fruiten Droge witte wijn, flinke scheut er in, Gas even hoog en dan lager draaien zodat het wat verdampt. Dan desgewenst gorgonzola er in,,of mascarpone. Doorroeren, gas lager . even laten pruttelen tot de juiste dikte eventueel op smaak met kruiden brengen, peper.tijm italiaanse kruiden etc... Hoeveelheid wijn of water moet je even afstemmen. Ik doe liever eerst weinig er in,dan teveel waardoor de saus te dun word. Of bij zalm een groene pesto saus maken. Gewoon recept van de ui en knoflook etc. En dan potje pesto meeroeren |
Geplaatst: 14-03-18 12:13 |
Martine_Levi | |
Ik maak zelf altijd de volgende saus voor door/over de tagliatelle met zalm:
uitje en teentjes knoflook met een beetje olie in een steelpannetje daarna 250ml creme fraiche erbij daarna een bakje paturain (of iets dergelijks) er door even doorroeren tot het goed warm is en wat meer vloeibaar daarna wat peper en zou en tot slot flink wat bieslook om het wat frisser te maken kun je er ook wat citroensap doorheen doen. |
Geplaatst: 14-03-18 12:26 |
Duhelo | |
kruidenkaas gesmolten in wat room is altijd lekker.
of gebonden room met een goede lepel pesto er door heen (uit een potje, gemakkelijkheidshalve ) is ook altijd een succes! |
Omhoog |
Geplaatst: 15-03-18 22:18 |
Plaats een nieuw onderwerp | Plaats een reactie |
Pagina 1 van de 1 [ 23 berichten ]
|
|
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp |
Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Inloggen |