Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight |
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp | |
Pagina 8 van de 14 [ 329 berichten ]
Ga naar pagina Vorige 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14 Volgende |
|
Plaats een nieuw onderwerp |
Kerstdiner 2018 |
---|
BiBiQ | |
Haha thnx Flowq
|
Laatste bericht |
Geplaatst: 15-12-18 23:28 |
Suzanne_J | |
Net eindelijk het hele kerstmenu uitgedacht, ik ga geloof ik 10 kilo bijkomen
1. Zaterdag (kerstfeest met vriendinnen) - nagerecht: Tony choconely mousse + salted karamel kerstster 2. Kerstavond: - voorgerecht: hartige bladerdeegtompouce met geitenkaas en serranoham 3. Eerste kerstdag: - aperitief: kerstsangria, geitenkaasbitterballen en ham-ei-tapenade prikkertje - voorgerecht 1: risotto met rivierkreeftjes - voorgerecht 2: tomatenroomsoep met balletjes - hoofdgerecht: ossenhaas, stroganoffsaus, pepersaus, rozemarijnaardappelen, zoete aardappelgratin, pompoen hasselback, rode kool met appeltjes en stoofpeertjes - nagerecht: cranberry en witte chocolade crumble Heb al zin om alles te maken |
Geplaatst: 15-12-18 23:33 |
Rytir | |
Hier zouden we met de familie (5pers) gourmetten 1e kerstdag bij mijn ouders, lekker makkelijk. Maar aangezien iedereen altijd welkom is zijn we nu met een gezelschap van 12 en 2 kids Wel gezellig hoor!Mams in de stress want gourmetten is geen optie meer dus wat op tafel te zetten? Dus nou maar aangeboden te helpen... Alleen zelf ook nog inspiratieloos
|
Geplaatst: 16-12-18 09:52 |
Anoniem | |
Rytir schreef Hier zouden we met de familie (5pers) gourmetten 1e kerstdag bij mijn ouders, lekker makkelijk. Maar aangezien iedereen altijd welkom is zijn we nu met een gezelschap van 12 en 2 kids Wel gezellig hoor!Mams in de stress want gourmetten is geen optie meer dus wat op tafel te zetten? Dus nou maar aangeboden te helpen... Alleen zelf ook nog inspiratieloos Twee extra gourmetstellen er bij en eet smakelijk! |
Geplaatst: 16-12-18 09:55 |
Lielle | |
Geplaatst: 16-12-18 10:21 |
malih | |
Ik heb de eer om weer te koken. Maar ik weet dus niet wat.
1 avond zijn we met 4 volwassenen en 2 kinderen. En 1 avond met 9 volwassenen en 4 kinderen. Ik vind koken fantastich. Hebben een hele grote keuken met alle gemakken voor zien. Maar ik heb gewoon 0,0 inspiratie :-( Iemand die tips heeft ik raak n beetje in de stress |
Geplaatst: 16-12-18 10:43 |
Anoniem | |
malih schreef Ik heb de eer om weer te koken. Maar ik weet dus niet wat. 1 avond zijn we met 4 volwassenen en 2 kinderen. En 1 avond met 9 volwassenen en 4 kinderen. Ik vind koken fantastich. Hebben een hele grote keuken met alle gemakken voor zien. Maar ik heb gewoon 0,0 inspiratie :-( Iemand die tips heeft ik raak n beetje in de stress Wat zijn jouw succesnummers? Een bepaald thema, misschien de vakantie volgend jaar? 1 bepaalde groente die favoriet is en dan daar allerlei gerechten van en bij maken? Wortelsoep, gekleurde wortels uit de oven, carrotcake, dat idee. |
Geplaatst: 16-12-18 10:47 |
MizzMontana | |
Op zulke drukke avonden vind ik het fijn om een deel van het diner al voorbereid te hebben zodat je het alleen nog in de oven hoeft te schuiven. Denk aan gehaktbrood, quiche, aardappelgratin, dessertaart, soep die je overdag al klaarmaakt. Vaak trekken de smaken er dan ook nog extra lekker in.
Voor de kleinere kinderen zorgen we dit jaar dat er genoeg te eten is wat je makkelijk met je handen kan eten zonder te veel te knoeien, miniquiche, kipsate stokjes, cherrytomaat met mini mozerella spiesjes, komkommerbootjes met tonijn er in, etc. Allemaal niet super culinair hoogstaand maar wel makkelijk voor de kleintjes en ze krijgen van alles wat binnen. Zo is er de hele avond wat te knabbelen en kun je vooral gezellig samen zijn zonder dat je het diner nog moet onderbreken met uren in de keuken staan voor de volgende gang. |
Geplaatst: 16-12-18 10:55 |
Avanti | |
Kerstavond
Amuse? Voorgerecht: geroosterde choggiabiet met gefrituurde geitenkaasballetjes, pompoenpitten en een dressing met frambozenazijn. Brood met boter en olijvenpesto. Hoofdgerecht: kiprollade met een demi glace van kop. Bijgerecht: stoofperen, aardappelkroketjes, boontjes en gebakken spruiten met champignons. Dessert: witte chocolade panna cotta met passievruchten coulis en honeycomp of koffie parfait met wat componenten. 1e kerstdag werken. 2e kerstdag. Amuse?? Voorgerecht nog uittesten: wortelmousse met aardpeer, feta, venkel en Dragon. Brood met ?? Hoofd: varkensrollade met cider en appels. Bijgerecht: pastinaakpuree, aardappelkroketjes en rode kool. Dessert: zelfde als kerstavond. Ook nog even kijken of ik een tussengerecht maak. Probeer de basilicum schuimsoep nog te maken. |
Geplaatst: 16-12-18 11:08 |
Avanti | |
De pecan merenque rol van de Lidl is ook echt fantastisch!
|
Geplaatst: 16-12-18 11:09 |
malih | |
Goede vragen. Maar ik heb dus geen koers om te varen. En familie hecht nogal hoge verwachtingen. Maak met verjaardagen met plezier een indisxh buffet of grieks buffet voor 30 mensen.
Maar nu wil ik dus geen buffet maken maar gewoon gezellig aan tafel zitten. De avond dat we met zijn 4e zijn kunnen we alles eten. De avond dat we met groot gezelschap zijn moeten we eten zonder champions paprika en paprika poeder. Opzich geen probleem. Kan ik prima omheen knutselen normaal. Kids eten praktisch alles. Behalve mijn dochter maar goed die is 11 maanden. Daar kan ik ook nog wel wat voor uit de vriezer trekken. |
Geplaatst: 16-12-18 11:11 |
verootjoo | |
Rytir schreef Hier zouden we met de familie (5pers) gourmetten 1e kerstdag bij mijn ouders, lekker makkelijk. Maar aangezien iedereen altijd welkom is zijn we nu met een gezelschap van 12 en 2 kids Wel gezellig hoor!Mams in de stress want gourmetten is geen optie meer dus wat op tafel te zetten? Dus nou maar aangeboden te helpen... Alleen zelf ook nog inspiratieloos Hoezo is gourmetten geen optie? |
Geplaatst: 16-12-18 14:49 |
AaronYve | |
Dit is mijn menu voor 9 personen.
Voorgerecht: Zelf gemaakte Garnalencocktail of carpaccio Hoofdgerecht: Beenham uit de oven met pomme duchesse (aardappelkroketjes) groenten nagerecht: zelf gemaakte tiramisu of een dame blanche 1e kerstdag uiteten met familie en kerstavond gourmetten bij de schoonfamilie lekker makkelijk dus allemaal. @ malih.. een griekbuffet?? wanneer kan ik komen |
Geplaatst: 16-12-18 15:03 |
ikheetesmee | |
Ik maak eerste kerstdag de lunch. Ik heb bedacht om allemaal kleine hapjes te doen dit jaar.
Ik maak onder andere: - sandwiches met roomkaas en brie en sandwiches met Pathé en komkommer - luxe gevulde eitjes naar eigen recept - Italiaans bladerdeeg hapje - kleine zelfgemaakte sauzijzen broodjes - kaas ui hartige cake - Bruchetta met mozarella en seranoham Geen ingewikkelde dingen dus, simpel maar lekker. Ik sta nog open voor tips voor kleine lekkere lunch gerechtjes/hapjes, dus mocht iemand nog een goede tip heeft! |
Geplaatst: 16-12-18 19:10 |
Angelaa2 | |
ikheetesmee schreef Ik maak eerste kerstdag de lunch. Ik heb bedacht om allemaal kleine hapjes te doen dit jaar. Ik maak onder andere: - sandwiches met roomkaas en brie en sandwiches met Pathé en komkommer - luxe gevulde eitjes naar eigen recept - Italiaans bladerdeeg hapje - kleine zelfgemaakte sauzijzen broodjes - kaas ui hartige cake - Bruchetta met mozarella en seranoham Geen ingewikkelde dingen dus, simpel maar lekker. Ik sta nog open voor tips voor kleine lekkere lunch gerechtjes/hapjes, dus mocht iemand nog een goede tip heeft! Een quiche, wraps of stukjes meloen met rauwe ham? Ik moet op 1 dag het nagerecht verzorgen en ik denk dat ik me er makkelijk vanaf maak dit jaar en een heerlijke ijstaart ga halen bij onze favo ijssalon |
Geplaatst: 16-12-18 19:30 |
Bienotje | |
Hier begint mijn inspiratie voor hoofdgerecht dat ik maak ook al te vorderen
Fazant vd rookoven (manlief zijn taak) met portsaus Wilde champignons gesmoord in boter met tijm Aardappel/ knolselderij puree Ovengebakken pastinaak en worteltjes Aardappelkoekjes Zelfgemaakte appelmoes Of heeft iemand anders nog een ingeving betreft vergeten groente met makkelijke bereiding |
Geplaatst: 16-12-18 20:13 |
spottedponie | |
Kerstavond zijn we met 2, denk gewoon simpel “kant en klaar” van de Ah of jumbo, alleen maar in de oven schuiven en klaar
Eerste kerstdag nemen wij zelfgebraden rosbief van hert en slagroomtaart (fototaart om zwangerschap bekend te maken) mee naar de familie brunch, savonds zal het een minestrone soepje worden, we hebben dan meestal nog zat van de brunch wat altijd uitloopt op borrel en nog net niet opnieuw diner 2e kerstdag maak ik hertenstoofvlees, wil er alleen wel een feestelijke aardappelpuree of iets dergelijks bij en een lekker dessert Vrij simpel dus dit jaar |
Geplaatst: 16-12-18 20:29 |
EedihcrO | |
Er komen allemaal lekkere dingen voorbij zeg.
Voor de cocktailsaus, ik doe er ook altijd een beetje worcestershire doorheen voor wat smaak. Of, als je iets pittiger wilt, harissa. En verse zwarte peper. Als ik hem dit jaar al maak (oud en nieuw), wordt het helaas een virgin variant en die vind ik vaak toch een stuk minder lekker. Ik ben nog op zoek naar een groente gerecht. Ik maak haricots vert ivm de kindjes, dat eten ze allebei lekker. Maar wil graag nog iets. We eten parelhoen met calvadossaus en een aardappelschotel uit de oven met appel, bouillon en spekjes. Iemand nog ideeen. Kerstavond komen er vrienden en maak ik risotto. Meestal eet ik daar een biefstukje bij, maar mag geen rood vlees nu (doorbakken vind ik echt niet lekker). Wat zou er nog meer lekker bij zijn? |
Geplaatst: 16-12-18 20:52 |
Marcato | |
Wat een lekkere gerechten komen er voorbij. Wij maken dit jaar ook weer eens een diner i.p.v. een buffet of gourmet.
Voor: - amuse zalm/roomkaas - wildbouillon met kaasstengel Hoofd: - hertenstoofschotel - aardappelpuree/gratin en kroketjes - geglaceerde worteltjes - gewokte spruitjes met spek - stoofpeertjes Na: - warme appelbol met ijs en slagroom Uiteraard alles zelfgemaakt. Tweede kerstdag wordt het toch gourmet, willen de kids zo graag. |
Geplaatst: 16-12-18 20:56 |
Eydis | |
Voor het familiediner maken we het tussengerecht en de amuses. Het soepje in een klein amuseglaasje en het andere hapje op een amuselepel.
Een vers soepje zelf gemaakt van wortel,pompoen en koriander met een krokantje van pancetta en koriander als versiering. Amuse van eendenborstfilet, rucola, mangochutney en afgemaakt met geconfijte citroensnippers. En dan gaan we naar het tussengerecht. Dat is zelfgemaakte bospaddestoelenbouillon met een mix van bospaddestoelen en verse rozemarijn. |
Geplaatst: 16-12-18 20:57 |
MizzMontana | |
Orchidee, wij eten vaak risotto met zalm, mijn zalm wordt net iets langer gebakken zodat hij gaar is. Het ligt er ook een beetje aan welke risotto je kiest. Venkelrisotto en aubergine/limoen risotto gaan wat mij betreft heel goed met zalm.
Als groente misschien geglaceerde wortels? |
Geplaatst: 16-12-18 20:59 |
EedihcrO | |
Oh, dat kan ik wel eens proberen ja. Nooit gedaan, dus altijd leuk. En dan lusten de kinderen die ook vast wel.
Zalm krijg ik momenteel maar moeilijk weg. En 1 van de vrienden eet geen vis. Misschien een lekkere rollade of zo. Kan de slager mooi in elkaar zetten voor me |
Geplaatst: 16-12-18 21:13 |
BiBiQ | |
Ik doe m'n risotto vaak met kip blokjes. Kippendijfilet is ook lekker. En lekker champignons oid erdoor. Vult dan zat.
|
Geplaatst: 17-12-18 00:33 |
Anoniem | |
Wij hebben gisteren kerst gevierd. Ik heb alles zelf gemaakt incl. grand dessert. |
Geplaatst: 17-12-18 09:53 |
droversrun | |
Dat ziet er heerlijk uit Bobje.
Ik heb zaterdag de hartige tompouce gemaakt die hier al een paar keer voorbij is gekomen. Was erg geslaagd, ik had op die van Pauline's keuken ook nog 2 varianten extra gemaakt, een met boursin en zalm en eentje met margor (mascarpone gorgonzola) en gebakken vijgen. |
Omhoog |
Geplaatst: 17-12-18 09:57 |
Plaats een nieuw onderwerp | Plaats een reactie |
Pagina 8 van de 14 [ 329 berichten ]
Ga naar pagina Vorige 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 14 Volgende |
|
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp |
Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Inloggen |