Wat ligt er bij jou op en naast de barbecue?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Jolien87

Berichten: 17418
Geregistreerd: 27-08-06

Wat ligt er bij jou op en naast de barbecue?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 19-04-18 16:00

Met dit prachtige weer zullen de barbecues weer massaal uit de schuren gehaald worden. Zo ook die van ons. Wij blijven vaak een beetje hangen in de standaard vleesjes, groentespiezen en stokbrood met kruidenboter. Maar nu ben ik benieuwd wat bokt zoal op de barbecue legt maar ook: wat eten jullie erbij?

Fortitude

Berichten: 3086
Geregistreerd: 03-08-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-18 16:08

Mais, tomaat in aluminiumfolie met kruiden naar wens, aubergine (ook heerlijk om daarna als het overblijft te gebruiken voor een broodspread), zalm met kruiden in een zilverfolie. Ook heel leuk, beer can chicken :)

Als je de ogen en poten niet erg vindt (ik wel :+) dan kun je ook nog garnalen aan een stokkie rijgen.

DemDeempel

Berichten: 1073
Geregistreerd: 26-05-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-18 16:09

Oh leuk topic, morgen organiseren wij de eerste BBQ van het jaar voor de familie dus dan kan ik dit topic goed gebruiken.

Zelf gebruik ik alleen een grillplaat ipv een BBQ, op een balkon net wat makkelijker en de stukjes mogen kleiner zijn. Wij maken vaak:
Zelf gemarineerde saté, satésaus van die marinade
Zalm in dunne plakjes
Garnalen
Hamburgers
Gemarineerde varkenslapjes
Courgette
Champignon

Daarnaast maak ik altijd een grote berg sla met alles wat ik kan vinden dus met tomaat, komkommer, lente uit, radijs, ui, sla, mozzarella of feta, wortel, avocado.
En natuurlijk een stokbroodje en komkommer voor in de satésaus te dippen. Ook lekker een camembert in spek op de BBQ leggen alleen met de grillplaat is dat wat moeilijker.

Maar het is inderdaad soms moeilijk om inspiratie op te doen

M_D_H
Berichten: 17476
Geregistreerd: 01-10-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-18 16:15

Verschilt erg met wie wij bbqen en ter welke gelegenheid.

Met mijn ouders hebben wij graag grote stukken vlees op de bbq en gaan we slow coocken
Met mijn schoonouders of alleen met mijn vriend hebben we vaak de meer standaard dingen op de bbq.
Als er een verjaardag is houden we het vaak op de basisdingen zoals satéstokjes en hamburgers.
Met vrienden hebben we vaak de meer standaard dingen op de bbq maar ook grote stukken vis en marineren we zelf verschillende stukken vlees voor aan een spiesje.

Als bijlages hebben we vaak zelf gemaakte salades (denk aan zalm of tonijn, maar ook salade caprese en ceasar salade),
Aardappel en rundvleessalade,
Turksbrood met kruidenboter, pestomayonaise, truffelmayonaise, aioli, zeezoutboter.
Gepofte aardappel of friet,
Watermeloen
Mashmellows

Sintara

Berichten: 7396
Geregistreerd: 07-03-18
Woonplaats: Het midden

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-18 16:20

Ik doe altijd gepofte aardappels op de bbq en eet ze met crème fraiche/ bieslook saus. Soms maak ik ook ingewikkeldere gepofte aardappels met plakjes ui erop, of spekjes erin.. Zijn heel veel leuke recepten voor. Maiskolven vind ik ook altijd heel lekker. Verder: spare- ribs, lamskoteletjes, of zo´n echte flinke steak.. Yum.
Naast de bbq hebben we vaak nog aardappelsalade, brood met allerlei smeersels (incl. eigen gemaakte kruiden/knoflookboter), tomaatjes, komkommer en sla.
Ik en mijn broertje proberen minder vlees te eten en op deze manier lukt dat wel aardig, zonder het gevoel iets te kort te komen ofzoiets :D We eten tijdens een bbq wel een flinke portie vlees vergeleken met ons normale eten, maar niet meer zoals vroeger 6 stuks vlees per persoon per keer zeg maar.

black_kelpie

Berichten: 7817
Geregistreerd: 28-03-03
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-18 16:32

Vanavond picanha, en iets van aubergine denk ik. Uit de oven geroosterde aardappeltjes erbij met chorizo, rode ui en cheddar :Y)

Bij ons staat de barbecue permanent buiten, wij gaan de hele winter gewoon door :D

Granoek
Blogger

Berichten: 10470
Geregistreerd: 26-11-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-18 16:43

Sintara schreef:
Ik doe altijd gepofte aardappels op de bbq en eet ze met crème fraiche/ bieslook saus. Soms maak ik ook ingewikkeldere gepofte aardappels met plakjes ui erop, of spekjes erin.. Zijn heel veel leuke recepten voor. Maiskolven vind ik ook altijd heel lekker. Verder: spare- ribs, lamskoteletjes, of zo´n echte flinke steak.. Yum.
Naast de bbq hebben we vaak nog aardappelsalade, brood met allerlei smeersels (incl. eigen gemaakte kruiden/knoflookboter), tomaatjes, komkommer en sla.
Ik en mijn broertje proberen minder vlees te eten en op deze manier lukt dat wel aardig, zonder het gevoel iets te kort te komen ofzoiets :D We eten tijdens een bbq wel een flinke portie vlees vergeleken met ons normale eten, maar niet meer zoals vroeger 6 stuks vlees per persoon per keer zeg maar.

Hoe doe je die aardappelen dan op de BBQ? Hoe lang? In zilverfolie?

M_D_H
Berichten: 17476
Geregistreerd: 01-10-09

Re: Wat ligt er bij jou op en naast de barbecue?

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-18 16:54

Wij doen het recht op de kooltjes in zilverfolie. af en toe prikken of ze gaar zijn maar meestal 20 minutjes :j

8nnemiek

Berichten: 43398
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-18 16:57

Wij bbq’en niet heel vaak meer, maar als we eens een avond veel tijd hebben dan maak ik meestal:
Maïskolven
Gevulde champignons met feta en ui
Gevulde tomaat met griekse rijst
Gevulde courgette of paprika, bv met macaroni en kaas of met risotto
Gepofte aardappel
Groentespiesjes
Gemarineerde tofu
En natuurlijk wat kommen met salade en stokbrood enzo erbij.

Sintara

Berichten: 7396
Geregistreerd: 07-03-18
Woonplaats: Het midden

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-18 17:00

Granoek schreef:
Hoe doe je die aardappelen dan op de BBQ? Hoe lang? In zilverfolie?


Half uurtje en met ruimte in aluminiumfolie inpakken inderdaad (ik maak er een soort kersenbonbon vorm van :P ).
Pro tip: gebruik kleine aardappeltjes

Voorbeeld recept:
https://www.leukerecepten.nl/recepten/g ... zure-room/

Granoek
Blogger

Berichten: 10470
Geregistreerd: 26-11-13

Re: Wat ligt er bij jou op en naast de barbecue?

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-18 17:15

thanksss

lor1_1984

Berichten: 12045
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-18 17:19

Ik maak vaak hamburgers met kaas erin (strooikaas of miniblokjes), slavinken die ik een beetje platmaak en ik gooi kipfilets en speklappen in de marinade.
Verder gewoon het standaardspul, soms frikandellen of cordon bleus erbij.

Set_Elkol
Berichten: 14849
Geregistreerd: 06-06-06

Re: Wat ligt er bij jou op en naast de barbecue?

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-18 17:23

Wij hebben altijd lekker vlees van de biologische slager, en dan meestal worstjes, spekfakkels, drumsticks. Soms ook wel een stukje vis. Mijn zwager maakt altijd pulled pork in de bbq, laat hij dan de hele dag erop liggen.

Daarnaast zelfgemaakte kruidenboter, guacamole, tzatsiki, salade, stevig brood, zelfgemaakte sausjes, zelfgemaakte pindasaus

Granoek
Blogger

Berichten: 10470
Geregistreerd: 26-11-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-18 17:24

ik krijg hier honger van

vilheide

Berichten: 1479
Geregistreerd: 20-01-06
Woonplaats: Veenendaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-18 17:26

Ohhh, zo lekker maar ook ik ben niet echt creatief in het bedenken van nieuwe recepten.
Hier eigenlijk standaard:
Gemarineerde speklapjes
Procereurlapjes
Eigen gemaakte saté van kipfilet of varkenshaas
Hamburgers uit een pak
Eigen gemaakte hamburgers
Eigen gemaakte shaslick

En we hebben er vaak een simpele bak rundvlees salade bij.
Soms maak ik een eigen aardappelsalade.
Kruidenboter en knoflooksaus maak ik altijd zelf.
Satésaus en de bekende Calvé flesjes en uiteraard stokbrood.

Jolien87

Berichten: 17418
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 19-04-18 17:41

Wat komen er een heerlijke ideeën voorbij! <3
Voor vanavond hebben we het simpel gehouden: hamburger, saté, worstjes, biefstukje en groentespiezen met daarbij stokbrood en focaccia met kruidenboter en tzatziki. Hier doen we dan twee dagen mee. Maar ik denk dat ik de volgende keer toch wat van jullie dingetjes ga proberen.

Urbanus

Berichten: 44946
Geregistreerd: 05-02-08
Woonplaats: Tollembeek

Re: Wat ligt er bij jou op en naast de barbecue?

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-18 17:48

Allerlei stukken vis, inktvis, garnalen <3 Weinig vlees maar liefst lammetjes. En bananen in zilverfolie.

Sintara

Berichten: 7396
Geregistreerd: 07-03-18
Woonplaats: Het midden

Re: Wat ligt er bij jou op en naast de barbecue?

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-18 17:55

oja als toetje maak ik vaak banaan met chocola. Heel simpel: banaan in een stukje folie doen, 2 blokjes chocolade erbij, folie dicht en bakken maarrr... Het is klaar zodra de choco gesmolten is

Jolien87

Berichten: 17418
Geregistreerd: 27-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 19-04-18 17:58

Sintara schreef:
oja als toetje maak ik vaak banaan met chocola. Heel simpel: banaan in een stukje folie doen, 2 blokjes chocolade erbij, folie dicht en bakken maarrr... Het is klaar zodra de choco gesmolten is


Oooh goeie! We hebben nog bananen en paaseitjes. :9

meggiemeg

Berichten: 12228
Geregistreerd: 08-04-04
Woonplaats: gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-18 17:59

zelfgemaakte pastasalade met gerookte kip en nectarine, of een salade van tomaat en mozzarella en italiaanse kruiden peper en zout en balsamico erover. huzarensalade vindt mijn altijd erg lekker.
gepofte aardappel of een groentespies van tomaatje-krieltje-paprika-courgette-stukje ui
grote garnalen marineren en aan een spies

Anoniem

Re: Wat ligt er bij jou op en naast de barbecue?

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-18 17:59

Bij mij ligt er Haloumi! :D Niets lekkerder dan en haloumiburger met een avocadomangosalsa en verse kiemgroenten! :)

Supervixen

Berichten: 12835
Geregistreerd: 28-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-18 18:01

Ik doe de bananen nooit in folie. Gewoon even met het mes een snee erin maken en dan met chocola op de bbq. Wat ook lekker is, is banaan met bruine suiker, grand marnier en dan even flamberen.

Sintara

Berichten: 7396
Geregistreerd: 07-03-18
Woonplaats: Het midden

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-04-18 18:02

Laatst bijgewerkt door Sintara op 19-04-18 18:05, in het totaal 1 keer bewerkt

s1993

Berichten: 2120
Geregistreerd: 07-10-09
Woonplaats: Leusden

Re: Wat ligt er bij jou op en naast de barbecue?

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-18 20:51

Halloumi wil ik graag een keer proberen! Waar koop je dat?

Hier vandaag op de BBQ (ik eet zo min mogelijk vlees):
Stukje zalm
Maiskolf
Champignons (evt gevuld met iets van kaas)
Paprika
Courgette
Aardappel (in folie)

Ernaast:
Stokbrood
Rucola
Komkommer
Tomaat
Paprika
Feta
Olijfjes
Coleslaw
Boontjes (kort voorgekookt)
Kruidenboter & aioli

Normaal eet ik dan marshmallows als toetje maar nu was de BBQ al teveel afgekoeld

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-04-18 21:41

s1993 schreef:
Halloumi wil ik graag een keer proberen! Waar koop je dat?

Hier vandaag op de BBQ (ik eet zo min mogelijk vlees):
Stukje zalm
Maiskolf
Champignons (evt gevuld met iets van kaas)
Paprika
Courgette
Aardappel (in folie)

Ernaast:
Stokbrood
Rucola
Komkommer
Tomaat
Paprika
Feta
Olijfjes
Coleslaw
Boontjes (kort voorgekookt)
Kruidenboter & aioli

Normaal eet ik dan marshmallows als toetje maar nu was de BBQ al teveel afgekoeld


Gewoon bij de appie hebben ze het! :) En anders heeft de turk het wel.