Vorig onderwerp | Volgend onderwerp
Toevoegen aan eigen berichten Pagina 1 van de 5 [ 111 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5  Volgende
Plaats een nieuw onderwerp

professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

 
Profiel   

Hallo allemaal
Ik ben al tijden bezig om echt een goed pannenkoeken beslag te maken maar het is me nog nooit gelukt om ze te krijgen zoals in een pannenkoekenhuis :( al jaren ben ik aan het bakken en proberen maar ze worden niet luchtig en smaken gewoon niet zoals in het restaurant heb nu zelfs een professionele pan gekocht en hierin zien ze er al wel professioneel uit maar nog steeds smaken ze zo niet kan iemand met horeca ervaring mij HET RECEPT geven _/-\o_
Laatste bericht

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-08-19 03:10 



 
Profiel   

Vergeet niet dat de omgeving ook iets met je smaakbeleving doet he!!!! Oma’s appeltaart zal thuis ook nooit zo lekker zijn als bij oma in huis, ookal heb je het recept exact na gemaakt!!!!

Zelf gebruik ik als recept bloem, eitjes, melk, suiker en een klein beetje kaneel. Gooi alles een beetje op gevoel bij elkaar tot het een mooi beslag is. Voor extra luchtig even een poosje de mixer er door!

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-08-19 03:47 



 
Profiel   

Geen prof. recept, maar wel de tip; hoe meer eieren, hoe luchtiger. Dus mijn oma gooide belachelijk veel eieren in het beslag en de pannenkoeken waren lekkerder dan die uit een restaurant :P

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-08-19 04:03 



 
Profiel   

In elk pannenkoekenhuis smaken ze toch anders?
De ene doet wat meer ei, andere maakt wat dikker beslag andere weer wat dunner.
Wil je echt van die dikke stevige plakkaten? Dan moet je wat dikker beslag maken, wil je wat dunnere krokantere moet je meer ei doen, worden ze ook luchtiger van.

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-08-19 04:05 



 
Profiel   

Ik bak ze met heel weinig tot geen boter en maak ze dun, vindt ik veel lekkerder. Maar niet echt een tip voor hoe ze in een restaurant zijn.

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-08-19 05:48 



 
Profiel   

Kaneel toevoegen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-08-19 05:53 



 
Profiel   

Hier gaat er gist in het pannenkoekenbeslag voor extra luchtigheid.

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-08-19 05:57 



 
Profiel   

Ik vind ze thuis van Koopmans nog altijd lekkerder dan op het Pannenkoekschip. Mooi dun gebakken, beter dan die dikke, vette schijven.
Ik koop ook wel struufmeel van de plaatselijke molen. Geeft ook goede struven/pannenkoeken!
Misschien is er ook zoiets bij jullie in de buurt?

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-08-19 06:00 



 
Profiel   

Bakpoeder maakt het ook luchtiger.

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-08-19 06:01 



 
Profiel   

Eiwitten kloppen.
En daarna voorzichtig door het beslag scheppen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-08-19 06:10 



 
Profiel   

Zunzuncito schreef
Geen prof. recept, maar wel de tip; hoe meer eieren, hoe luchtiger. Dus mijn oma gooide belachelijk veel eieren in het beslag en de pannenkoeken waren lekkerder dan die uit een restaurant :P

Ja, dit doet mijn moeder ook, zo lekker!!

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-08-19 06:14 



 
Profiel   

8nnemiek schreef
Bakpoeder maakt het ook luchtiger.

Bakpoeder inderdaad. Ik maak ze vegan, dus zonder ei en met plantaardige melk, maar heb altijd super lekkere luchtige pannenkoeken. Soms heb ik zin in dikke Amerikaanse en soms dunne flensjes, maar gaat eigenlijk altijd goed. Ook houd ik van vanille erin.

Maar goed dus geen officieel recept voor je.

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-08-19 07:11 



 
Profiel   

Zelfrijsend bakmeel.
Dan krijg je een prachtige luchtige pannekoek.
Oh en wat eieren extra.

Snufje kaneel.
Vanille suiker.
Zout.

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-08-19 07:18 



 
Profiel   

Heb ooit iets gelezen over yoghurt ipv melk. Dat ze dan ook luchtiger worden.

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-08-19 07:20 



 
Profiel   

zelfrijzende bloem of bakpoeder helpt om ze nog te laten rijzen in de pan. Maar ook om een deel van de melk te vervangen door bruisend water...

Voor de smaak gebruik ik altijd wat vanillesuiker en snuifje zout

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-08-19 07:21 



 
Profiel   

Zout niet vergeten inderdaad! Hier gaat er altijd een flinke snuf doorheen, en 3 theelepels suiker. Ik houd zelf van wat stevigere, krokante pannenkoeken dus in verhouding meer bloem en minder melk

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-08-19 07:36 



 
Profiel   

Gewone witte bloem(hoeft geen merk te zijn),eieren,en verse koemelk(waar het vet dus nog gewoon in zit.
Bakken in roomboter.Geen chemische rotzooi als bakpoeder ofzo.
Zorg voor goede pannen,anders wordt het niks.
En verder geduld en liefde tijdens het bakken.
(en kaas en spek ,is hier de favoriet thuis)


Laatst bijgewerkt door SARINO op 13-08-19 07:38, in het totaal 1 keer bewerkt

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-08-19 07:37 



 
Profiel   

Klopt ja, zout zorgt ook dat het deeg niet inzakt als je bakpoeder/gist/bakmeel gebruikt.

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-08-19 07:37 



 
Profiel   

Klein scheutje bier toevoegen en iets meer ei, dan wordt het wel luchtig!

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-08-19 07:39 



 
Profiel   

SARINO schreef
Geen chemische rotzooi als bakpoeder ofzo.

Bakpoeder is niet gevaarlijk hoor. Is gewoon een combinatie van baking soda en citroenzuur of wijnsteenzuur.

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-08-19 07:42 



 
Profiel   

Heb de tip niet, maar ik gooi er altijd een scheut amaretto doorheen :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-08-19 07:43 



 
Profiel   

Lizz schreef
Heb de tip niet, maar ik gooi er altijd een scheut amaretto doorheen :D

Interesting :)* Proef je dat ook echt in de pannenkoek?

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-08-19 07:48 



 
Profiel   

oh ja ammeretto MMMMM

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-08-19 07:49 



 
Profiel   

Ik gebruik rauwe koemelk, vers uit de tank, en gewoon Koopmans mix. Wel een extra eitje.
Karnemelk ipv melk hoor ik ook wel eens, zou ook voor extra luchtigheid zorgen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-08-19 07:50 



 
Profiel   

Een scheutje bier bij het beslag, meerdere eieren erin, een hele goede, grote koekenpan gebruiken en per pannenkoek niet te veel beslag in de pan doen. En zorgen dat de bakolie/boter goed heet is als je het beslag in de pan doet.
Omhoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 13-08-19 07:55 

Plaats een nieuw onderwerp  Plaats een reactie
Pagina 1 van de 5 [ 111 berichten ]
Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5  Volgende
Vorig onderwerp | Volgend onderwerp




Zoek naar
Inloggen