Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Marije_jiplover schreef:Ik ga vandaag Poolse bietensoep maken, die eet je koud.
https://www.smulweb.nl/recepten/1132233 ... e-chlodnik
Dit is 't recept wat ik ga maken.
Geen idee nog hoe 't smaakt.
Varekaj schreef:Slasoep is ook aardig goed te pruimen en de champignonroomsoep van mijn vriend ook.
Iemand die HET recept heeft voor een overheerlijke Thom Ka kai? Laat maar komen!
Djali schreef:Hahaha ik had niet gedacht dat er in dit topic zo serieus gereageerd zou worden
Ik hou hem bij voor als het winter is, doe mij nu maar een koel drankje!
Suzanne_J schreef:Ik maak graag soep en dan vooral tomatensoep! Sinds kort ook een soepmaker want daarin wordt de soep veel zachter dan in de pan met een staafmixer vind ik. Ik houd niet van velletjes en pulp en in de soepmaker is het perfect!
Mijn beste tomatensoep recept:
- 1 ui + knoflook aanfruiten of gewoon in de soepmaker gooien
- halve wortel fijnhakken en erbij
- hoop tomaten (van die kleine cocktail trostomaten zijn heerlijk)
- Kruiden zoals tijm en rozemarijn
- 1/2 lepels tomatenketchup + halve/volledige lepel Sirachasaus (lekker pittig!) erbij
- 2 bouillonblokjes en water erbij en koken maar!
Na 20 minuutjes mixen of de soupmaker het werk laten doen! De ketchup en siracha zorgen ervoor dat het echt heel lekker wordt! Kan geen restaurant tegenop
Ohja het was een groentensoeptopic! Mijn luie mensen groentensoep is gewoon een pak diepvriesgroenten bij de winkel halen, kokend water erbij en 10 minuten koken, dan nog paar minuten soepballetjes laten koken. Dan goed overdrijven met de cayennepeper en je kunt eten!
Giolli schreef:Djali schreef:Hahaha ik had niet gedacht dat er in dit topic zo serieus gereageerd zou worden
Ik hou hem bij voor als het winter is, doe mij nu maar een koel drankje!
Volgens mij was dat ook helemaal niet de insteek van TS, maar wel leuk dat het deze wending kreeg. Is eens wat anders dan een serieus topic dat uit loopt op de eeuwige uitgekookte reacties van: “heb je hem al groentesoep gegeven?” Rot op je bent niet grappig meer na ruim 14 jaar dezelfde grap.
ENIEWEEJ. Ik hóu van goed gevulde tomatensoep. Het liefste dat ik hem met een vork moet eten omdat er zo veel vermicelli in zit en gehaktballen. Ik noteer mee!
Giolli schreef:Djali schreef:Hahaha ik had niet gedacht dat er in dit topic zo serieus gereageerd zou worden
Ik hou hem bij voor als het winter is, doe mij nu maar een koel drankje!
Volgens mij was dat ook helemaal niet de insteek van TS, maar wel leuk dat het deze wending kreeg. Is eens wat anders dan een serieus topic dat uit loopt op de eeuwige uitgekookte reacties van: “heb je hem al groentesoep gegeven?” Rot op je bent niet grappig meer na ruim 14 jaar dezelfde grap.
ENIEWEEJ. Ik hóu van goed gevulde tomatensoep. Het liefste dat ik hem met een vork moet eten omdat er zo veel vermicelli in zit en gehaktballen. Ik noteer mee!
Anoniem schreef:Die uitgemolken en inmiddels volledig uit zijn verband gerukte te pas en vooral te onpas ingezette opmerking over de groentensoep.
Anoniem schreef:[VSW] pony nemen
Dat komt hier vandaan. Een 16 jaar oud topic. En ik denk dat 90% van degenen die het roepen dat niet eens weten, maar gewoon nadoen omdat ze zien dat mensen er om lachen.
En dat vind ik stom.
LiannePuthzy schreef:Uiensoep
Ik neem vaak gewoon een aantal uien, hak ze in stukjes, ik fruit ze aan. Scheutje witte wijn om af te blussen
1 a 2 runderboullion blokjes en anderhalve liter water en dat erbij doen, en dan lekker koken
Vlak voor het serveren natuurlijk stukjes stokbrood met kaas onder de grillstand van de over
lovelynutia schreef:NatasjavE schreef:Tomatensoep? Iemand?
Ik zit nu in de auto..(en wil daar snel uit )
Als ik straks airco heb dan type ik het recept even.
Ja graag een goede zelfgemaakte is mij nog niet gelukt andere soepen willen wel maar tomaat op een of andere manier blijf meh
Ceetje_bokt schreef:Tip voor een nóg lekkerder tomatensoep: stop de tomaten, ui, knoflook en wat je verder er kwijt in wil aan groenten eerst in de oven zodat de smaken nóg lekkerder worden. Alles grof snijden en knoflooktenen gewoon heel laten en dan ongeveer 15 minuten op een bakplaat met olijfolie op 225 graden.