Wat maken voor bij de borrel/avondeten?

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Barbabientje

Berichten: 8205
Geregistreerd: 12-09-08

Wat maken voor bij de borrel/avondeten?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 04-04-19 20:39

Voor de surpriseparty van mijn vriend wil ik graag wat borrelhapjes maken.

Nu heb ik de party laten beginnen rond 19:00, dus dat betekend dat veel mensen nog niet hebben kunnen eten.
Dat betekent ergens voor zorgen..
Nu ben ik echt toos-inspiratieloos, verder dan mozerella op een stokje kom ik niet -O-

Dus ik dacht; BOKT helpt vast :')

Samengevat;

Ik zoek hapjes (van alles wat), die zowel makkelijk te maken zijn, als een klein beetje budget als beetje vullend :')
Uiteraard wil ik de standaard dingen zoals stokbrood met smeersel sowieso halen voor diegene die weinig/niets lusten.


Oh ja, het gaat om een gezelschap van ongeveer 20-25 man.

Berriepi

Berichten: 327
Geregistreerd: 21-10-14

Re: Wat maken voor bij de borrel/avondeten?

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-19 20:43

Deze doen het hier altijd goed op feestjes:
-Rauwkost met dipsausjes
-Gevulde eieren
-blokjes kaas en worst
-wraps maken en in plakjes snijden met zalm, kipfilet oid
-eventueel bitterballen oid, uit de frituur maar kan ook in de oven.

Zoiets? :)

Leukertje

Berichten: 428
Geregistreerd: 15-08-12
Woonplaats: Kartonnen Doos

Re: Wat maken voor bij de borrel/avondeten?

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-19 20:45

Nacho's :) Alleen met geraspte kaas of uitgebreider met gehakt, tomaatjes augurk e.d. Lekker met guacamole erbij.

poes

Berichten: 25723
Geregistreerd: 23-01-04
Woonplaats: Gent

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-19 20:46

Nachos uit de oven met guacamole/chili sin carne/en salsa

Hummus en tapenade met beschuitjes

Toostjes met smeerseltjes

Gevulde paddenstoelen uit de oven

Mozzarella en tomaatje op een stokje

Chips

Nootjes

Pan con pomodoro

Tosti’s in stukjes

Ovenhapjes

Mini soepje

Aperitiefglaasjes

eva1969

Berichten: 4036
Geregistreerd: 01-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-19 20:46

Kleine gehaktballetjes, er gaan er veel uit een kg gemengd gehakt, zeker als je het aanmaakt met flink paneermeel, lekker met satesaus

MyrtheJ

Berichten: 3972
Geregistreerd: 16-07-05

Re: Wat maken voor bij de borrel/avondeten?

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-19 20:49

Kleine kip spiesjes!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-19 20:51

Iets van een soepje vinden mensen vaak wel lekker en het vult wat.

kiwiwitje

Berichten: 20125
Geregistreerd: 22-08-09
Woonplaats: Vught

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-19 20:51

Wraps , met roomkaas en zalm/kipfilet/rosbief. Of met carpaccio
Mini sate stokjes
gehaktballetjes( evt in tomatensaus)
Kipkluifjes (je hebt hele lekkere van de jumbo in de diepvries. even in de oven of airfryer)

Iets van salades of pasta salade.

Furrow

Berichten: 3615
Geregistreerd: 07-01-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-19 20:52

Wraps zijn ook lekker en kan je in kleine stukjes snijden en dan heb je een leuk bord.

shirleyp

Berichten: 2782
Geregistreerd: 24-04-03
Woonplaats: Hengelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-19 20:54


daantjuhhh

Berichten: 26888
Geregistreerd: 23-11-04
Woonplaats: The Netherlands

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-19 20:54

Ik vind een mozzarella stokje altijd erg lekker.
Stokje, mini tomaatje, mozzarella bolletje, blaadje basilicum en wat zout en peper. Ook handig voor de niet vlees eters.

Verder wraps altijd erg lekker
Gevulde eieren
Bitterballen
Mochou met ui in een rolletje ham.

pjer
Berichten: 1590
Geregistreerd: 18-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-19 20:54

gekookt ei in rookworst, gevuld gekookt ei, groente stick en een dipsausje op basis van yoghurt, zelf tortilla chips maken van wraps en dan dippen in guacamole (zelf gemaakt), spiesjes mozarella basillicum tomaat, mini kipspiesjes, quiche in puntjes gesneden.

borstnoot

Berichten: 1347
Geregistreerd: 18-12-13

Re: Wat maken voor bij de borrel/avondeten?

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-19 21:01

Pizzahapjes! Stukjes bladerdeeg in een muffinvormpje met daarin Tosti Quick (soort van hele lekkere pizzasaus-spread, link hieronder), kaas en een ''pizzatopping'' zoals salami o.i.d. Oven in en klaar!
https://www.remia.nl/producten/tosti-quick/

Paar schalen goed gevulde nacho's met gehakt (wederom is die tosti quick daar super lekker bij).

Mokje soep

Kieffer

Berichten: 5981
Geregistreerd: 26-10-04
Woonplaats: Vlaardingen

Re: Wat maken voor bij de borrel/avondeten?

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-04-19 21:07

Vers Turks brood met wat dipjes en smeersels doet het vaak goed. Lekker met daarbij een plank met wat verschillende kaasblokjes (oude kaas, geitenkaas en kaas met een kruid of bijvoorbeeld sambal erdoor), plakjes grillworst, een tros druiven, handje ongezouten noten, mosterd en een chutney. Eventueel nog wat rauwkost erbij zoals tomaatjes, reepjes paprika en komkommer. Weinig werk en voor ieder wat wils. Zoek ook eens op Google of Pinterest naar borrelplanken, vind je heel veel inspiratie, ook voor de opmaak.

lor1_1984

Berichten: 12058
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-19 19:07

Quiche, kun je warm en koud opdienen en dus ook ervoor al maken :)
Wraps met zalm/kipfilet, roomkaas (boursin oid) en rucola
Komkommer'bootjes': komkommer in plakken van ong 2,5cm dik snijden, binnenste wat uithollen en daar roomkaas oid in doen
Toastjes/stokbrood met smeersels
De eerder genoemde ham met monchou, ham kan ook vervangen worden met zalm. :9
Kaas- en/of jamstengels: bladerdeeg in repen snijden En bestrooien met geraspte kaas of besmeren met jam en in de oven afbakken.
Paprika-kaashartjes: bladerdeeg bestrooien met paprikapoeder, in hartjes rollen, plakjes van snijden en de plakjes evt bestrooien met kaas

prugelpiet

Berichten: 12579
Geregistreerd: 20-01-12

Re: Wat maken voor bij de borrel/avondeten?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-04-19 19:11

Nacho's los in een schaaltje, en dan een diep bord maken met zuivelspread/roomkaas, een potje rode salsadip en rucola er bovenop.

Valt altijd zeer in de smaak!