Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
marleen_usar schreef:Alwiene die shop ken ik niet.
Alwiene schreef:Ik krijg morgen de feesstol van Bakker Leo binnen. Ben benieuwd. De oliebollen waren iig prima en scheelt een hoop gedoe met zelf maken.
Van de week ook de gevulde speculaas van Yam geprobeerd, lekker maar ben niet helemaal zeker of ik er nu last van kreeg of niet helaas.FuGeLiCu schreef:Ik weet het, lastig is dat. Zelf heb ik een soort allergische reactie op (tot nu toe best veel) glutenvrije producten (branderig gevoel in de mond, zweet om mond staan). Diëtist en allergoloog weten ook niet wat het is, erg vervelend want ik probeer niet heel makkelijk nieuwe producten uit die niet van nature gv zijn. Men vermoed dat het de samenstelling van ingrediënten is, maar daar kom je nooit achter. Fabrikanten moeten vermelden wat er in zit en in volgorde van hoeveelheid, maar wat die hoeveelheid is, dat zijn ze niet verplicht.
Sommige mensen verdragen ook andere granen niet. Ik zelf kan geen maismeel hebben en twijfel nog over de glutenvrije havermout. Maar ook al mensen gehoord die geen tapioca verdragen en ja dat zit in heel veel producten. Maïsmeel zit trouwens in ontzettend veel Schär producten helaas.
runnerfan schreef:Ik wou me ook graag melden! Moet voor mezelf gluten en lactosevrij. Kook eigenlijk altijd zelf met kerst, twee dagen Vertrouw mijn ouders en schoonouders er toch niet helemaal mee ondanks dat ze wel willen en heel erg hun best doen, maar toch af en toe de mist in gaan. Deze kerst weet ik nog niet helemaal zeker of ik ga koken, want ben dan 37 weken zwanger. Geeft overigens nog een extra uitdaging qua ingrediënten denk dat ik toch een dag ga kokkerellen. Vind het stiekem veel te leuk!
Heb nog veel recepten liggen van vorige jaren. Een heel erg lekkere ossenstaartsoep bijvoorbeeld, trio van zalm, gevulde kalkoen. Volgens mij zijn die ook gemakkelijk maïsvrij te maken.
Wat lastig voor jullie dat je nog steeds klachten hebt! Bakker Leo heb ik ook veel goede dingen over gehoord maar durf het zelf ook niet aan omdat ik ook reageer op glutenvrij tarwemeel en dat gebruiken ze helaas.
Heb voor dit jaar nog niks bedacht voor kerst, dus ik sta open voor lekkere suggesties
De pasteitjes klinken al heel goed!! Zou ik daar het recept van mogen?
Alwiene schreef:marleen_usar schreef:Alwiene die shop ken ik niet.
Bakker Leo niet? Kan het aanraden, pistoletjes en t brood zijn ook erg lekker. Ze bakken 2x in de week, je moet de dag vooraf besteld hebben voor 17 uur en de dag ná het bakken (2 dagen na je bestelling dus) krijg je het dan thuis geleverd.
Dit is de shop https://glutenvrij.bakkerleo.nl
FuGeLiCu schreef:Ik zoek eigenlijk nog een goed recept om wafels te maken. Zowel die lekkere dikke waar je ook fruit en ijs bij kunt eten en de dunne die je oprolt tot nieuwjaarsrolletjes. Iemand hier misschien goede ervaringen met een recept?