Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Plukje schreef:Hoi, mag ik als leek een vraag stellen. Ik heb een paar maanden geleden een Bread bowl bij mij KitchenAid gekocht en ben heel enthousiast begonnen met brood bakken. Na een paar keer proberen ging het best goed en er komen best mooie broden uit, maar één essentieel ding gaat niet goed: ze smaken niet lekker .
Nu gebruik ik gewoon eenvoudig tarwemeel en gist van de Albert Heijn en ik mis gewoon die heerlijke broodsmaak.
Ik zou daarom graag online andere ingrediënten bestellen, maar ik zie door de bomen het bos niet meer. Kunnen jullie iets aanraden voor een beginner? Zowel qua gist als qua meel.
Edit: wij eten niet dagelijks brood, alleen bij een borrelplankje. Misschien speelt dat nog mee bij de keuze voor het soort meel.
Plukje schreef:Wat een fijne tips allemaal! Dank! En heel handig dat vergelijkende waren onderzoek. Het valt me alleen wel op dat ze daar met alle meelsoorten ‘gewoon’ brood hebben gebakken. Gebruiken jullie hetzelfde meel voor stokbrood/ciabatta/focaccia?
Ik moet het recept dat ik gebruik even opzoeken. Die haalde ik uit de KitchenAid app, maar ik zie hem nu niet meer staan. Het was in ieder geval alleen meel, gister, zout en water.