Goulash van Honig...

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
LieveLoes

Berichten: 1688
Geregistreerd: 09-07-12
Woonplaats: Brabant omgeving Oss

Goulash van Honig...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 06-02-20 19:20

... maar dan zonder honig!
Wie o wie kan me aan een goed recept helpen voor een lekkere goulash?

Ik heb gisteren veel tijd gespendeerd aan een recept van Paulines Keuken. Wel oké, wat vlak van smaak. Ik ben op zoek naar de smaak van de Honig Goulash maar dan zonder het pakje...

Wie weet hoe ik mijn goulash lekker kan maken?

Bedankt !

ellepel

Berichten: 47345
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-20 19:25


LieveLoes

Berichten: 1688
Geregistreerd: 09-07-12
Woonplaats: Brabant omgeving Oss

Re: Goulash van Honig...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 06-02-20 19:28

Oeh dank je!
Ja ik gebruik nu de gerookte paprikapoeder van Jumbo eigen merk en runderriblappen uit de slagerij van de plaatselijke jumbo. Ik weet niet of dat per se kwalitatief beter is of iets, maar het vlees was niets mis mee. Heerlijk mals!

Anoniem

Re: Goulash van Honig...

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-20 19:37

Vlees goed aanbraden eerst. Een tikje meer dan je teveel vindt aan kruiden, een flink glas rode wijn en met veel liefde en geduld laten pruttelen. Ik doe altijd maar wat en het is altijd heerlijk.

ellepel

Berichten: 47345
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-20 19:38

ik heb de laatste keer sucadelappen gebruikt die ik toevallig had en die waren net even wat malser.
en van paprikapoeder kun je ook kijken naar Hongaarse paprikapoeder.
pit-pot verkoop het ook wel
is toch net even wat anders kwa smaak
moet zeggen dat ik de goulash uit dat pakje niet zo heel lekker vind :o

LieveLoes

Berichten: 1688
Geregistreerd: 09-07-12
Woonplaats: Brabant omgeving Oss

Re: Goulash van Honig...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 06-02-20 23:54

Ik heb hem denk ik wel 6u laten pruttelen! Vind dat ook heerlijk, neem echt de tijd voor dergelijke gerechten. De smaak is alleen dus niet zo denderend...

Is het het karwijzaad wat die typische smaak geeft of waar komt het vanaf?

wyoming

Berichten: 2505
Geregistreerd: 14-07-03
Woonplaats: Soest

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-20 00:13

Je kan die van leukerecepten.nl een keer proberen. Haar recepten vind ik eigenlijk altijd lekker smaken.

Maar als je echt gewend bent aan de zoute smaak van de zakjes vraag ik mij af of alles wat je probeert, niet vlak smaakt. Is trouwens niet gemeen bedoelt maar er zit zo’n 12% zout in de goulash van honig (12,3 gram per 100 gram)

Wijsje
Berichten: 464
Geregistreerd: 06-06-16

Re: Goulash van Honig...

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-20 00:16

Misschien een runderbouillonblokje/halve erdoor doen? Die fabriekmixen bevatten best veel zout.

Boras
Berichten: 9951
Geregistreerd: 21-10-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-20 01:23

https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... paprikamix

Mijn lievelingsrecept!

Heerlijk. En het lukt gewoon altijd. Ik ben geen superkok, maar wel een perfectionist, en heb nog wel eens moeite het eten goed te kruiden.

Gerookt paprikapoeder (Jumbo inderdaad) en karwijzaad, dat geeft die specifieke, volle smaak!

Ik gebruik alleen rode paprika"s. En olijfolie ipv de genoemde olie.

De krieltjes zijn voor de smaak van de goulash niet noodzakelijk, maar het bindt het vocht wat meer en is een heel smakelijke twist.

daffie1986
Berichten: 4323
Geregistreerd: 26-04-05
Woonplaats: Southland, Nieuw-Zeeland

Re: Goulash van Honig...

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-20 03:17


Linnie050

Berichten: 11805
Geregistreerd: 20-04-11
Woonplaats: Putten

Re: Goulash van Honig...

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-20 04:48


LieveLoes

Berichten: 1688
Geregistreerd: 09-07-12
Woonplaats: Brabant omgeving Oss

Re: Goulash van Honig...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 07-02-20 13:51

Bedankt voor het meedenken allemaal! Ik ga eens verder experimenteren!!

Klopt hoor Wyoming. En al dat zout is dus de reden dat ik het zelf wil kunnen! Alleen ben ik nu fus nog op zoek naar de smaak. Maar met al die recepten moet dat vast goed komen!

Anoniem

Re: Goulash van Honig...

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-20 15:02

Hulp nodig bij het proeven?

Anoniem

Re: Goulash van Honig...

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-20 15:09

Belangrijke tip: Goed vlees kopen. Wellicht kost het wat meer, maar het is zóveel lekkerder én de dieren hebben in veel gevallen een beter leven gehad. :j

verootjoo
Berichten: 35642
Geregistreerd: 19-10-03

Re: Goulash van Honig...

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-20 15:20


wyoming

Berichten: 2505
Geregistreerd: 14-07-03
Woonplaats: Soest

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-20 15:29

LieveLoes schreef:
Bedankt voor het meedenken allemaal! Ik ga eens verder experimenteren!!

Klopt hoor Wyoming. En al dat zout is dus de reden dat ik het zelf wil kunnen! Alleen ben ik nu fus nog op zoek naar de smaak. Maar met al die recepten moet dat vast goed komen!


Gewoon al het zout verbannen in je eten, of iig niks toevoegen. Het went heel snel.
Vanaf dat mijn oudste zoon met de pot mee ging eten, geen zout meer toegevoegd. In het begin, smaakte alles vlak maar nu heb ik nog heel af en toe een recept waarvan ik denk, Mwha daar had wel een beetje zout bij gekund.
(Keer zijde is wel, als je dan een keer ergens anders eet, smaakt alles zout)

LieveLoes

Berichten: 1688
Geregistreerd: 09-07-12
Woonplaats: Brabant omgeving Oss

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 07-02-20 15:39

Haha Tica je hoort het als ik hulp nodig heb! Ik heb gelukkig thuis ook een(niet meer zo gewillig nadat ik de goulash met 1 eetlepel chilipoeder had gemaakt) slachtoffer!

Oeh die van lifesabout had ik nog niet kunnen vinden. We vreemd dat ze kip gebruikt want in de originele van honig ( :') :') ) gebruiken ze ook rundvlees geloof ik!

Nielojram

Berichten: 7802
Geregistreerd: 14-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-20 21:14

Wijsje schreef:
Misschien een runderbouillonblokje/halve erdoor doen? Die fabriekmixen bevatten best veel zout.


Bedoel je de fabrieksmixen van bouillonblokjes?

daffie1986
Berichten: 4323
Geregistreerd: 26-04-05
Woonplaats: Southland, Nieuw-Zeeland

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-20 21:41

LieveLoes schreef:
Oeh die van lifesabout had ik nog niet kunnen vinden. We vreemd dat ze kip gebruikt want in de originele van honig ( :') :') ) gebruiken ze ook rundvlees geloof ik!

Ze hebben ook een kip versie (gehad?). Die heb ik al eens geprobeerd, maar hier echt geen fan cayennepeper en daarom maak ik die niet meer. Weet verder eigenlijk niet eens meer hoe ik de smaak vond, de cayenne overheerste en de hele pan is weggegooid.

Wijsje
Berichten: 464
Geregistreerd: 06-06-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-20 22:07

Nielojram schreef:
Wijsje schreef:
Misschien een runderbouillonblokje/halve erdoor doen? Die fabriekmixen bevatten best veel zout.


Bedoel je de fabrieksmixen van bouillonblokjes?

Ja, 500 ml water met 1 bouillonblokje erdoor.
Heb vandaag kipgoulash gemaakt. Met 600 gram kip, peper/zout, 2 uien, 2 tenen knoflook, 3 paprika's, 2x tl karwijzaad, 2x tl gerookte paprikapoeder, blikje tomatenpuree, 2 el bloem, 500 ml runderbouillon en 2 blaadjes laurier. We hadden gekookte aardappels erbij en het was echt superlekker.