Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Karlijnxxx schreef:Heel simpel..
Nederland heeft een van de slechtste keukens ter wereld.. arme uitwisselingsstudente.. waarschuw haar maar alvast.
Typisch Hollands en raar gevonden door buitenlanders:
Sandwich kaas voor lunch
Iedere koude lunch (sandwich)
Salades zwemmend in de mayonaise dressing
Kroket op brood (brood op brood)
Overige gefrituurde rotzooi zonder smaak
Alle groente aardappel gemixte avondgerechten zoals hutspot & zuurkool
Wat is dan wel ok & typisch Nederlands:
- stroop en stroopwafel
- hagelslag
SusanH schreef:Die peren worden toch vooral rood door de wijn die bij het koken gebruikt wordt?
Karlijnxxx schreef:Heel simpel..
Nederland heeft een van de slechtste keukens ter wereld.. arme uitwisselingsstudente.. waarschuw haar maar alvast.
Typisch Hollands en raar gevonden door buitenlanders:
Sandwich kaas voor lunch
Iedere koude lunch (sandwich)
Salades zwemmend in de mayonaise dressing
Kroket op brood (brood op brood)
Overige gefrituurde rotzooi zonder smaak
Alle groente aardappel gemixte avondgerechten zoals hutspot & zuurkool
Wat is dan wel ok & typisch Nederlands:
- stroop en stroopwafel
- hagelslag
Mijn vriend uit het buitenland is dan ook erg happy dat ik altijd uitgebreid kook, zodat de rest mee kan voor lunch. Verder kook ik Franse, Italiaanse, Spaanse, Thaise en Indonesische keuken. Nederlandse keuken wordt niet gewaardeerd
oomens schreef:Frietje satésaus vind je trouwens ook in geen enkel buitenland volgens mij. Zelfs in België, waar ze op frietgebied best een uitgebreide cultuur kennen, gruwen ze daarvan.