Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73 |
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp | |
Pagina 1 van de 2 [ 35 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2 Volgende |
|
Plaats een nieuw onderwerp |
Koude salade recept ideeën? |
---|
pluisje88 | |
Goedemiddag medebokkers!
Ik ga vanaf volgende week in de middag/avonddienst werken, wat betekent dat ik dus op het werk zal "avondeten". Ik eet niet uit de magnetron (ziekmakend) en eet geen brood omdat ik daar slecht tegen kan. thuis eet ik vaak groenteschotels als avondeten maar aangezien ik nu dus koud moet eten, ben ik op zoek naar salades. Ik zoek niet naar recepten van sla met wat vulling, maar echt salades. Ik heb zelf momenteel drie favorieten: 1. Rode bietensalade 2. Salade van selderij aangevuld met ingrediënten die ik op dat moment heb liggen 3. BBQ laagjesalade. Ik ben dus op zoek maar meer salades zoals dit, uiteraard zelf gemaakt. Ben niet van de kant en klare hap Mag ook met bijv. Pasta erin. Iemand lekkere ideeën? Liefst met redelijk voor de hand liggende ingrediënten, goed mee te nemen en makkelijk te maken in kleinere porties (dit is bij de laagjes salade lastig). |
Laatste bericht |
Geplaatst: 10-11-18 16:45 |
karuna | |
Pasta salade, couscous, aardappel salade. Couscous maken zoals verpakking zegt. Komkommer, tomaten, ui erdoor munt peper zout en wat citroensap. Eventueel koud vlees erdoor. Dat husselen en laten staan tijdje,Idem pasta salade zelfde idee. Aardappel salade aardappel koken, erwtjes tomaat ei, ui komkommer mayonaise erdoor eventueel ham of gerookte kip als vlees
Maar magnetron hoezo ziekmakend? |
Geplaatst: 10-11-18 16:48 |
verootjoo | |
Ik vind altijd rauwe witlof lekker in salades
Als pasta salade doe ik dan met pasta, witlof, komkommer, tomaatjes, mozzarella, paprika, sla, gerookte kip, pijnboompitten en dat aanmaken met balsamico azijn en olijfolie. |
Geplaatst: 10-11-18 17:00 |
pluisje88 | |
karuna schreef Maar magnetron hoezo ziekmakend? Eten uit de magnetron is heel slecht voor je gezondheid. Heb zo de info van de opleiding niet bij de hand maar de meeste info staan beknopt hier in: https://jessevandervelde.com/magnetron- ... -weer-aan/ |
Geplaatst: 10-11-18 17:03 |
Froukje | |
Rijstsalade Rijst, kidneybonen, prei, paprika, maïs, ham(of zonder voor de vega), mandarijntjes of ananas en een dressing van mayo/yoghurt.
Of zelf een maaltijd salade ala Caeser is ook lekker en vullend. Zeker als je er dan pasta of aardappelen bij gooit. |
Geplaatst: 10-11-18 20:04 |
Xyris | |
Ik heb echt en hekel aan salades, maar er is er 1 waar ik van ga kwijlen en waar je me echt voor wakker kan maken:
- Spinazie als basis - Caesar saladedressing (die groene van Cardini's) - Uitgebakken spekjes - Gesnipperd rood uitje - Geraspte (oude) kaas - Geroosterde pijnboompitjes En bunkeren maar! |
Geplaatst: 10-11-18 20:07 |
Ibbel | |
Wat ook lekker is om koud te eten is quiche en wraps.
|
Geplaatst: 10-11-18 20:09 |
Froukje | |
Ibbel schreef Wat ook lekker is om koud te eten is quiche en wraps. Quiche |
Geplaatst: 10-11-18 20:18 |
emr | |
Ik moet eerlijk zeggen dat groente uit de oven (paprika, aubergine, zoete aardappel, tomaatjes, enz.) erg lekker is. Vaak met wat parmezaanse/geitenkaas. Ik had laatst gele paprika, zoete aardappel, rode ui en knoflook uit de oven met komkommer, fetakaas en frambozen als koude lunch. Erg lekker! Coucous is indd ook een fijne koude maaltijd.
|
Geplaatst: 10-11-18 20:20 |
Needje | |
Ik eet gewoon kip rijst en groente of pasta. Gewoon koud. Niet uit de koelkast. Laat t op Mn werk uit de koelkast. Kamertemperatuur werkt prima.
|
Geplaatst: 10-11-18 20:30 |
jesss_amigo | |
Zelf vind ik tonijnsalade erg lekker en simpel te maken!
Als basis pasta (ik doe zelfs meestal die vlinders) Blikje tonijn Rode ui Eitje Appel (mits je dat lekker vindt) Tomaat Evt. Kappertjes En dan iets van sla saus als bindmiddel. Je kan natuurlijk zelf een beetje variëren wat je lekker vind. |
Geplaatst: 10-11-18 20:35 |
Prince | |
Couscous salade
Couscous Rode ui Avocado Veldsla Geitenkaas Framboos Zwarte bessen Gerookte kipfilet |
Geplaatst: 10-11-18 21:00 |
genja | |
Deze is Erg lekker:
https://www.lekkerensimpel.com/couscous ... t-avocado/ En weet niet of je ipv brood wel wraps eet daar kan je ook van alles op doen. |
Geplaatst: 10-11-18 21:06 |
pluisje88 | |
Ik eet wel eens wraps. Het is beter voor mij van niet, maar vind ze namelijk erg lekker 1x per week kan dat wel.
Iedereen al bedankt voor de ideeen! |
Geplaatst: 10-11-18 21:14 |
jesss_amigo | |
pluisje88 schreef Ik eet wel eens wraps. Het is beter voor mij van niet, maar vind ze namelijk erg lekker 1x per week kan dat wel. Iedereen al bedankt voor de ideeen! Je bedoeld dat wraps te veel koolhydraten bevatten? Daar weet ik namelijk wel wat op hoor! Ik gebruik namelijk wortel wraps. Gemaakt van wortel dus! Maar het smaakt er totaal niet naar! Ze zijn ook wat meer oranje van kleur. Maar qua voedingswaarde dus erg gunstig! |
Geplaatst: 11-11-18 13:36 |
pluisje88 | |
jesss_amigo schreef pluisje88 schreef Ik eet wel eens wraps. Het is beter voor mij van niet, maar vind ze namelijk erg lekker 1x per week kan dat wel. Iedereen al bedankt voor de ideeen! Je bedoeld dat wraps te veel koolhydraten bevatten? Daar weet ik namelijk wel wat op hoor! Ik gebruik namelijk wortel wraps. Gemaakt van wortel dus! Maar het smaakt er totaal niet naar! Ze zijn ook wat meer oranje van kleur. Maar qua voedingswaarde dus erg gunstig! Tell me how! Ik eet inderdaad overwegend koolhydraat arm. Echter maak ik voor een wrap soms een uitzondering. Een kharm alternatief os absoluut welkom! |
Geplaatst: 11-11-18 21:28 |
jesss_amigo | |
Dit zijn ze:
Ze liggen in de koeling bij de groente Ik maak ze vaak met: Zuivelspread, kipfilit (voor op brood), klein beetje pesto, tomaat en rucola Of Ham of kipfilet, zelfgemaakte eiersalade (heel makkelijk te maken ook) en rucola. Smullen maar! :p |
Geplaatst: 12-11-18 11:44 |
Andewi | |
Mijn Favoriet:
pasta zalm en prei met boursin. even van te voren klaar maken maar zowel warm als koed erg lekker te eten. Bedoel je met magnetron eten kant en klare maaltijden of wil je wel opwarmen met de magnetron? |
Geplaatst: 12-11-18 12:12 |
pluisje88 | |
Andewi schreef Mijn Favoriet: pasta zalm en prei met boursin. even van te voren klaar maken maar zowel warm als koed erg lekker te eten. Bedoel je met magnetron eten kant en klare maaltijden of wil je wel opwarmen met de magnetron? Beide niet |
Geplaatst: 12-11-18 13:47 |
Bloemetje75 | |
Ik vind de volgende salades erg lekker:
(maar ik doe niet aan koolhydraat arm dus je kunt ze vast zelf aanpassen). Rode bietjes: Rauwe rode bietjes in kleine blokjes. Appel in kleine blokjes Stukje oude kaas in kleine blokjes Daar eventueel een dressing met mosterd en honing overheen of nog iets van zilveruitjes/augurkjes toevoegen). Witlof: Rauwe witlof in reepjes Blokjes appel Rauwe paprika blokjes Hamblokjes of kaasblokjes Sinaasappel Walnoten Pastasalade: Gekookte pasta - blik fruit (met stukjes ananas en peer etc) of je vervangt door zelf gesneden fruit voor kleine hoeveelheid - blokjes kaas of ham - rauwe paprika - rode ui Komkommer - paprika - tomaat - olijven - feta - rode ui Veldsla met komkommer, amsterdamse uitjes en iets van een blokje kaas of partjes gekookt ei |
Geplaatst: 12-11-18 13:52 |
TurdusMerula | |
Ik ben fan van bulgur door de salade. Gegrilde groente ook heerlijk. Dressing op basis van tahin.
|
Geplaatst: 12-11-18 13:59 |
Daihyo | |
Pastasalade
500 gram pasta (wat grovere variant: penne, gnochi, fusilli), kan ook met quinoa 3 teentjes knoflook 1 klein uitje 1 rode paprika 4 tomaten olijfolie 250/300 gram Fetakaas Provencaalse kruiden Allereerst kook je de pasta gaar. Afgieten, uit laten lekken en af laten koelen. De knoflook en ui snij je in hele kleine snippers en bak je licht aan in olijfolie tot de ui wat glazig is. Dit af laten koelen. De paprika en tomaat snij je in kleine blokjes en meng je met de afgekoelde ui en knoflook. Voeg een beetje olijfolie toe en naar smaak zout en/of peper. De Feta prak je fijn met een vork en voeg je ook toe aan de paprika, tomaat, ui en knoflook. Als de pasta is afgekoeld doe je deze in een grote schaal/kom. Hier voeg je de paprika, tomaat, feta, ui en knoflook aan toe. Als laatste strooi je hier een behoorlijke hoeveelheid Provencaalse kruiden overheen. Dan alles door elkaar mixen en minimaal 10 minuten laten staan (in de koelkast is het beste), dan trekt de smaak van de kruiden er goed in. Het is zelfs het lekkerst als het een nachtje staat. Dit is de basis. Uiteraard kan er nog van alles bij. Uitgebakken spekjes, olijven, zongedroogde tomaten, enz. |
Geplaatst: 12-11-18 13:59 |
Laura82 | |
Maar als je koolhydraatarm eet, is pasta etc door je salade toch ook niet de bedoeling?
Wat ik erg lekker vind, is Mexicaanse salade: Blikje (klein) rode kidneybonen Blikje (klein) mais Bosui Paprika tomaat komkommer halve avocado Eetlepel (of zoveel als je lekker vind) hot salsa |
Geplaatst: 13-11-18 09:19 |
pluisje88 | |
Nee niet echt. Maar voor de afwisseling ben ik wel bereid een uitzondering te maken. Ik eet al 3 jaar koolhydraat arm en op een gegeven moment komt het wel veel op hetzelfde neer. Dan is afwisseling wel fijn. Het gaat ook niet om massa’s pasta dus dat is te overzien.
|
Geplaatst: 13-11-18 09:22 |
Daihyo | |
Spelt of volkoren pasta is dan misschien al een betere optie dan gewoon witte pasta.
|
Omhoog |
Geplaatst: 13-11-18 11:43 |
Plaats een nieuw onderwerp | Plaats een reactie |
Pagina 1 van de 2 [ 35 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2 Volgende |
|
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp |
Forums » Algemeen » Vrije tijd en hobby » [VT] Voedertijd |
Inloggen |