Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Coconut schreef:Getemd.
LiannePuthzy schreef:Uiensoep
Ik neem vaak gewoon een aantal uien, hak ze in stukjes, ik fruit ze aan. Scheutje witte wijn om af te blussen
1 a 2 runderboullion blokjes en anderhalve liter water en dat erbij doen, en dan lekker koken
Vlak voor het serveren natuurlijk stukjes stokbrood met kaas onder de grillstand van de over
January schreef:Ik denk omdat er in de beginpost verwezen wordt naar een recent topic.
Maar Tom Kha Kai en Saoto soep is heel leuk om zelf te maken.
Femke_Tweety schreef:LiannePuthzy schreef:Uiensoep
Ik neem vaak gewoon een aantal uien, hak ze in stukjes, ik fruit ze aan. Scheutje witte wijn om af te blussen
1 a 2 runderboullion blokjes en anderhalve liter water en dat erbij doen, en dan lekker koken
Vlak voor het serveren natuurlijk stukjes stokbrood met kaas onder de grillstand van de over
Deze ga ik uitproberen!
Klinkt zo simpel en zo lekker!
(Wel voor de veiligheid van anderen op en dag waarbij ik de volgende dag geen afspraken heb... Uien doen wat, zeg maar)
Balenciaga schreef:Aardappelsoep met hemaworst is heerlijk
- 1 ui
- 1/2 prei
- 2 winterpenen
- 1/2 knolselderij
- 1 kg kruimige aardappelen
- 2 el olie
- 1,5 liter groentenboullion
- 1 laurierblad
- zout
- peper
- 1/2 bosje bladpeterselie
- 1 rookworst
Snij alle groente in stukjes.
Verhit de olie in een grote pan en bak de ui en de groente daarin al roerend. Bak aardappelblokjes even mee. Schenk de bouillon erbij, voeg het laurierblad, peper en zout toe en laat de soep op laag vuur ongeveer 25 minuten koken. Pureer de soep na afloop van de kooktijd. Was en droog de peterselie en hak hem fijn. Snijd de worst in plakjes en warm ze op in de soep. Strooi de peterselie over de soep. Eet smakelijk
Bubblewrap schreef:Een ooievaarskuitenvet-soep!
Een uitje en een prei in een pan met olie aanfruiten/bakken. Daarnaast een grote pan met een liter water en 1 of 1.5 blokjes kippenbouilon. Hier een half potje ooievaarskuitenvet (200 gram) in gooien. Plus de gefruite ui en prei. Na 10 minuten pruttelen het vet van de oppervlekte halen. Nog een gepureerde paprika door de soep, goed roeren en een halfuur zachtjes laten pruttelen. En klaar is kees!