Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Set_Elkol schreef:Hier ook erg blij met mijn starter en mijn desem broden, ze zinj ook niet echt zuur te noemen. En zelf een starter opzetten is niet zo moeilijk ik ben extra trots op mijn broden omdat het van start tot eind zelf is gecreëerd.
Mandarijn schreef:Net uit de machine!
Korst lijkt wat zacht, hoort dat als ze net klaar zijn?
Heb 'm op een ovenrooster gezet om af te koelen.
[ [url=m/ynt0hx.jpg]Afbeelding[/url] ]
Flower033 schreef:De hoeveelheid water is afhankelijk van hoe nat je het brood wilt hebben. En of het je lukt om brood met een hoge vochtigheid te verwerken. Is niet zo makkelijk. Op Youtube zijn er wel veel filmpjes van te vinden hoe dat moet. Ik gebruik meestal 60 tot 65% water tov de hoeveelheid bloem. Ligt ook aan het soort bloem. en 2% zout. Ipv margarine doe ik er of niets of een scheut olijfolie bij. De truc bij stokbroden is wel een hoge vochtigheid, lage hoeveelheid rijsmiddel en veel geduld.
Je hebt wel iets van een rijsmiddel nodig. Als je een soort voordeeg maakt, van bijna al het water en een beetje bloem. Je laat dat een paar dagen staan, heb je eigenlijk een desemstarter. Dan voeg je de rest van de bloem toe en laat je het weer (lang) rijzen.
Een desembrood hoeft niet zo zuur te zijn zoals bijvoorbeeld de duitse zuurdesembroden. Bij de supermarkt zijn ook desembroden te koop waar je waarschijnlijk niet eens van door hebt dat het desembroden zijn.
Een wat technisch boek, maar wel erg leerzaam is: Ik bak geweldig, jij trouwens ook.
pinto_1 schreef:Ik gebruik ook programma whole wheat, 1.5lb en medium (kleur van het brood).
Ook inderdaad Koopmans, alles netjes afgewogen. Zal wel een slechte machine hebben...
pinto_1 schreef:Ik gebruik ook programma whole wheat, 1.5lb en medium (kleur van het brood).
Ook inderdaad Koopmans, alles netjes afgewogen. Zal wel een slechte machine hebben...