Resistance schreef:En het mushroom wellington recept voor de liefhebbers:
- 3 portobello’s
- 400 gram champignons, fijngehakt
- 2 grote uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook
- olijfolie
- 6 takjes tijm
- balsamico azijn
- 8 plakjes bladerdeeg
- 60 ml groentebouillon
- peper en zout
- 300 gram spinazie
- Een ei
-Verwarm de oven voor op 200 graden C
- fruit de geperste knoflook in de olijfolie en doe daarna de ui erbij. Lang fruiten!
- Giet de bouillon erbij tijdens het fruiten en fruit door totdat het vocht is verdampt.
- doe OP HOOG VUUR de champignons erbij, tegelijkertijd de tijm en een grote scheut balsamico en zout en peper erbij. Bak het door totdat het klein is. Doe het dan in een bak.
- Bak de spinazie totdat het klein is, doe het ook in een bak.
- Doe olijfolie in de pan en bak de portobello’s aan beide kanten 5 minuten. Leg op keukenrolpapier erna om te drogen!
- Maak van het bladerdeeg één grote lap op een bakplaat.
- Leg eerst het ui/champignonmengsel in het midden in een rechte lijn erop. Doe daar de spinazie overheen en leg daaroverheen de portobello’s. doe er nog wat zout op, voordat je de boel dichtvouwt.
- smeer het losgeklopte ei erop en doe er nog wat zeezout overheen.
- bak het ding 30 minuten.
Ik heb deze vandaag gemaakt om te proberen en ik ga dit zeker met de kerst maken! Echter vond ik het wel echt een groot ding (en ik had hem al kleiner gemaakt dan de beschrijving) maar ik denk dat je dit ook heel goed in mini’s kunt maken. Dus 1 vel bladerdeeg en dan de vulling en dan nog 1 vel erop om dicht te maken.