Bokt's keukenprinsessen!

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Urbanus

Berichten: 44946
Geregistreerd: 05-02-08
Woonplaats: Tollembeek

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-18 15:14

Doe je geen tahin in je hummus? Klinkt wel lekkerrrr.

Joon is tijdens het stoofvlees in slaap gevallen en nu ruikt mijn huis naar verbrande vagina.

borstnoot

Berichten: 1347
Geregistreerd: 18-12-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 28-10-18 16:07

Ziet er goed uit allebei!

lieveli schreef:
Joon is tijdens het stoofvlees in slaap gevallen en nu ruikt mijn huis naar verbrande vagina.

Hahahaha

Wij eten pizza vanavond, deeg staat al te reizen. Iedere keer sta ik er weer van te kijken hoe snel en simpel het is.

Afbeelding

xxwienekexx
Berichten: 3131
Geregistreerd: 26-05-13

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-18 16:11

Hier staat er suddervlees op :D Ruikt toch altijd heerlijk ;) En daarbij vanavond bloemkool, gekookte aardappels en een kaassausje :D

Sansevieria
Berichten: 4198
Geregistreerd: 06-10-04
Woonplaats: Overal en nergens

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-18 16:13

Hier net hazebouten met appel uit de oven op...geen foto van gemaakt, maar lekker dat het was!
Opperdoezer aardappeltjes en bloemkool erbij, waarbij rode kool er vast ook heel lekker bij was geweest.

xxwienekexx
Berichten: 3131
Geregistreerd: 26-05-13

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-18 16:24

Mjam! :D

Ik wil morgen graag wraps maken, maar ik twijfel wat lekker is op een wrap. (even lekker simpel na een lange werk dag) Wat doen jullie zelf op een wrap? (vriendlief is van geen enkele vis) :D

borstnoot

Berichten: 1347
Geregistreerd: 18-12-13

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 28-10-18 16:26

Carpaccio, turffelmayo/pesto, rucola, pijnboompitten en parmezaan. Jam.

Nachtlampje

Berichten: 4518
Geregistreerd: 22-09-10
Woonplaats: Nijmegen omgeving

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-18 16:27

Chili stoofvlees, of kipdijfilet met zelfgemaakte fajitakruiden met bonen, mais en paprika.

Dan met ijsbergsla en stukjes tomaat en komkommer, limoenyoghurt en pepertjes.

Amandavd
Berichten: 12105
Geregistreerd: 04-05-06
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-18 16:28

Ik doe meestal gehakt met tacokruiden, paprika, ui, sla en dan een yoghurtavocado dip.

xxwienekexx
Berichten: 3131
Geregistreerd: 26-05-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-18 16:28

Krijg dr spontaan trek van in combinatie met de geuren die van t suddervlees voorbij komen... ik ga alvast een boodschappenlijstje maken haha :D

DideH
Berichten: 6998
Geregistreerd: 21-03-13

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-18 16:50

Hier meestal gehakt of kip met fajitakruiden, mais, paprika, kidneybonen en dan als refreshers sla en af en toe een paar stukjes ananas en dan met sour cream :)

xxwienekexx
Berichten: 3131
Geregistreerd: 26-05-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-18 16:53

DideH schreef:
Hier meestal gehakt of kip met fajitakruiden, mais, paprika, kidneybonen en dan als refreshers sla en af en toe een paar stukjes ananas en dan met sour cream :)

Die ananas met sour cream klinkt er ook wel lekker bij _/-\o_

Rytir

Berichten: 5359
Geregistreerd: 30-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-18 17:07

Ik maak ze meestal met kip, diverse kruiden (fajita mix maar dan zelf gemaakt), ui, paprika, kidney en zwarte bonen.

Ook een keer met pulled pork, bbq sauce,stukjes appel en ijsbergsla/ kool. Kloddertje crème fraiche erbij, Heerlijk!

NatasjavE

Berichten: 30864
Geregistreerd: 21-04-04
Woonplaats: De Bilt

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-18 17:21

Ik maak vandaag Thaise Noedelsoep
Met kip, rode curry, kokosmelk, vissaus, limoensap.

Garnering eiernoedels, sjalotjes, knoflook, coriander, lenteuitjes, rode peper.

EedihcrO

Berichten: 786
Geregistreerd: 12-04-15
Woonplaats: Rijen

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-10-18 18:30

Klinkt allemaal goed dames! Wraps kunnen we van de week ook wel weer eens doen idd. Even zorgen dat ik dan mooie runderlappen heb voor dat Mexicaans stoofvlees.

Hier staat vandaag ook pizza op het menu
Afbeelding
Mooi gerezen bolletje deeg :D . En nu ligt er een plaat in de oven met lekkere groentes, spek en kaas. En nog heeft en nog chorizo bij.

Urbanus

Berichten: 44946
Geregistreerd: 05-02-08
Woonplaats: Tollembeek

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-18 00:52

Oh jongens. Overmorgen zit ik bij Maison Bertaux, de oudste patisserie van Londen :9

MarliesV

Berichten: 15195
Geregistreerd: 24-06-08
Woonplaats: Hellendoorn

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-18 22:56

Lieveli you lucky basterd! Geniet er van!

Laatst het Mexicaanse stoofvlees gemaakt van het recept van Emma dacht ik. Iig het recept van hier. Zalig <3

Van het weekend weer hachee gemaakt. Lekker met dit weer.

En vorige week gevulde portabello met stoofperen, biefstuk in reepjes met peperolie en knoflook en rozemarijn aardappeltjes uit de oven.
Lief was er niet maar was zo jaloers dat ik een dag later een soortgelijke maaltijd stond te maken haha.

Anoniem

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-18 23:53

Jaloers Lieveli!

Hier ga ik van de week eens Moo shoo pork maken denk ik

ElCamino

Berichten: 8931
Geregistreerd: 01-03-05
Woonplaats: Naarden

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-18 11:52

hier een recept uit de metro gemaakt....paddenstoelen terrine...
Was echt lekker!!!

Olijfolie in de pan
200 gr kastanje champions, 200 gram portobello's en 200 gr oesterzwammem in kleine plakjes erin.
( bij gebrek aan een paddestoelen melange in de winkel...)
Dat bakken in 2 eetlepels sojasaus.
Bakken tot het vocht eruit is.( 10-15 min)
Dan 50 gram grof gehakte amandelen erbij en een eetlepel sambal.
2 grote eieren kloppen en erbij doen en gerapte oude kaas.
Dit omscheppen en dan nog een half uurtje in de oven op 200 graden.

Daarna eten met geraspte kaas en peterselie erover.

Eelmo

Berichten: 2931
Geregistreerd: 09-01-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-18 16:34

Hier pruttelt ook een pan met stoofvlees, maar dan voor een Guinness pie, morgen :9

Voor vanavond heb ik een mega pan chili sin carne gemaakt. Ik ben een stress-koker :+ dus nu midden in tentamentijd wil ik nog wel eens losgaan in de keuken..

Klinkt lekker ElCamino! Ik zou misschien hazelnoten er door doen ipv amandelen denk ik.

Schemerdier

Berichten: 5891
Geregistreerd: 18-07-08
Woonplaats: België

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-18 17:29

Stile meelezer hier:

Hebben jullie nog tips voor lekkere sausjes? Warm/koud, alles mag.

DideH
Berichten: 6998
Geregistreerd: 21-03-13

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-18 18:16

Vind zelf honing mosterd dille dressing altijd lekker op sla of op koude wraps.

Deze verhouding:
6 eetlepels olijfolie
3 eetlepel mosterd (pak meestal gladde honing mosterd)
1 eetlepel honing
En dan naar smaak (vaak ook 1 eetlepel) citroensap en dan wat dille toevoegen

Even goed door elkaar roeren en klaar. Krijg vaak de vraag hoe ik die dressing maak als er mensen sla (bij ander gerecht) of maaltijdsalade komen eten :)

Eelmo

Berichten: 2931
Geregistreerd: 09-01-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-18 09:01

DideH schreef:
Vind zelf honing mosterd dille dressing altijd lekker op sla of op koude wraps.

Deze verhouding:
6 eetlepels olijfolie
3 eetlepel mosterd (pak meestal gladde honing mosterd)
1 eetlepel honing
En dan naar smaak (vaak ook 1 eetlepel) citroensap en dan wat dille toevoegen

Even goed door elkaar roeren en klaar. Krijg vaak de vraag hoe ik die dressing maak als er mensen sla (bij ander gerecht) of maaltijdsalade komen eten :)


Je kunt ipv olijfolie ook yoghurt gebruiken!

Warm voor bij vlees maak ik af en toe een rode wijn saus: rode wijn, scheutje bouilon en bruine suiker in laten koken tot het een beetje stroperig wordt. Lekker met rozemarijn of tijm erdoor.

ElCamino

Berichten: 8931
Geregistreerd: 01-03-05
Woonplaats: Naarden

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-18 12:45

in deze tijd vind ik wild / jachtsausjes altijd erg lekker....
met port, rode wijn, kruiden zoals laurier, jeneverbes, kruidnagel....

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-18 13:23

Bij vlees maak ik graag een jus met rode wijn en port. De pan waar het vlees in is gebakken afblussen met rode wijn en een scheutje port, wat bouillon (of water) erbij en daar laurier, tijm en rozemarijn in. Dat even een flinke tijd laten pruttelen (eerst op vrij hoog vuur om de alcohol te verdampen, daarna wat lager). Krijg je een hele lekkere volle, stroperige jus die heel goed gaat bij het vlees dat je hebt gebakken omdat je zn eigen fond gebruikt.

Edit: werkt het beste in een gietijzeren pan trouwens, in anti-aanbakpannen blijft niet echt genoeg fond zitten om dit te laten werken.

chamion
Huisheks

Berichten: 3662
Geregistreerd: 22-03-07
Woonplaats: Tussen bos, heide en stad

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-18 17:57

Zo, al vanaf pagina 9 niks meer speciaals gedaan in de keuken qua koken/bakken/braden enz.
Gewoon normaal avond eten maken. Maar vandaag werd ik wakker en had ik het op mijn heupen.

Omgekeerde cake met karamelsaus met ananas gemaakt (melk vervangen door het siroop uit het blik) en een omgekeerde cake met karamelsaus met perzik gemaakt (idem met de melk vervangen)
Daarnaast nog 6x basis muffins gemaakt gevuld met perzik en 6x chocolade muffins met perzik.

De cake is best zwaar geworden, dus gekeken naar de houdbaarheidsdatum van de producten. Was de boter met een jaar over de datum... :') Ach, kwam smaakt doet het er niet voor onder en de karamel is goed gelukt waardoor de hele cake doordrenkt is geraakt. Maar er zal niemand een groot stuk nemen >;) Best machtig zonder die lucht erin.