Judith_ schreef:axel_1997 schreef:Ik geef dit topic nog eens een schop omhoog.
Ik wil nog een keer met zuurdesem gaan werken. Maar ik ben in het weekend niet thuis. Dat maakt het lastig om een desemstarter te maken omdat je die in het begin elke dag van bloem en water moet voorzien. Een bestaande desemstarter kan je in de koelkast zetten en heeft dan veel minder aandacht nodig. Weet iemand of je een beginnende desemstarter op die manier ook een paar dagen alleen kan laten?
Ik heb ook nog een beproefd recept nodig.
Leuk!
Er bestaat ook gedroogd desem, dat heeft een beetje minder lang nodig om op te starten. Ik zou het gewoon proberen en een beetje inlezen. Een sterk desem laat zich prima een paar weken in de koelkast bewaren.
Of inderdaad eens kijken of iemand een stukje desem aan jou kan schenken?
Indien jezelf op start van gedroogd desem, ik heb dat zo gedaan en ben er achter gekomen dat het steeds versersen de desem juist zwakker maakte. Tegen advies in ben ik juist na een paar dagen gaan voeden en niets weg gegooid en daar is hij sterker van geworden.
Ik kan je de fb groepen aanraden! Daar zit veel kennis en gewoon proberen. Vermoed dat het misschien niet voor de eerste keer lukt, maar lukken kan het zeker!
Ook een sterk desem kan prima 7 weken blijven staan
bedankt.
Maar wat bedoel je met niets weggooien?
Want het verdubbelt bij elke voedding. Dus als je bijvoorbeeld 200 gr desem blijft voeden zonder weggooien heb je na 7 keer voeden al ruim 25 kg en na 14 keer heb je meer dan 3 ton. Dan word het inderdaad een GROOT en sterk desem.