Ohh... Balkenbrij... Ineens woeshhh... weer terug naar mijn kindertijd. Mijn moeder maakte en bakte het regelmatig ( ouders kochten dan een half of heel geslacht varken... en idd alles werd gebruikt, dus er werd ook balkenbrij gemaakt.)
Zó lekker.. at het met suiker. Ooit eens elders balkenbrij gegeten, kreeg het met zout. Dat was wel even schrikken/wennen, minder lekker...
En idioot he.. Dit is iets wat voor mij zo bij mijn jeugd hoort, dat ik nooit bedacht had, dat je dat nu nog gewoon bij de slager kunt kopen....
Ohhh Mán...
Jullie weten wat ik morgen ga doen
Bloodymary
Berichten: 4537
Geregistreerd: 02-08-08
Geplaatst: 13-12-18 00:11
Ir111 schreef:
Jester_ schreef:
De slager in eerbeek is wel lekker!
En zijn balkenbrij?
Jester_
Berichten: 12264
Geregistreerd: 16-12-07
Woonplaats: Eerbeek
Geplaatst: 13-12-18 00:35
Ir111 schreef:
Jester_ schreef:
De slager in eerbeek is wel lekker!
En zijn balkenbrij?
Ja die bedoelde ik haha
Jester_
Berichten: 12264
Geregistreerd: 16-12-07
Woonplaats: Eerbeek
Geplaatst: 13-12-18 00:36
Door jou reactie snap ik hem pas bloodymary hahahahahah
Bloodymary
Berichten: 4537
Geregistreerd: 02-08-08
Geplaatst: 13-12-18 12:08
Jester_ schreef:
Door jou reactie snap ik hem pas bloodymary hahahahahah
Maar ben nou wel benieuwd naar die slager. Heb je een foto?
Oh ik hou van Balkenbrij, toen ik op kamers ging in enschede nam ik het steeds mee vanuit Twello in de koffer (de c1000 had een eigen slagerij en die had de lekkerste) Mijn huis haatte me om de geur maar het is zo lekker. Niet te dik gesneden, krokant gebakken in een combinatie van half olie en half bakboter, op een dikke laag grove doesburgse mosterd en op een bruin broodje. Heerlijk gewoon.
Nu weer in de buurt van mijn ouders woon kan ik het makkelijk even halen in het weekend, vooral in deze tijd van het jaar wordt ik er weer helemaal blij van. De Jumbo die de c1000 heeft overgenomen heeft het ook gewoon liggen.
tyleysmiley
Berichten: 1896
Geregistreerd: 25-01-08
Woonplaats: Noord-Brabant
Geplaatst: 13-12-18 12:33
Eerlijk, ik durf het nog eens niet te proeven, want het ziet er zo ranzig uit, net de ingrediënten opgezocht en alleen al van het lezen moet ik kokhalzen, wat erg ben ik
marleen_88
Berichten: 14051
Geregistreerd: 21-05-04
Woonplaats: Onder het kanaal.
Geplaatst: 15-12-18 21:35
tyleysmiley schreef:
Eerlijk, ik durf het nog eens niet te proeven, want het ziet er zo ranzig uit, net de ingrediënten opgezocht en alleen al van het lezen moet ik kokhalzen, wat erg ben ik
Ik heb precies hetzelfde. Het klinkt gewoon onsmakelijk, brrrrr ik bedank.
Mijn oma maakte het altijd, en ik ben het nog nergens zo lekker tegengekomen. Die van de slager is echt een stuk minder lekker. Wel altijd met stroop overigens
Maar oma vertelde ook altijd dat ze een ander soort meel gebruikte dan de slager. Daardoor was balkenbrij van mijn oma altijd veel meer wit dan die van de slager