Even denken, ik doe het meeste op smaak en gevoel, maar ongeveer;
- 700-1200 gr stoofvlees in stuk of poulet (net hoeveel je wilt en voor hoeveel personen het is, 700 is voor +/- 3 personen denk ik)
- 2 uien
- 2-3 teentjes knoflook
- 2-3 verse pepers
- 2 blikken gepelde tomaten
- blik mais
- blik bonen
- 700 ml kip of rundbouillon (van blokje)
- 2 laurierblaadjes
- gerookt paprikapoeder
- paprikapoeder
- korianderpoedr
- cacao/kaneel (beetje)
- chilipoeder
- komijnpoeder (beetje)
- evt kurkuma, andere goed passende kruiden
- zout en peper
Oven voorverwarmen op 120/140 °C
Stoofvlees inkerven, inwrijven met zout, peper en wat olijfolie.
Ondertussen ui en pepers snipperen, aanfruiten in wat olie in een braadpan en daarna in dunne plakjes gesneden knoflook, kruiden en laurier toevoegen. Even goed doorbakken zodat alle aroma's vrijkomen en daarna het vlees rondom bruin schroeien. De tomaten in blik in je hand gieten, stuk knijpen en toevoegen. Ook de bouillon toevoegen, alles even doorhusselen en daarna in de oven zetten met het deksel erop.
Ik spiek zo nu en dan even of er nog genoeg vocht in zit, anders voeg ik wat water of bouillon toe. Ik laat het zo'n 6-8 uur stoven en voeg in het laatste halfuurtje de bonen en maïs toe.
Voor het opdienen nog even het vlees met 2 vorken uit elkaar trekken.
Yoghurt-limoen saus is werkelijk waar gewoon Griekse yoghurt met de zest en het sap van een limoen (of twee) en eventueel een lepeltje mayonaise.
Ik eet het dan in wraps met heel fijn gesneden ijsbergsla, schijfjes tomaat en komkommer, avocado, ingemaakte jalapeno pepertjes en eventueel feta.
Dat was m denk ik zo